Gdzie po alkohol ??
Gdzie po alkohol ??
Witam,
Planujemy za miesiąc ślub w Luxembourgu i chciałbym zapytać gdzie najlepiej zaopatrzyć się w wódke.
Wiecie może o jakiś hurtowniach itp.
Cena w sklepach i tak jest przystępna w porównaniu z Polską nie mniej jednak przy 50 butelkach każde 1 EUR się liczy.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie posty
Planujemy za miesiąc ślub w Luxembourgu i chciałbym zapytać gdzie najlepiej zaopatrzyć się w wódke.
Wiecie może o jakiś hurtowniach itp.
Cena w sklepach i tak jest przystępna w porównaniu z Polską nie mniej jednak przy 50 butelkach każde 1 EUR się liczy.
Z góry wielkie dzięki za wszelkie posty
Ostatnio zmieniony 05-02-2008, 17:34 przez Markam, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Gdzie po alkohol ??
To moze taniej bedzie bez wodki? Bez wesela... bez slubu <mrgreen>Markam pisze:przy 50 butelkach każde 1 EUR się liczy
Agata
na stacjach benzynowych w przygranicznych miejscowosciach, jak np. Schengen, sprzedaja tyton, kawe i alkohol w ilosciach niemal hurtowych - zaopatruja sie tam Niemiaszki, przyjezdzajace po paliwo.... W takim Schengen sa tez sklepiki, wygladajace jak kiedys sklepy wolnoclowe na granicy austriacko-czeskiej...wiec moze tam?... Ale jaki alkohol tam sprzedaja - nie mam pojecia....
Potwierdzam, to jest róg Route de Longwy i Rue Nicolas Bové (akurat na tej ulicy mieści się moja firma, prawie codziennie widzę pod tym sklepem autokary Angoli, którzy wywożą wózkami pudła z alkoholem).mat pisze:Na merl jak stacje benzynowe aral itp jechac dalej potem jest ,,schleker '' i tuz prawie za nim jest duzy sklep monopolowy Widzialem jak ludzie wyjezdzaja z niego z kartonami alkocholu musi byc tanio Warto moze zobaczyc
mary_81 pisze:Potwierdzam, to jest róg Route de Longwy i Rue Nicolas Bové (akurat na tej ulicy mieści się moja firma, prawie codziennie widzę pod tym sklepem autokary Angoli, którzy wywożą wózkami pudła z alkoholem).mat pisze:Na merl jak stacje benzynowe aral itp jechac dalej potem jest ,,schleker '' i tuz prawie za nim jest duzy sklep monopolowy Widzialem jak ludzie wyjezdzaja z niego z kartonami alkocholu musi byc tanio Warto moze zobaczyc
Wielkie dzięki za dotychczasowe posty. Póki co sprawdziłem jeden ze sklepów ( hurtowni) - odnaleziony dzięki MAT i MARY_81
Gdyby ktoś był zainteresowany to podaję stronę sklepu gdzie podają ceny niektórch alkoholi i wyrobów tytoniowych.
www.exit-5.lu
Ceny podobne do Auchan nie mniej jednak przy zakupie już paru butelek czy zgrzewek dają rabaty co czyni ich atrakcyjniejszymi. Bardzo duży wybór nie tylko alkoholi ale i wyrobów tytoniowych
Dobrze rozumieją i z chęcią rozmawiają również po angielsku - szef jest Irlandczykiem.
Dla niezmotoryzowanych dodam, że na wprost sklepu zatrzymuje się autobus nr 11. Przystanek nazywa się Op der Millen
Wkrótce postaram się znaleźć hurtownie na Strassen o której pisał KRZYS1970