wyszukiwarka uzywanych aut w luxie

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
brooxelka

wyszukiwarka uzywanych aut w luxie

Post autor: brooxelka »

Czy zna ktos jakas dobra wyszukiwarke uzywanych aut lux (poza luxauto) ??

Bede rownie wdzieczna za info o komisach wartych odwiedzenia.

Szukam 2 letniej Toyoty LC...
MaWi

Post autor: MaWi »

Tu masz maly wykazik na stronie luksemburskiego Automobilklubu.

Jak nie pomoze, to zajrzyj tutaj: http://auto.luxweb.com/home/index.php
ou bien tutaj: http://www.rtl.lu/auto/autoscout24/

Co do komisow, to wiem co prawda, gdzie ich szukac, ale nic nie polece bo nie uzywalem. Na odcinku pomiedzy Lintgen a Mersch (i dalej w kierunku autostrady A7) rozciaga sie komisowe Eldorado – po lewej i prawej stronie drogi naliczysz ich chyba ze 20. Poza tym komisy sa takze przy "garazach" oferujacych samochody nowe (jak chocby Rudy Reuter w Bereldange). To jednak z pewnoscia nie wszystko w tym temacie.
Daniel

Post autor: Daniel »

Witaj
Akurat ja mam do sprzedania Toyote Land Cruiser w bardzo dobrym stanie i cenie do dogadania...
wiecej informaci pod nr tel 00352 691 16 08 16 Daniel
brooxelka

Wielkie dzieki, Ma wi! Na Ciebie zawsze mozna liczyc!!
misio

Post autor: misio »

brooxelka pisze:Wielkie dzieki, Ma wi! Na Ciebie zawsze mozna liczyc!!
Rozumiem, ze jest to aluzja do mojego BRAKU odpowiedzi <beksa>
MaWi

Oj, tomi, nie bierz tego tak personalnie... <pocieszacz>

To moze na pocieszenie, specjalnie dla tomiego dorzuce jeszcze to: http://www.o-m.lu/

Mozna tam wyjac 7-letnia ferrarke, za jedyne 70 kiloeurasow! Ful wypas, powiadam Wam! :)
brooxelka

Tak jeszcze w temacie... Chlopaki, pomozcie ! :-)

Procedura wywozowa samochodu z luxa... Mam juz cos na oku, powiedzmy, ze z obecnym wlascicielem sie porozumiemy ... no i co dalej?

Poniewaz auto jest dla mojego taty, wiec bedzie jechalo do Polska. Takze jazda na tablicach obecnego wlasciciela odpada.

Jak wyglada procedura wywozowa? Gdzie i jak zalatwia sie tablice wywozowe? Ubezpieczenie?

Pomozecie?
brooxelka

misio pisze:
brooxelka pisze:Wielkie dzieki, Ma wi! Na Ciebie zawsze mozna liczyc!!
No juz, juz... Nie beksuj. Wazne, ze ktos odpowiedzial - nie bylo aluzji, ale u kolegi widze delikatne slonnosci egocentryczne? :-))
MaWi

brooxelka pisze:rocedura wywozowa samochodu z luxa...
Wszystko jest (albo przynajmniej powinno byc) na stronie SNCT a dokladniej TUTAJ.

Wersja polska (zawierajaca calkiem nietuzinkowe niekiedy komentarze) dostepna O TU ;)
brooxelka

Chcialam tylko zameldowac, ze sie udalo i samochod juz jest w Polsce... Nie bylo latwo - bo luksemburska administracja raczej z tych co ulatwia sobie, a nie petentowi...

Na koncie mamy miedzy innymi soczysta historyjke z panienka o sztucznych paznokietkach rzucajaca nam papiery na biurko i obserwacje pana, ktorego zadaniem bylo... wydawanie numerkow do innego okienka.

W kazdym razie - wszystkim zyczliwym serdecznie za wskazowki dziekuje i w razie gdyby kogos tematyka interesowala zapraszam do kontaktu na brooxelka@gazeta.pl
mkr

Post autor: mkr »

witam szanownych forumowiczów :)

W nawiązaniu do poprzednich tematów motoryzacyjnych, może ktoś byłby w stanie udzielić mi informacji na temat używanych samochodów w luxemburgu.
Konkretnie chodzi mi o "hale" (tak słyszałem)
Obiło mi sie o ucho, że są miejsca gdzie na hali stoi kilkaset samochodów (rozbite lub tez nie), wszystkie sa na sprzedaż. nie wiem czy to przypadkiem nie sa samochody z ubezpieczlani.w każdym razie słyszłem o tym od 2 osób ale żadna z nich nie chce zdradzic żadnych szczegółów :), ani co to jest konkretnie a tymbardziej gdzie. więc może ktoś z mieszkających w luxemburgu lub okolicach słyszał o tej kwestii?
jesli tak i zechciałby sie podzielic ze mna informacjami byłbym bardzo, bardzo wdzieczny :)

serdeczne pozdrowienia dla wszystkich na "obczyżnie" :)
MKR
ODPOWIEDZ