I Ty Clematis nic nie rozumiesz jak widac. Ja nie wiem, czy chce kupic komputer u Della, moze tak, moze nie, jak bede chcial, to oczywiscie podam im wtedy dane ale nie wczesniej.clematis pisze:
Jezeli chcesz kupic laptop Della, to w koncu i tak musisz podac im swoj adres, a nawet imie i nazwisko (zeby mogli Ci tego laptopa wyslac). A jezeli tak bardzo zalezy Ci na zachowaniu anonimowosci, to dlaczego nie kupisz komputera w supermarkecie (tam raczej nie spytaja Cie o Twoje 'cenne' dane osbowe) ...
Wyobraz sobie, ze idziesz do MediaMarkt, zeby zapytac sie w stoisku ile kosztuje u nich pralka X, a oni ci odpowiadaja "W mysl wewnetrznych instrukcji naszego przedsieborstwa w celu odpowiedzenia Panu na tak zadane pytanie potrzebujemy Pana imie, nazwisko i adres". Uwazasz to za normalne? Ja nie.
Poza tym jest szereg innych firm markowych jak Toshiba czy HP, ktore w testach uzyskuja lepsze notowania niz Dell, dlatego jest w czym wybierac rowniez jesli chodzi o gorny polke, dlatego ja jako klient teraz nie kupie Della, jesli komus innemu jako klientowi odpowiada takie traktowanie, to jego sprawa, mi nie odpowiada impertynencja sprzedawcow/firmy