filtry do wody

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
mmm191

filtry do wody

Post autor: mmm191 »

Ostatnio stwierdziłam, że woda w moim mieszkaniu jakby się pogorszyła, chodzi o smak i duże ilości kamienia jakie pozostają w czajniku. Czy ktos może stosuje jakieś filtry i gdzie można takie ewentualnie kupić?
pozdr.
MMM
mmm191
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

polecam Brita - dostaniesz i w Lux i w Polsce w każdym supermarkecie
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
mmm191

Dzięki, ale jak to działa. Kupuje się dzbanek z filtrem, czy jakieś wkłady?
mmm191
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

mmm191 pisze:Dzięki, ale jak to działa. Kupuje się dzbanek z filtrem, czy jakieś wkłady?
tak, dokladnie - kupujesz dzbanek Brita, o ile pamietam z 1 filtrem, a potem, co 4 tygodnie wymieniasz filtr i tyle (oczywiscie zapasowe filtry kupujesz osobno). I to dziala!!! Woda jest krystaliczna! Niektorzy pija ta wode bezposrednio (no, sa i tacy, ktorzy pija prosto z kranu...), ale ja, byc moze nie mogac pozbyc sie przyzwyczajen z PL, jednak sie nie odwazam - gotuje, a pije jedynie mineralke z butelki (chociaz na dobra sprawe kto to wie, co oni leja w ten Vittel czy inny Evian?...)
mmm191

ok, wielkie dzięki
pozdrawiam
MMM.
mmm191
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Witam Forumowiczów. Wykorzystam wątek. Czy ktoś korzysta z filtra zakładanego bezpośrednio na kran ?
Pozdrawiam
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
ODPOWIEDZ