W zwiazku z planowana przeprowadzka na nowe smieci, mam do odwynajecia mieszkanie w bardzo dobrym miejscu w Luksemburgu, a dokladnie w Walferdange na tylach merostwa. Idealne dla rodziny z dzieckiem, na tylach cywylizacji (a wiec bardzo spokojnie), ale na tyle blisko szlakow komunikacyjnych, ze posiada dogodny dojazd do Lux-Ville samochodem, autobusem a nawet pociagiem. Szczegoly jak nizej:
- – metraz: ok. 120 m2
– wolne od 1.01.2008
– rozklad: 2 sypialnie, salon, kuchnia, osobno lazienka i WC oraz jeden maly pokoj do swobodnego zagospodarowania (mnie np. sluzyl za pracownie)
– ponadto: balkon, taras, ogrod (!), garaz, miejsce parkingowe na zewnatrz, piwnica
– mieszkanie znajduje sie na 1 pietrze w malej kamienicy, gdzie sa jeszcze tylko 2 inne mieszkania
– 1 minuta do przystanku autobusowego (autobusy: 10, 282->Kirchberg, 285, 290, 295)
– 5 minut do stacji kolejowej Walfer (linia 10 relacji Lux-Ville-Mersch-Ettelbruck-zabita-dechami-polnoc)
– 10 minut samochodem na Kirchberg, w porywach do 20 minut w godzinach porannego amoku odwozenia dzieciarni do EE – sprawdzone powielokroc na wlasnej skorze
– 5 minut do supermarketow Cactus i Match; pelna infrastruktura uslug (lacznie z najwiekszym dealerem samochodow holdingu VW w GDLux ) w zasiegu spaceru
– zdecydowany przesyt miejsc zabaw dla dzieci w okolicy oraz niemilosierna bliskosc lasu, sciezek turystycznych i rowerowych
– sprawa kluczowa – walking distance do slynnego boiska w Walfer – miejsca spotkan forumowych fanow futbolu (och, jakze bede tesknil! <beczy> )
– zasadniczo bezproblemowy wlasciciel; latwosc komunikacji w EN/FR/DE/Lux
– najprawdopodobniej szansa na ominiecie haraczu dla agencji! (wlasciciel nie zglasza poki co mieszkania do agencji, czekajac, czy ja nie znajde mu kogos "prive")
– sprawa chyba najwazniejsza – oplaty: 1100 eur – loyer + 150 eur – charges; razem rowno 1250 eur/mies. Najprawdopodobniej nie ulegnie podwyzce dla nowych wynajmujacych (ale to juz nie ze mna, tylko z wlascicielem nalezy rozmawiac).
Osoby zainteresowane zapraszamy do obejrzenia/podyskutowania o szczegolach, oczywiscie po wczesniejszym umowieniu sie na PW wzglednie emalia: mawi99 (at) gmail.com