Koniec sielanki...
Moderator: LuxTeam
Koniec sielanki...
... na tym forum, bo siem tu zarejestrowalem!
Doczolgalem sie jakos do finalu konkursu, ale z Brukseli raczej beda nici, bo tam zero etatow, nawet po znajomosci.
Wiec na wszelki wypadek postanowilem rzucac od czasu do czasu okiem, co tam w Ksiestwie slychac
Pozdrowienia
byly_eurokrata (dla uprosczenia na tym forum tylko "byly", a mam nadzieje, ze wkrotce "znow aktualny".....
Doczolgalem sie jakos do finalu konkursu, ale z Brukseli raczej beda nici, bo tam zero etatow, nawet po znajomosci.
Wiec na wszelki wypadek postanowilem rzucac od czasu do czasu okiem, co tam w Ksiestwie slychac
Pozdrowienia
byly_eurokrata (dla uprosczenia na tym forum tylko "byly", a mam nadzieje, ze wkrotce "znow aktualny".....
Re: Koniec sielanki...
I kto mial racje?byly pisze:...z Brukseli raczej beda nici, bo tam zero etatow, nawet po znajomosci.
Stary, nie narzekaj. Lepiej popatrz na kota bamazy!!!
Jak troche tu pobedziesz, to sam tak bedziesz wygladal! Zobaczysz!
Jak troche tu pobedziesz, to sam tak bedziesz wygladal! Zobaczysz!
Witaj,
Mam nadzieję, że to za moją namową się tu przeniosłeś
Musze przyznać,że cieszę się, że nasze forum też skorzysta na Twoich rzeczowych postach. Z przyjemnoscią podczytywałam Twoje wypowiedzi na forum europracownicy.
P.S.
Wróble ćwierkaja, że wczesną wiosną dopiero/już zaczną zatrudniać tłumaczy na stanowiska zwolnione przez tych, którym sie pokończyły kontrakty.
Mam nadzieję, że to za moją namową się tu przeniosłeś
Musze przyznać,że cieszę się, że nasze forum też skorzysta na Twoich rzeczowych postach. Z przyjemnoscią podczytywałam Twoje wypowiedzi na forum europracownicy.
P.S.
Wróble ćwierkaja, że wczesną wiosną dopiero/już zaczną zatrudniać tłumaczy na stanowiska zwolnione przez tych, którym sie pokończyły kontrakty.
Danka
To bardzo proste. Skocz z 4 pietra (jak kot Bamazy) a potem niech ktos ci szybko fotke sztrzeli <aparat>byly pisze:Łomatko i córko! <shock>
Jak ja mam po kilku miesiacach wygladac jak kot Bamazy, to może napiszę podanie do EPSO o skreślenie mnie z listy???
BTW, skad się bierze te avatary? Potrzebuję łysego w okularach np.....
No to sie teraz zacznie. Z tego co pamietam, to jak zaczynali przyjmowac tych po 1 konkursie czyli w 2004 to tez byl dym, placz i smutek...danka44 pisze:Wróble ćwierkaja, że wczesną wiosną dopiero/już zaczną zatrudniać tłumaczy na stanowiska zwolnione przez tych, którym sie pokończyły kontrakty.
danka44 pisze:Witaj,
Mam nadzieję, że to za moją namową się tu przeniosłeś .
Wszystkom po trochu dalem sie przekonac...;-). Nawet Tomiemu!
Ja slyszalem, ze kontratkowcom-pechowcom przedluzyli kontrakty tylko do konca tego roku. Ale jak fala rekrutacyjna nastapi dopiero na wiosne, to tym lepiej. jakos nie mam obecnie weny to przeporwadzek itp.danka44 pisze: Wróble ćwierkaja, że wczesną wiosną dopiero/już zaczną zatrudniać tłumaczy na stanowiska zwolnione przez tych, którym sie pokończyły kontrakty.
Ale jakbys slyszala jakies nowe niusy, to daj znac!
I dobrze słyszałeś, ale znając tempo działań instytucji spodziewałabym się raczej wiosennego ruszenia...byly pisze:Ja slyszalem, ze kontratkowcom-pechowcom przedluzyli kontrakty tylko do konca tego roku.
Może jednak wszystkich zaskoczą i zaczną rozmowy z wybrańcami jeszcze w tym roku. Biorąc to na logikę ( choć oczywiście wszyscy wiemy, że nikt tu się logiką nie posługuje ) zwalnia się konkretny pokój + komputer i z dnia na dzień można by dokonać roszady. No, ale to takie gdybanie.
Danka
no masz oczywiscie 100% z ta logika. Problemem jest rowniez to, ze wiekszosc sekcji tlumaczeniowych nie ma jeszcze stalych statutowych polskich HoU, tylko jakis zagranicznych albo polskich HoU. Ani jednym ani drugim nie zalezy na pewno na podejmowaniu decyzji kadrowych.
A ja tak generalnie probuje zmienic troche nastawienie do zycia: zawsze probowalem wszystko planowac, organizowac itd. z gory. Od czasu mojego konktraktu z BRUXie zdaje sobie sprawe, ze to nie ma sensu, bo wlasnie wszystko wychodzi w ostatniej chwili i to zupelnie innaczej niz czlowiek przypuszcza.
Wiec troche tam sprobuje polobbowac, ale nie bede szalal. Co ma byc, to bedzie.
A ja tak generalnie probuje zmienic troche nastawienie do zycia: zawsze probowalem wszystko planowac, organizowac itd. z gory. Od czasu mojego konktraktu z BRUXie zdaje sobie sprawe, ze to nie ma sensu, bo wlasnie wszystko wychodzi w ostatniej chwili i to zupelnie innaczej niz czlowiek przypuszcza.
Wiec troche tam sprobuje polobbowac, ale nie bede szalal. Co ma byc, to bedzie.
No właśnie od nowego roku odchodzi obecny HoU ( A*12). Niedługo ma zapaść decyzja kto obejmie po nim schedę. Nie wiem, czy priorytetem tej osoby będzie zajmowanie się zatrudnianiem od pierwszego dnia...
Natomiast na stanowiskach A*9 ( kierowników sekcji ) są już tylko osoby po odpowienich konkursach.
Natomiast na stanowiskach A*9 ( kierowników sekcji ) są już tylko osoby po odpowienich konkursach.
Danka
- kajapapaja
Danusia, chyba HoD odchodzi, w polskiej sekcji stołki HoU są już osadzone "fonctionnaire"-ami już, prawda?danka44 pisze:No właśnie od nowego roku odchodzi obecny HoU ( A*12). Niedługo ma zapaść decyzja kto obejmie po nim schedę. Nie wiem, czy priorytetem tej osoby będzie zajmowanie się zatrudnianiem od pierwszego dnia...