dannyboy pisze:Mawi przy jakiej ulicy jest stacja w Walfer ???
Pytanie uznaje za prowokacje
Niemal wszystkie dworce w Wielkim Ksiestwie leza oczywiscie przy... ulicach Dworcowych (rue/av. de la Gare) <mrgreen>
dannyboy pisze:superexpress relacji Zurich - Helsinki
???
Alez absolutnie! Jedynie pospieszny do Liege, no i oczywiscie co 10 minut osobowe w kierunku na Ettelbruck/Diekirch (i dalej -> Troisvierge, Wiltz, Gouvy)
Poziom halasu w rejonach, w ktorych mieszkasz, uznaje za niestety duzy, ale z doswiadczenia wiem, ze sa to kwestie subiektywne. Ja tu bede marudzil i narzekal, a kolega moze zawsze powiedziec, ze do tej pory mieszkal pod pasem startowym na Okeciu i jest mu w zasadzie rybka...
W twoim przypadku Bettembourg to takze niezla lokalizacja, bo pociagi jezdza takze tamtedy. Gdybys sie jednak zdecydowal trzymac polnocy, to rozwaz tez Mersch oraz ewentualnie Lintgen czy inne Lorentzweiler. Skoro masz plan, zeby na rok gdzies przemieszkac w poszukiwaniu lepszej lokalizacji, to moze rzeczywiscie nie ma to znaczenia w tej chwili czy mieszkasz przy autostradzie czy przy linii TGV. No, a jak ci halas w koncu zacznie doskwierac, to bedziesz mial wieksza motywacje, zeby znalezc cos lepszego...
Aha – i pamietaj, ze na ostatnim posiedzeniu Elytarnego Klubu Polnocnikow Rada Starszych ustalila, ze do przystapienia kwalifikuje miejsce zamieszkania powyzej Mersch (nie chce tego wprost powiedziec, ze jedynie dlatego opuscilem Walfer przenoszac sie tam, gdzie psy d... szczekaja, ale tez i nie bede dementowac, jesli mnie wprost o to zapytasz
)