jak sie dostac do Szczecina?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
madou

jak sie dostac do Szczecina?

Post autor: madou »

Witam,

jak sie moge dostac do Szczecina, czy jezdza jakies autokary na trasie Luksemburg - Szczecin, ktos wie?
lux50

Post autor: lux50 »

Awatar użytkownika
madou

Post autor: madou »

Dzieki za odpowiedz!
grzjas

Post autor: grzjas »

Witam
Własnie wczoraj wrociłem vanem z Remich zabrałam bardzo sympatyczna panią.
Raz w miasiacu zabieram towar z drukarni i wiozę do namur w belgii , wracam już na pusto , chetnie zabiorę do 6 osob. Polecam tel. polski 506058447
Awatar użytkownika
TaJagódka

Post autor: TaJagódka »

A moze jeszcze jest jakies, ale dogodniejsze polaczenie Szczecin---->Luxembourg(bez przesiadek)?? , eurobus.pl- to przesada robi kolko(tyle godzin..) ...z przesiadka(Boleslawiecc)... <roll>
Jeszcze jest jedno polaczenie do Szczecina ,ale z Trieru ...,ale to juz lepsze niz to co proponuje - eurobus.pl
Ale to i tak mnie nie satysfakcjonuje <mrgreen> i szukam dalej (Wsiadam w Luxemburgu -wysiadam w Szczecinie bez przesiadek ,max 12 h ,pierwsza stacja polska -Szczecin <mrgreen> ,ale takiego polaczenia brak...Ale wierze ze niedlugo bedzie ;) :D
Cenie ludzi za to jakimi sa,nie za to co maja lub nie maja
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Oj Jagodko już martwiłem się ze Ciebie nie było słychać a wiedziałem ze coś musisz na ten temat wiedzieć .
A próbowałaś przez Berlin ? tylko obiło mi się o uszy ze mimo niewielkiej odległości odcinek Berlin Szczecin jest o wiele trudniejszy do przebycia niż przed 1945 ( wtenczas 2-2,5 godziny )

http://www.pkjs.de/bahn/Kursbuch1944/Teil1/123.jpg
<hm> <hm>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
pampek01

Post autor: pampek01 »

Można się podpiąć do kogoś kto jeździ w tym kierunku.
Ja np. jeżdżę średnio co 2 tyg z Ettelbruck na Chojnice
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
Joanna J.

Post autor: Joanna J. »

Do Szczecina można dostać się pociągiem , ale niestety z przesiadkami (z Luksemburga do Koblencji lub Koloni potem do Berlina. pociąg Berlin - Szczecin też z przesiadką.. Cena połączenia do samego Szczecina ok.130 euro w jedną stronę. W dwie coś koło 160 - ale to trzeba dopytać na dworcu. Można też poprosić kogoś , aby podjechał samochodem pod dworzec w Berlinie lub pojechać busem ( tych na trasie Baerlin - Szczecin sporo ( kursowych i na zamówienie).
Połączenie ciut skomplikowane , ale o wiele szybsze ( ok 8-9 godz) niż autobusami ( ok 25 godz), które zatrzymują się w kilku miastach po drodze .
Mój mąż ćwiczył wielokrotnie trasę Lux-Koblencja - Berlin pociągiem + samochód znajomego na trasie Berlin- Szczecin , tam i spowrotem i bardzo sobie chwali.
JJ
Awatar użytkownika
TaJagódka

Joanna J. pisze:Do Szczecina można dostać się pociągiem , ale niestety z przesiadkami (z Luksemburga do Koblencji lub Koloni potem do Berlina. pociąg Berlin - Szczecin też z przesiadką.. Cena połączenia do samego Szczecina ok.130 euro w jedną stronę. W dwie coś koło 160 - ale to trzeba dopytać na dworcu. Można też poprosić kogoś , aby podjechał samochodem pod dworzec w Berlinie lub pojechać busem ( tych na trasie Baerlin - Szczecin sporo ( kursowych i na zamówienie).
Połączenie ciut skomplikowane , ale o wiele szybsze ( ok 8-9 godz) niż autobusami ( ok 25 godz), które zatrzymują się w kilku miastach po drodze .
Mój mąż ćwiczył wielokrotnie trasę Lux-Koblencja - Berlin pociągiem + samochód znajomego na trasie Berlin- Szczecin , tam i spowrotem i bardzo sobie chwali.
Po pierwsze te przesiadki sa bardzo stresujace, po drugie bilet autokarowy kosztuje w dwie strony do Szczecina okolo 120 € po trzecie autokar jedzie 13,14 godzin..TRier-Szeczecin ,ale nie 25 h !!! :o <roll>
Jest jeszcze busik co jezdzi z Luxemburga do Gdanska i przy okazji zatrzymuje sie w Szczecinie ,bo ma po drodze ;) bilet kosztuje w dwie strony 135 € (Lux-Szczecin) ale po drodze zabiera ludzi (NIemcy) i jest okolo 11 godzin w Szczecinie(zalezy ilu ludzi zabiera,korki itp),osobscie niezbyt lubie z nimi jezdzic ze wzgledu na ich szefa <evil> <cisza> -tepic cwaniakow...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

TaJagódka pisze:Jest jeszcze busik co jezdzi z Luxemburga do Gdanska
Hmmm...a co to za busik do Gdanska?....
Awatar użytkownika
TaJagódka

Taki prywatny busik jezdza dwa razy w tygodniu do Luxemburga(z Polski wyjezdza w srody w czwartek rano do Polski wraca.Facet wykorzystuje to ze nie ma konkurencji na tej trasie..Jeden kierowca jedzie 13,14 godzin...jezdza 3 busami z Niemiec zabieraja ludzi z Luxemburga _(jak ktos mieszka na wiosce to podjezdzaja pod dom ,jak ktos z miasta tylko z dworca.. :| W LUxemburgu czekaja na ludzi na parkingu kolo dworca,--->Jada w kierunku Niemiec zabierajac ludzi ,pozniej w Szczecinie na stacji <mrgreen> -pierwsza polska stacja, segreguja ludzi kto gdzie jedzie osttania stacje to Koszalin,Gdansk ,Slupk) i tak to wyglada mniej wiecej <mrgreen>,ale nie chce temu "dziadowi" robic reklamy <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

TaJagódka pisze:Jeden kierowca jedzie 13,14 godzin...j
...no to za bardzo fajne nie jest....Wprawdzie ja tez jezdze sama non-stop do Gdanska tez te 13-14 godzin, ale oni pewnie nie staja tak czesto po drodze jak ja...no i ja jezdze na wlasny rachunek...
Awatar użytkownika
Joanna J.

Post autor: Joanna J. »

JJ
ODPOWIEDZ