franck pisze:
Wczesniej pisales, ze Komorowski nie ma pojecia o wspolczesnym swiecie. Jak napisalem, ze Kaczynski nie jest lepszy a do tego len (Komisja Etyki Poselskiej etc.), to w odpowiedzi piszesz, ze to nie wazne co kto wie i umie...Nie da sie z Toba dyskutowac bo co chwile zmieniasz zdanie...
Hej Franck,
Znowu nie tak. Aż sprawdziłem co pisałem, jest gdzieś na 5 czy 6 zakładce, trochę to trwało, ale specjalnie dla Ciebie przeklejam: skoro na etapie festiwalu przedwyborczego widzę że kandydat ściemnia, miota się, wypiera samego siebie, a nade wszystko, po kilkunastu latach spędzonych w polityce
nie zna elementarnych pojęć z zakresu Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym i prawa które sam współtworzył to kurde, DLACZEGO MAM NA NIEGO GŁOSOWAĆ?!
Podpowiem, bo możesz tego nie wiedzieć, gdyż faktycznie w różnych szkołach różnie to nazywają: Wiedza o Polsce i Świecie Współczesnym to taki przedmiot w szkole średniej, WOS inaczej, za moich czasów.
franck pisze:
Co do dyskusji Kaczynski vs Komorowski to... jesli chodzi o rzady i kompetencje Kaczynskich to przypominij sobie mizerna prezydenture L. Kaczynskiego w Warszawie albo znajdz na YouTube przesluchanie kandydata na prezesa NBP Skrzypka przed Komisja finansow publicznych (dla niego punkty bazowe to to samo co punkty procentow etc.). A w ekipie Kaczynskich takich miernot bylo wiele, zarowno w rzadzie (Jasinski co nie prywatyzowal ani nie zarzadzal majatkiem skarbu panstwa; Polaczek, ktory wstrzymal budowe A1 i A2; Fotyga, Jaworski co sie walnie przyczynil do bankructwa stoczni...) jak i Kancelarii Prezydenta (ile bylo szefow kanclearii...? 6 w ciagu niespelna 5 lat, nastepny gorszy od poprzedniego).
Nie siedzę teraz we Warszawce, ale obecnej pani prezydent to nikt nie chce nawet porównywać z śp. L. Kaczyńskim... No cóż, na jesieni wybory samorządowe, zobaczymy czym pani Hania podbije serca mieszkańców (o ile w ogóle wystartuje - tego nie wiem, więc zmilczę...)
A jakby tak postawić gabinet obecnego premiera - że rzucę tylko Kopacz, Grad, Grabarczyk, Czuma albo Drzewiecki (BTW - co tam z aferą hazardową, słychać o tym w ogóle coś?!) - to maluje nam się pejzaż profesjonalizmu, pełen dynamicznych wzlotów... A kancelaria Prezesa Rady Ministrów to też same tuzy: Bartoszewski, Graś, Pitera...
franck pisze:
Poza tym poczytaj sobie troche o luksemburskiej sluzbie zdrowia bo... widze, ze masz braki. Wiele mozna o niej powiedziec ale napewno nie, ze jest prywatna (ani nie w calosci ani nie w znacznej mierze)...(np. panstwowy CNS monopolista i monopsonista prawie jak polski NFZ; szpitale tez zdaje sie sa panstwowe). A poza tym polski system zdrowotny jest tylko darmowy dla tych, ktorzy nie placa skladek (tzn. placi za nich panstwo czyli cala reszta spoleczenstwa) czyli rolnicy i bezrobotni.
To teraz masz prawdziwą szansę poczuć się jak Jarosław Kaczyński w sporze z Komorowskim :P
A GDZIE JA NIBY NAPISAŁEM, ŻE LUKSEMBURSKIE JEST PRYWATNE?!
Stoi tak (na str7):
d) Jestem za prywatyzacją służby zdrowia!!! O rany!! System miejscowy, luksemburski, gdzie trzeba płacić odpowiada mi po tysiąckroć bardziej niż tzw. system polski, rzekomo darmowy, z odpowiednią gwarancją w Konstytucji... A przecież wszyscy wiemy że system luksemburski zdecydowanie odbiega od ideału..
Nie napisałem, że jest prywatny, napisałem tylko, że trzeba za usługi medyczne płacić! Taki skrót myślowy z mojej strony... OK, nie unoś się zanadto... Już przestałeś być Kaczyńskim. PSTRYK!
Cieszę się Franck, że wyszliśmy w naszej polemice po za pole dyskusji tzw. WYKSZTAŁCIUCHÓW czyli dyskusji takiej - Kaczyński jest zły bo nie ma prawa jazdy, konta w banku i telefonu komórkowego... Bo już mi by się nie chciało odpowiadać - że skoro osiągnął tyle bez tych gadżetów (był premierem, jest liderem liczącej się siły politycznej w UE na wschód od Renu, poparło go 40proc. Polaków itd...) TO CO BY ZROBIŁ, JAKBY MU DAĆ FURĘ, KOMÓRĘ I KARTĘ DO BANKOMATU?!?!?
Cieszę się, że poszliśmy dalej i nie grząźniemy (przynajmniej na razie) w njusach i komentarzach z Wyborczej i pokrewnych źródeł. BTW - jak masz chwilę czasu zerknij sobie na ten wątek od początku, zobacz cytaty co poniektórych kolegów ze źródeł zbliżonych do GW i zadumaj się nad tym jaka to ludzka pamięć jest krótka i wybiórcza...
@ Ogrodniczko! Ech... cóż powiedzieć... Aniołka Ci wysyłam <aniolek>, z przypomnieniem, że prasa kłamie, a bolesne zawody bolą najbardziej.
@ byly . No coz... Luksemburg to dla Ciebie wioska... Dla mnie metropolia (biorac pod uwage skad pisze, hihi)...
Dobranoc wszystkim!