Problem z TVN

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Eneko

Problem z TVN

Post autor: Eneko »

Moze ktos doswiadczyl podobnych trudnosci - odbieram sobie bez problemow wszystkie wlasciwe kanaly z Astry i Hotbirda, w tym wykupione kodowane, ale niestety TVN-ow wszystkich ani np. TV Polonia juz nie. Odbior jest dobrej jakosci, wiec antena raczej zostala ustawiona oki, ale w przypadku powyzszych programow pojawia sie komunikat Brak Sygnalu. Help SVP.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a dzwoniles do cyfry? <mrgreen>
powiedz im że ustawiłeś antene, wszystko łapie oprócz tvn.. bo normalniepowinno łapac wszystko
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

Tez mialem taki problem. Nie wiem co w koncu mi pomoglo, bo z jednej strony zepsul mi sie dekoder i oddalem go do naprawy, gdzie jednoczesnie wgrano najnowszy softwafre i byc moze to bylo decydujace, ze teraz odbieram programy tvn-owskie bez problemu. Ale moze rozwiazeniem byla zmiana pakietu z podstawego na pelny. Poniewaz obydwie rzeczy zaszly jednoczesnie to sam nie jestem pewien, co tak naprawde pomoglo. Oczywiscie mowie tutaj o cyfrze.
Proponuje najpierw sprawdzic, czy nie ma uaktualnienia oprogramowania do Twojego dekodera.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ja nie mialam TVN-ow przez jakies 2-4 tygodnie po zainstalowaniu i ustawieniu cyfry...a wszystkie inne, ktore powinny byc - byly - potem pewnego dnia nagle sie pojawily, same z siebie...dlaczego tak?...nie mam pojecia zielonego (ani zadnego innego...)
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

bamaza42 pisze: potem pewnego dnia nagle sie pojawily, same z siebie...dlaczego tak?...nie mam pojecia zielonego (ani zadnego innego...)
A moze to ostracyzm dekodera, moze po prostu dekoder cie nie lubi ?? Czy choc czasem do niego mile zagajasz ?
Popatrz, we Francji, slynny gastronom Jean-Pierre Coffe, przymilnie zagaja do jarzyn zanim je obierze i pokroji. Nie zestresowana jazyna ponoc smakuje lepiej - otoz podobnie moze byc z dekoderem.
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

xtheo7 pisze:Nie zestresowana jazyna ponoc smakuje lepiej - otoz podobnie moze byc z dekoderem.
Znaczy wyluzowany dekoder lepiej smakuje ? ;) W kontekście ucierania margaryny z lodówką i innych tym podobnych to nawet pasuje ;)
dag
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

dslonce pisze:W kontekście ucierania margaryny z lodówką i innych tym podobnych to nawet pasuje ;)
touché, coulé !

alisci

moja wrzutka na temat intymnego stosunku Coffe'a do jarzyn to byla parabola ! Parabola satelitarna..... <nonono>
eubulus

Post autor: eubulus »

A u nas od dnia instalacji anteny i dekodera Cyfry+(30.04.2006) jest wszystko OK, chociaz - tak jak pisze kaszub - od czasu do czasu trzeba uaktualniac oprogramowanie, szczegolnie gdy zaczyna sie cos krzaczyc.
Problem nie lezy napewno po stronie rodzaju pakietu, bo my w pakiecie podstawowym mamy TVN-y.
Ale tak naprawde, to nie wiadomo czy Eneko ma Cyfre+ czy cos innego.
misio

Post autor: misio »

A ja nic nie aktualniam a mam to od "wiekow" juz <mrgreen>

No i TVN dziala.

A moze "restart" dekodera cos pomoze? To mozna zrobic, ale trzeba do instrukcji sie odniesc :)
eubulus

Post autor: eubulus »

misio pisze:A ja nic nie aktualniam a mam to od "wiekow" juz
U nas tez dzialaloby bez uaktualnien ale czasami Cyfra informuje o takiej mozliwosci i kiedy sie z niej skorzysta to czasem pojawiaja sie jakies nowe kanaly, cos tam sie troche zmienia(na lepsze oczywiscie) itd. Widocznie te nowe dekodery tak maja. Ale to jest szczegol...jak dziala, to dziala i trzeba sie z tego cieszyc :)
Eneko

Post autor: Eneko »

kajapapaja pisze:a dzwoniles do cyfry? <mrgreen>
powiedz im że ustawiłeś antene, wszystko łapie oprócz tvn.. bo normalniepowinno łapac wszystko
dzieki, dzwonilem, byli bardzo mili i obiecali niezwolcznie pomoc. Prosili, by na wszelki wypadek zrobic baze klientow w Luxie na wypadek podobnych problemow. Na razie podalem Twoje namiary, ale inni tez moga sie wpisac.

;)
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Zastanawiam sie, czy takie podawanie danych to czasem nie jest "niedzwiedzia przysluga"..

Czy dobrze pamietam, ze Cyfra+ ma licencje tylko na teren Polski i nie wolno wywozic jej za granice?

chyba ze sie myle

mil.ka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

dokładnie eneko - może się okazać że oddałeś nam (mnie :( na razie szczególnie) niedźwiedzia prztysługę, jako że oficjalnie każdy z nas ma antenę w Polsce...
podałeś moje dane osobowe bez pytanie mnie o zgodę - lepiej się teraz dowiedz, co mam robić jak mi wyłączą sygnał... <evil> <killer> <zly>
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Eneko pisze:dzieki, dzwonilem, byli bardzo mili i obiecali niezwolcznie pomoc. Prosili, by na wszelki wypadek zrobic baze klientow w Luxie na wypadek podobnych problemow. Na razie podalem Twoje namiary, ale inni tez moga sie wpisac.
Ja też już się wpisałem do ich bazy - miła pani powiedziała, że będą organizować jakieś specjalne promocje dla odbiorców w Luxembourgu :)

P.S. Niektórzy nie złapali chyba dość ironicznego tonu twojej wypowiedzi. Z drugiej strony nie rozumiem tej paranoi szerzącej się wśród odbiorców Cyfry+ za granicą - już widzę oczami wyobraźni te zastępy inspektorów przeszukujących całą Europę w poszukiwaniu "nielegalnie" odbierających sygnał z satelity, przez co osłabiają moc sygnału odbieranego przez użytkowników w Polsce ;) Przecież nadawcy w Polsce zupełnie NIE ZALEZY na pozbywaniu się dość licznej klienteli korzystającej z ich oferty (i opłacającej abonanment) poza granicami. Zapis w umowie ma chronić nadawcę - on kupuje od właściciela "treści" (nie wiem jak to najlepiej po polsku określić, chodzi o "content") prawa do transmisji na terenie Polski, a jak ktoś odbiera to gdzie indziej, to już nie jego (nadawcy) sprawa - on ma czyste ręce.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

kajapapaja pisze:dokładnie eneko - może się okazać że oddałeś nam (mnie :( na razie szczególnie) niedźwiedzia prztysługę, jako że oficjalnie każdy z nas ma antenę w Polsce...
podałeś moje dane osobowe bez pytanie mnie o zgodę - lepiej się teraz dowiedz, co mam robić jak mi wyłączą sygnał... <evil> <killer> <zly>
Dokładnie - pracuję koło Astry i już widziałem jak dzisiaj szykowali kilku techników żeby ich wysłać na orbitę <aniolek> w celu odłączenia części sygnału transmitowanego na teren Wielkiego Księstwa. Drżyjcie Polacy w Luxembourgu - co prawda to tylko na razie Astra, ale słyszałem ze Hotbird też szykuje podobną akcję.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
ODPOWIEDZ