Nauczycielka języka francuskiego!!!
Moderator: LuxTeam
Nauczycielka języka francuskiego!!!
Witam!! Jestem tegoroczną absolwentką Nauczycielskiego Kolegium Języków Obcych. Bardzo jestem zainteresowana nauczaniem języka francuskiego w Luxemburgu. Czy jest szansa znalezienia pracy w zawodzie nauczyciela języka francuskiego w tym kraju?? Prosze o radę. Maggy, dziekuję.
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez maggy, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej,
Hmm, to musiałby chyba być jakiś kurs dla Polaków, bo Twoim atutem tu byłby ten polski. Wiesz, Francja jest blisko i nauczycieli chyba sporo Ja chodzę na kurs fr, zaczęłam tu nauke od zera ale prawdę mówiąc każdy poziom prowadził/a jakiś Francuz/ka. No ale może szkoła polska potrzebuje nauczyciela? (bo taka tu jest)
A może dodaj do tego sobie jakiś kurs nauczania obcokrajowców j. polskiego? Sporo tu małżeństw mieszanych, więc kilku zainteresowanych pewnie by sie znalazło . Były już posty od szukających korepetycji (i uczniów, i nuczycieli).
A może spróbujesz tłumaczeń? Ten rynek pewnie byłby wiekszy. Cóż, próbuj, próbuj...
pozdr.
Hmm, to musiałby chyba być jakiś kurs dla Polaków, bo Twoim atutem tu byłby ten polski. Wiesz, Francja jest blisko i nauczycieli chyba sporo Ja chodzę na kurs fr, zaczęłam tu nauke od zera ale prawdę mówiąc każdy poziom prowadził/a jakiś Francuz/ka. No ale może szkoła polska potrzebuje nauczyciela? (bo taka tu jest)
A może dodaj do tego sobie jakiś kurs nauczania obcokrajowców j. polskiego? Sporo tu małżeństw mieszanych, więc kilku zainteresowanych pewnie by sie znalazło . Były już posty od szukających korepetycji (i uczniów, i nuczycieli).
A może spróbujesz tłumaczeń? Ten rynek pewnie byłby wiekszy. Cóż, próbuj, próbuj...
pozdr.
Hmmm...i mnie sie wydaje, ze nauczycielowi jezyka francuskiego nie bedacemu Francuzem (Belgiem od biedy), raczej trudno sie tu bedzie przebic....ale ten polski dla ocokrajowcow - to jakis pomysl...chociaz - poki nie sprobujesz - nie dowiesz sie....wszak tutaj tylu obcokrajowcow masci wszelakich tu przybywa i rozpoczyna nauke francuskiego.....
-
Polska nauczycielka w LTC
jedna nauczycielka jezyka francuskiego jest w Lycee technique du centre LTC w limpersbergu:) wiec jezeli Pani chce mozna sie jej zapytac co i jak.z reszta jest jedna nauczycielka ktora odeszla(na jaki czas to nie wiem)ze wzgledow zdrowotnych.
Inna wskazówka.
Wydaje mi się, że jest Pani bardzo młoda i chyba nie ma Pani dużego doświadczenia w nauczaniu. To jest tu bardzo brane pod uwagę podczas procesu rekrutacji. Ma pani duży atut w postaci znajomości języka, niestety tu jest to konieczne.
Ale! Warto by Pani rozszerzyła swój zakres wykształcenia o np. jakieś podyplomowe studia pedagogiczne, resocjalizacje itp., lub coś w innym kierunku,zgodnego z Pani zainteresowaniami.
Takie posunięcie zwiększa Pani szanse na rynku pracy.
Pozdrawiam.
EU..
Ale! Warto by Pani rozszerzyła swój zakres wykształcenia o np. jakieś podyplomowe studia pedagogiczne, resocjalizacje itp., lub coś w innym kierunku,zgodnego z Pani zainteresowaniami.
Takie posunięcie zwiększa Pani szanse na rynku pracy.
Pozdrawiam.
EU..