Auta z L w Krakowie w sierpniu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
exxtreme

Auta z L w Krakowie w sierpniu

Post autor: exxtreme »

Przebywając w pierwszej połowie sierpnia w Krakowie miałem okazję zauważyc kilka aut z luksemburską rejestracją. Byly to:
Mercedes klasy B (zjazd z A4 na obwodnicę)
Audi A4 sedan niebieskie (Ruczaj)
UWAGA - Audi R8 pod Aquaparkiem (NH)
Wszystkim wyżej wymienionym skladam gratulację z powodu posiadania doskonałych pojazdów:)
Tenis, 40D, MTB & MBA
misio

Post autor: misio »

Znaczy skladasz gratulacje za R8? Bo reszta to lokalna srednia polka a Merol B nawet nizej :)
Awatar użytkownika
exxtreme

Misio.
Wszystkie wymienione przeze mnie auta to górna półka. Polska :)
Tenis, 40D, MTB & MBA
misio

No ale rej byly lokalne, wiec srednia lub nizej - ot zwykle auta. No chyba ze bylo to RS4 lub jakis AMG czy Brabus, ale ten nie robi B klasy chyba :)

Ps. 2 dni temu widzialem Veyrona zaparkowanego pod Cactusem na Howaldzie.
Awatar użytkownika
exxtreme

He - skoro tak to ostatni tydzień to:
2xAston Martin DB9
2xR8
Catterham
Ferrari 599
Aż się boję, co mnie jutro minie <lol>
Tenis, 40D, MTB & MBA
misio

Przepraszam ze pytam, ale ty chyba tu dlugo nie jestes? <mrgreen>

A jesli juz rozmawiamy o tym co robi wrazenie, to na mnie najwieksze robia takie old old oooooold timery. Bo te nowe to wszystko taki sam plastik. Np to R8 strasznie zaskakuje wykonaniem w srodku, choc wyglada konkretnie. Fajne auto.

A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
MaWi

Post autor: MaWi »

misio pisze: A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
E tam, Trabanta. Malucha (tak – 126p) na luksemburskich rejestracjach w bialy dzien w Wiltz! To jest dopiero "ostalgie" ;)
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

jest Maluch na lux blachach, wiosną jak byłem na przeglądzie na Sandweiler, pewien Portugalczyk zajechał elegancko odrestaurowanym żółtym 126, ale to był jeszcze włoski model
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
gabrjel

Post autor: gabrjel »

A ja znam takie 125p i to w 3 różnych wykonaniach... i jeszcze z jaką mocą pod maską - ponad 100KM
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

Post autor: Borys »

MaWi pisze:
misio pisze: A z zaskoczen... co powiesz na Trabanta?
E tam, Trabanta. Malucha (tak – 126p) na luksemburskich rejestracjach w bialy dzien w Wiltz! To jest dopiero "ostalgie" ;)
Jestes pewien tego "p" ?

Ja widywalem ( do tej pory dwa ) w 2002 roku w Luksie maluchy ale wloskie bez "p" czyli model 126 na produkcje ktorego polski rzad wykupil licencje. We Wloszech byl on produkowany stosunkowo krotko ze wzgeldu na niezbyt olbrzymi sukces , powstal natomiast jako unowoczesniona wersja Fiata 500 ale sukcesu 500tki nawet nie liznal...

Za to doskonale przyjelo sie to w Polsce :) export byl ale w stosunku do liczby wyprodukowanych egzemplarzy nie az tak duzy, szczegolnie do krajow zachodnich.

Ostatnio widzialem malucha 126p w Luksemburgu zima 2005 roku przy moscie Adolfa , jest tam taka budka gdzie czesto pojawia sie czyis art performance - mama mojego znajomego przygotowala natenczas wystawe dotyczaca rocznicy zwiazanej z Solidarnoscia - bylo kilka wierszy ( miedzy innymi ten ktory czytany jako wers ze zwrotki 1 pozniej 3 i analogicznie ze zwrotki dwa i zwrotki 4 - mial brzmienie anty rzadowe a czytany po "bozemu" byl ewidentnie wychwalajcy owczesny ustroj ). Obok budki postanowili wystawcy umiescic maluszka ktorym kilkanascie badz kilkadziesiat lat temu wyjechali wlasnie z Polski do Luksemburga.
Borys

Post autor: Borys »

gabrjel pisze:A ja znam takie 125p i to w 3 różnych wykonaniach... i jeszcze z jaką mocą pod maską - ponad 100KM
Plan jest aby w roku 2009 rodzina 125p w Luksemburgu wzrosla o sztuk jedna :) w wersji kombi z 1974 roku.

Wyprostowac nalezy rowniez iz jedynie dwa z powyzszych 125p dysponuja moca ponad 100 kuni mechanicznych. Jestem w posiadaniu wykresu z hamowni tego rajdowego, z lipca 2007 i na ten dzien wynik byl 98,4 KM natomiast w lipcu tego roku samochod ulegl niewielkim modyfikacjom ukladu wydechowego oraz zwiekszonego przelotu drugiej gardzieli gaznika wiec w sumie ide o zaklad ze ww mody podniosly wydajnosc silnika o przynajmniej 1,6 KM :) Niestety w dniu zakonczenia modyfikacji hamownia byla zamknieta i nie dalo sie tego sprawdzic na wykresie a samochod ruszyl w podroz do Luksemburga.
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

motyla noga, Borys to będzie trzeba w Luxie założyć muzeum polskiej motoryzacji, jak kolejny egzemplarz ściągniesz <idea>

na razie można tylko popatrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=jwACpQPQV2k
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

czeczu pisze:jest Maluch na lux blachach, wiosną jak byłem na przeglądzie na Sandweiler, pewien Portugalczyk zajechał elegancko odrestaurowanym żółtym 126, ale to był jeszcze włoski model
To jest ich w takim razie więcej bo ja widziałem w czerwcu tego roku, w pobliżu Place Guillaume, takiego oto zielonego :

Obrazek
ODPOWIEDZ