Gdzie obejrzec mecze Euro2008 z udzialem Polskiej druzyny ?
Moderator: LuxTeam
No wiesz, bama, ja byłem na paru meczach i czasami to aż uszy więdną, więc to impreza raczej dla dorosłychbamaza42 pisze:...ograniczenia wiekowe?!...do ogladania meczu?.... <shock>piotrasgp pisze:Są jakieś ograniczenia wiekowe?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
No w koncu to bardzo brutalna gra... Szcegolnie jesli gra jest miedzy Polska a Niemcami...bamaza42 pisze:...ograniczenia wiekowe?!...do ogladania meczu?.... <shock>piotrasgp pisze:Są jakieś ograniczenia wiekowe?
Piotras , radze jednak skorzystac ze wskazowki przekazanej przez Jespere i do niego zadzwonic. W przeciwnym razie mozesz nie uzyskac odpowiedzi na swoje pytanie.
EDIT : Jadymy do Vianden, ... To co ze 50 km , najwazniejsze ze u Polakow , wieeeeelki ekran i komentator o ile sie orientuje bedzie po polskiemu A nawet jak nie to ja moge pokomentowac <rotfl>
Komentator - ten z telewizora - bedzie napewno po niemieckiemu, ale na sali z cala pewnoscia nie zabraknie polskich komentarzyBorys pisze:EDIT : Jadymy do Vianden, ... To co ze 50 km , najwazniejsze ze u Polakow , wieeeeelki ekran i komentator o ile sie orientuje bedzie po polskiemu A nawet jak nie to ja moge pokomentowac <rotfl>
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
W Vianden bylo ca 40 osob, z czego wiekszosc Polakow, wiec atmosfera raczej rodzinna. Cala sala (z wyjatkiem jednego Turka) kibicowala Polakom, niestety nie miala wielu okazji do wyrazania okrzykow entuzjazmu <cry> Moze z Austria bedzie lepiej.... Na pewno Borys (jesli przyjedzie) dostanie mikrofon do komentowania po polsku, bo chlopak ma talent!piastdp pisze: Jestem ciekaw jaka była frekwencja zarówno w Vianden jak i w Q42 ?
Odleglosc i zakaz palenia to dla wielu spore minusy, ale najwiekszy ekran w Luksemburgu i zywiec czesciowo chociaz to zniwielowaly
m
No fakt, blisko nie jest, ale zawsze można się jakoś zorganizować i pojechać większą ekipą jednym samochode. Sam na pewno wybieram się w czwartek, niestety nie z Lux-Ville, ale gdyby ktoś z okolic Grevenmacher albo po trasie Boudler-Larochette-Diekirch-Vianden chciałby skorzystać z "podwózki" - zapraszam. A zapalić można na zewnątrz w czasie przerwy.hurakami pisze:Odleglosc i zakaz palenia to dla wielu spore minusy
To fakt - wielkość ekranu robi wrażenie! A Leffe brune komponuje się z futbolem równie dobrze, co Żywiechurakami pisze:, ale najwiekszy ekran w Luksemburgu i zywiec czesciowo chociaz to zniwielowaly
Mark Twain
Mark Twain
Wczoraj po 20 miałem to szczescie czy nieszczęście ze przejeżdżałem koło Garu . W kilka minut po skonczeniu meczu Czechy – Portugalia.
Kilka tysiecy portugalczyków zablokowało wszystkie ulice koło dworca. Wszyscy z flagami, czapkami, lekko podpici , samochody obłożone flagami, nawet psy miały ubranka w kolorach narodowych, wszyscy trabili, spiewali, tanczyli, witali sie i darli na całe gardło. Autobusy miejskie musiały zmieniac trasy przejazdu. Jak przyjechała policja to żaden nie odwarzył sie cos krzyknac czy zabronic po prostu sie odsuneli i ... zaczeli kierować auta na objazdy Jak mniemam w Poslce mogły by dość już do policyjnego pałowania . Sam czekałem ze 30 minut az w koncu „na siłe” sie przepchałem a jak mniemam cała fiesta trwała jeszcze dość długo. Strach pomyślec co będzie jak Portugalia będzie mistrzem Europy.
Dzisiaj czas na nas <mrgreen>
Kilka tysiecy portugalczyków zablokowało wszystkie ulice koło dworca. Wszyscy z flagami, czapkami, lekko podpici , samochody obłożone flagami, nawet psy miały ubranka w kolorach narodowych, wszyscy trabili, spiewali, tanczyli, witali sie i darli na całe gardło. Autobusy miejskie musiały zmieniac trasy przejazdu. Jak przyjechała policja to żaden nie odwarzył sie cos krzyknac czy zabronic po prostu sie odsuneli i ... zaczeli kierować auta na objazdy Jak mniemam w Poslce mogły by dość już do policyjnego pałowania . Sam czekałem ze 30 minut az w koncu „na siłe” sie przepchałem a jak mniemam cała fiesta trwała jeszcze dość długo. Strach pomyślec co będzie jak Portugalia będzie mistrzem Europy.
Dzisiaj czas na nas <mrgreen>
Ciesz sie, ze nie byles wtedy jakims przypadkiem w tym czasie w Eschu. Tam to dopiero byla jazda: http://www.wort.lu/articles/6619712.html