Modem ADSL - jakikolwiek byle sprawny nabędę lub przygarnę!

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

MaWi

Modem ADSL - jakikolwiek byle sprawny nabędę lub przygarnę!

Post autor: MaWi »

Ludziska,

pomocy! Padl mi wlasnie modem ADSL, jak wiec latwo sie domyslic nie mam w domu dostepu do netu (co – jak zapewne sie domyslacie – jest dla mnie totalna katastrofa). Chodze po domach, kradne wifi na ulicy, przesiaduje w internet-cafes, zawlaszczam internet w biurach. Jednym slowem – schodze na psy.

Czy ktokolwiek z Was moze mnie poratowac jakimkolwiek, niekoniecznie WiFi, byle sprawnym, modemem ADSL dzialajacym w luksemburskim systemie teleinformatycznym (dostalem od kolegi niemiecki, ale nie chce sie dogadac z Luksemburgiem za cholere)?

Wiem, ze kupienie nowego, to nie majatek, ale ze wzgledow partykularnych, ktorych tu nie chce rozwijac, nie chcialbym inwestowac w te akurat czesc domowej infrastruktury wczesniej niz na poczatku nowego roku.

Czy ktos pomoze???? <bezradny>
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

MaWi pisze: schodze na psy
a inni na bobry <rotfl>

A u kogo masz umowę ?

kiedyś miałem kłopoty z tango dzwoniąc do nich ze coś nie działało przyszedł gość stwierdził ze jakiś bardziej nie określony problem i dali mi nowy ...

a posiadam tez modem ruter BEZ wifi na ethernet lub usb (zyxel 623)
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

MaWi, mam gdzies w piwnicy starego LinkSys-a (WAG-54G jeśli mnie pamięć nie myli), w którym - o ile dobrze pamiętam - nie działają porty ethernet, więc jest tylko WiFi; jeśli cię taki interesuje daj znać
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

MaWi pisze:(dostalem od kolegi niemiecki, ale nie chce sie dogadac z Luksemburgiem za cholere)?
a to akurat nie jest dziwne - w Luksemburgu używany jest standard ADSL Annex A, a Niemczech - ADSL Annex B, które niestety nie są kompatybilne
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
marcin

Post autor: marcin »

ja mam na zbyciu kablowego speedtoucha, ktorego PT daje przy instalacji internetu. chetnie udostepnie jesli wyjazd w okolice stolycy nie jest dla Ciebie problemem.
MaWi

Post autor: MaWi »

Ludzie, jestescie KOCHANI! Tyle modemow! Az glowa (od przybytku) moze rozbolec.

Najchetniej wzialbym wszystkie, bo kto wie – moze jeden nie zadziala, drugi bedzie stawial opor a trzeci okaze sie byc niemily w obsludze...

Mam propozycje – kto z Was wybiera sie jutro na te impressske w ramach festiwalu CinEast:

Saturday
22.10.2011
20.00
Exit07

Closing event - Bachtale Apsa & DJ party
Concert of the Czech gypsy band led by a blind singer and musician Mário Bihári, followed by DJs. (Doors: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Concert du groupe tzigane avec le chanteur et musicien aveugle Mário Bihári, suivi par une soirée DJ. (Portes: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)

Niech bedzie tak mily i zabierze ze soba swoj modem. W zamian za to moge obiecac mila nagrode :) Jesli nikt z Was sie nie wybierze, to chetnie skontaktuje sie w niedziele i umowie na odebranie bezposrednio w domu u dawcy modemu (albo w dowolnym innym miejscu).

Dzieki, raz jeszcze – DZIEKI!
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Mawi sprawdź czy przypadkiem to nie zasilacz...
mam takich routerów z 5 szt z tuningowanym softem
ALE tylko jeden zasilacz 12V
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
PolskaInez

Post autor: PolskaInez »

MaWi pisze:Ludzie, jestescie KOCHANI! Tyle modemow! Az glowa (od przybytku) moze rozbolec.

Najchetniej wzialbym wszystkie, bo kto wie – moze jeden nie zadziala, drugi bedzie stawial opor a trzeci okaze sie byc niemily w obsludze...

Mam propozycje – kto z Was wybiera sie jutro na te impressske w ramach festiwalu CinEast:

Saturday
22.10.2011
20.00
Exit07

Closing event - Bachtale Apsa & DJ party
Concert of the Czech gypsy band led by a blind singer and musician Mário Bihári, followed by DJs. (Doors: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Concert du groupe tzigane avec le chanteur et musicien aveugle Mário Bihári, suivi par une soirée DJ. (Portes: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)

Niech bedzie tak mily i zabierze ze soba swoj modem. W zamian za to moge obiecac mila nagrode :) Jesli nikt z Was sie nie wybierze, to chetnie skontaktuje sie w niedziele i umowie na odebranie bezposrednio w domu u dawcy modemu (albo w dowolnym innym miejscu).

Dzieki, raz jeszcze – DZIEKI!
Wstep 15 € ? A o ktorej przewidziany koniec zabawy?
Szkoda ze taki festival jest raz do roku,bo naprawde dzialo sie cos! z polskim akcentem ,a to cieszy! Oby czesciej i wiecej takich imprez !
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Wstep 15 € ? A o ktorej przewidziany koniec zabawy?
Szkoda ze taki festival jest raz do roku,bo naprawde dzialo sie cos! z polskim akcentem ,a to cieszy! Oby czesciej i wiecej takich imprez !
co to ma do modemu ??? może bobry tez to używają ?? <hm>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
ODPOWIEDZ