Najgorsze mamy za sobą?

Awatar użytkownika
Redakcja

Najgorsze mamy za sobą?

Post autor: Redakcja »

Wczoraj w Luksemburgu zanotowano 33°C. Jeszcze cieplej było w okolicach Trewiru, bo 35°C. Zbliżyliśmy się niebezpiecznie do rekordu upałów z zeszłorocznego sierpnia. Chwilowo jednak pogoda z lekka odpuściła, schodząc do poziomu niezwykle sprzyjającego letniemu wypoczynkowi. Cały przyszły tydzień będzie stał pod znakiem słonecznej pogody, nieznacznie przerywanej krótkimi acz intensywnymi opadami czy wręcz burzami, jak to miało miejsce choćby wczorajszej nocy. Temperatura nie zejdzie poniżej 20°C ale też nie powinna wzbić się ponad trudne do zniesienia 30°C. Czyż nie jest to idealna pogoda na wakacyjne szaleństwa? :)
Załączniki
upal.jpg
upal.jpg (13.04 KiB) Przejrzano 3402 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Jakie "najgorsze"? NAJLEPSZE! W piatek, po raz pierwszy od czasu przyjazdu do Luksemburga, pojechalem do pracy bez swetra i kurtki. W aucie mialem cieple 38.5 stopni... aby tak dalej!
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Digi, prosze Cie....gdyby nie klima w aucie i w biurze (niestety nie w moim...tu umieram, z notorycznym okolo 30 stopni...), nie przezylabym chyba piatku, i czwartku zreszta tez....
ania_411

Post autor: ania_411 »

bamaza42 nie przesadzaj, ja klimy w aucie i w pracy nie mam i jakos zyje :D malo tego, czekam na wiecej <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

widac jestes bardziej przystosowana...ja jestem czlowiekiem (z) polnocy....dla mnie wszystko, co jest powyzej 24-25 stopni....po prostu mnie "zabija"...dlatego nigdy latem nie jezdze na poludnie....bo urlop ma sluzyc wypoczynkowi, a 1 czy 2 tygodnie spedzone w temperaturach 30+ to dla mnie po prostu meczarnia....no coz...tak juz mam :)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

No to polecam plaze w Islandii :nie sa przeludnione ani tez przegrzane ............... bezposrednie loty z findal tez sa ......
Awatar użytkownika
bamaza42

A zebys wiedzial...Islandia to jak najbardziej interesujaca mnie latem destynacja....tudziez fiordy Norwegii, polnoc Szwecji, tudziez Finlandii....no, jeszcze kilka takich miejsc by sie znalazlo....a wiec wszystko po kolei... :)
A tymczasem jezdze nad morze - do "siebie"....i tez jestem zadowolona :P
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

Exxtreme donosi, że w Malmoe i Kopenhadze mizerne 24 stopnie...
A w Krakowie ponad 30 C. Na basenach tłumy. Wszyscy się cieszą. I ci, których pierwsze zęby 4-ki i Ci których zęby na 4-kach się kończą... :) Jestem w Nowej Hucie, a tu publika specyficzna ;)
Dziś, siedząc na basenie i obserwując dzieci i basenowiczów - zrozumiałam, o czym pisał Clarkson, jak to mężczyżni pewnego dnia kładą się do łózka obok gibkiej jak trzcina żonki , a budza sie koło ryczacego bawołu...
Hmmm, tylko w której grupie jestem ja?
<yyy>
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

W Trojmiescie w ostatni weeknd na plaze wylegly ryczace czterdziestki i wyjące pięćdziesiątki.... ;)
Na plazy tlumy na ulicach tez. 30 pare st w cieniu. Baltyk jak zwykle zimny i glonami...
I TO ! HIRO HITO!
ODPOWIEDZ