kuchnia polska w Luxie

Kupię, sprzedam, oddam...
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

kuchnia polska w Luxie

Post autor: ola_lux »

Witam forumowiczow :)
Mam do was wszystkich pytanie.
Od dluzszego czasu zastanawiam sie nad pomyslem a jest nim gotowanie na wynos jedzonka polskiego(pierogi,krokiety,bigos,uszka,golabki...itd...)gotowac umiem, tak mysle ja i inni ktorzy wcinaja co ugotuje.
Pytam wiec was moi drodzy co myslicie o moim pomysle?
Krytykujcie i chwalcie.
Awatar użytkownika
digilante
Posty: 1686
Rejestracja: 26-09-2006, 08:07
Lokalizacja: Cape Town

Post autor: digilante »

Ola - to by bylo moje mazenie. Bysmy chetnie cos kupili raz na tydzien, moze wiecej. Niestety jeden problem z takimi pomyslami co przedtem widzialem to jakosc... gdyby byla gwarancja ze tylko co najlepsze do tego jedzenia by szlo to wyzsza cena nie byla by problemem. Mi nie chodzi o szybki i tani "take away a la Polonaise" ale raczej o zdrowe dobre jedzenie...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

O nie!!to by nie bylo nic w tym "szybkim "stylu.
Skladniki polskie,jedzonko robione przezemnie,nic z tzw "proszku zalane woda"
jak pierogi to klejone, farsz sama robie
bigos z kapustki kiszonej z normalna mieszane, z pachnaca polska kielbaska
pyzy ze skwarkami
kopytka z cebulka
golabki...i wiele innych potraw

Wszystko robione w czystosci z najlepszej jakosci skladnikow.
Nie robilabym nic na akord, tylko tyle ile bylabym w stanie.
clematis
Posty: 79
Rejestracja: 26-09-2006, 17:30
Lokalizacja: Luxembourg

Post autor: clematis »

ola_lux pisze:O nie!!to by nie bylo nic w tym "szybkim "stylu.
Skladniki polskie,jedzonko robione przezemnie,nic z tzw "proszku zalane woda"
jak pierogi to klejone, farsz sama robie
bigos z kapustki kiszonej z normalna mieszane, z pachnaca polska kielbaska
pyzy ze skwarkami
kopytka z cebulka
golabki...i wiele innych potraw

Wszystko robione w czystosci z najlepszej jakosci skladnikow.
Nie robilabym nic na akord, tylko tyle ile bylabym w stanie.
fajny pomysl ... tylko gdzie by to bylo mozna kupic i w jakiej cenie?
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

ceny wszystkich potraw jeszcze nie znam, obvliczylam sobie tylko pierogi i tak za 10 sztuk -2,50 euro
a gdzie?dam znac kiedy plan bedzie calkowicie dopracowany. ;)
Awatar użytkownika
minka
Posty: 334
Rejestracja: 26-09-2006, 17:10
Lokalizacja: Hiefenech

Post autor: minka »

Pomysl nieglupi, ale musialabys chyba robic to wszystko pod konkretne zamowienie. Znalam kilka pan w Polsce jeszcze, ktore mialy taki interes i dobrze im szlo. Osobiscie nie korzystalam, bo niestety naleze do osob, ktore musza same sobie wszystko zrobic, ale czemu nie?
Awatar użytkownika
Biała
Posty: 190
Rejestracja: 27-10-2006, 20:27
Lokalizacja: Oetrange/Szczecin

Post autor: Biała »

Gdybyś sprzedawała pierogi czy kopytka własnej roboty to byłaby wspaniała sprawa. Myślę, że oprócz mnie znalazłoby sie wielu chętnych. Mogłabyś np. zbierać zamówienia z parodniowym wyprzedzeniem. Dobry pomysł <lunch>
Ola
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

No tak ,pod konkretne zamowienie,inaczej nie mozna byloby tego robic.Zwracalabym raczej uwage nie na ilosc i czas ale na jakosc.
Szczerze mowiac nie mysle o interesie, robilabym to dla wlasnych paru groszy, nie pracuje siedze w domu, (maz pracuje 8) ), wiec mialabym czas.
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

Biala-dokladnie, zamowienia z parodniowym wyprzedzeniem i termin odbioru na okreslona godzine, zeby jedzonko bylo swieze i jeszcze cieple.
Mysle tez ze moglabym wprowadzic cos typu : dowoz do 2 km w moim zakresie.Ale to jeszcze przemysle.
mslawomir
Posty: 225
Rejestracja: 26-09-2006, 12:04
Lokalizacja: abc

Post autor: mslawomir »

jezeli,nic Cie nie kosztuje rozpoczecie to zacznij i zobaczysz jak idzie.

w Lux mozna dostac polskie jedzenie, calkiem dobre, u niejakiego Marcina-ktory zajmuje sie tym zawodowo i jest znany tutaj.

pozowdzenia
:)

s.
Awatar użytkownika
digilante
Posty: 1686
Rejestracja: 26-09-2006, 08:07
Lokalizacja: Cape Town

Post autor: digilante »

Mi to by tak pasowalo - w poniedzialki mowie co chce, i w piatki po pracy lub w lunch wpadam aby odebrac. To Ola, ja Ci wysle na priva moje namiary i jak juz bedziesz wiecej wiedziala to daj znac razem z jadlospisem <mrgreen> Ja bym mogl juz w ten poniedzialek cos zamowic.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

Slyszalam o Panu Marcinie, nie mialam niestety przyjemnsci probowac jego specjalow, ma bardzo duzo klientow,mysle ze realizowanie mojego pomyslu byloby interesujace dla czekajacych na specjaly u Pana Marcina :D
Awatar użytkownika
digilante
Posty: 1686
Rejestracja: 26-09-2006, 08:07
Lokalizacja: Cape Town

Post autor: digilante »

Raz jadlem cos zrobione przez Pana Marcina, i bylo super, ale czy on sie nie zajmoje raczej wiekszymi zamowieniami, jak na duze party, do restauracji, "catering"?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

Bylam kiedys u Niego z zamiarem kupna pierozkow, niestety nie mial czasu,przygotowywal imprezy komunijne,ale wiem ze robi tez dla osob pojedyncze porcje
ola_lux
Posty: 73
Rejestracja: 16-03-2007, 13:15
Lokalizacja: Opole/Luxembourg

Post autor: ola_lux »

digilante nie ma sprawy :)
Zablokowany