Ogladanie meczu Polska-Portugalia 08.09.07

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
Bilbo33

Ogladanie meczu Polska-Portugalia 08.09.07

Post autor: Bilbo33 »

Witam,

Mam propozycje, w zwiazku z tym, ze nie wszyscy jak mniemam :) beda mieli szanse wyjechac i zobazyc mecz na zywo, czy moze ktos bylby zainteresowany wyjsciem do jakiegos pubu w stolicy? Na pewno wielu Portugalczykow bedzie ogladac mecz i nie sadze aby byl problem ze znalezieniem odpowiedniego miejsca. Nie jestem z Luxemburga, (mieszkam we Francji a pracuje w Esch) ale jakby ktos zaproponowal jakis Pub, to chetnie bym sie wybral pokibicowac naszym. Fajnie byloby troche pokrzyczec razem.

Co Wy na to, rodacy :)
Joey

Post autor: Joey »

Chetnie tylko gdzie mozna znalezc transmisje.
(jest nas tu wieksza grupa Polakow chetnych do obejrzenia tego meczu)
Macie jakies namiary na pub ktory ma odpowiednia tv pokazujaca ten mecz?
Z tego co wiem ma byc na portugalskiej telewizji RTP
http://tv.rtp.pt/EPG/tv/epg-dia.php?dat ... &gen=&time
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

mój mąż już się umawia z Eneko i wojtkiem - to może by się chłopaki uaktywnili i dookreślili gdziew końcu idą?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Szczegóły są dogadywane ;) , w kazdym razie aby nikt sie nie zgubił 21-21.15 pod Dworcem Głównym a najlepiej na przystanku pod dworcem zbiórka a potem wybieram jakis rozsadny lokal portugalski, których jest wg. zapewnien Wojtka dośc sporo w tym rejonie. My nie zawiedziemy <piwo> byle nasi reprezentacji tez staneli na wysokosci zadania :)
Awatar użytkownika
wojtek

Post autor: wojtek »

Przy dworcu kolejowym jest wiele przystanków, więc proponuję ten, na którym staje np autobus 7 (quai 1), jadąc w kierunku centrum.
Do zobaczenia w sobotę, po godzinie 21.00
Eneko

Post autor: Eneko »

Portugalia zobaczy, że lepsi nasi rodacy
Portugalia się dowie
Kto będzie mistrzem na globie!

Do zobaczenia wieczorem
Awatar użytkownika
ryba

Post autor: ryba »

Witam!
Chyba sie przylacze do Was :)
Rozumiem, ze o 21 na Garze jest aktualne :)
A do jakiego pubu proponujecie isc ??:>
Dzisiaj sa jeszcze inne mecze, a ten najbardziej ciekawy tutaj to Wlochy-Francja, wiec moze byc ciezko znalezc Polske ;/
Ale nie jest to niemozliwe :P
Eneko

Post autor: Eneko »

ryba pisze:Dzisiaj sa jeszcze inne mecze, a ten najbardziej ciekawy tutaj to Wlochy-Francja, wiec moze byc ciezko znalezc Polske ;/
Ale nie jest to niemozliwe :P
Hehe, to dobre, w Luxie będzie ciężko znaleźć mecz reprezentacji Portugalii? <rotfl>
Ale zapraszamy zapraszamy :)
Awatar użytkownika
ryba

Z polskim komentarzem na pewno ;)

Nie no, na pewno bedzie :)

Pozdro!!

POLSKAAAAAA biaaalloooo-czeeerwwoooonniiii, poooolllssskkkaaaa biiaaaalloooo-czeeeerrwwwooonniiii POOLSKA bialo-czeeerwwooonniii !!!
DO BOJU !!!

Obstawiam 1-1 dla nas ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

No i hurrrrraaaaaa!!!!! Dwa-dwaaaaaa!!!!! Nie dalismy cialaaaaaaaa!!! <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <gol> <otak> <otak> <gol> <gol> <gol> <otak> <otak> <otak>
arau

Post autor: arau »

Mowia, ze Bog jest Polakiem <aniolek>

Leo sie puszy, a Krzynowka nie widac - ja z portugalskiego pubu musialam "wyjsc przodem a nie tylem, bo sie dziwne a niemile ..." <bije>
Awatar użytkownika
piastdp

Właśnie dotarłem na Weimerskirch po tym ekscytujacym meczu ! Jeszcze piwo szumi w głowie ale było warto ! Siedzielismy w portugalskim lokalu Q42 niedaleko Central Gare. Zebrało sie nas 6 fanatycznych Polaków. Poczatek meczu spokojny, po strzale Lewandowskiego i naszym okrzyku na 1-0 lokal troche ożył. Barman mówi ze "it isn't a fair", my sie cieszymy :) . Potem dwie bomby cały lokal wyje z radości, my mniej :> jest 1-2 ! Na szczescie jest Jacek Krzynówek ładuje na 2-2, teraz my wyjemy a reszta milczy !!!! Teraz dopingujemy Artura Boruca i w końcu jest ! ... 2-2 cała Polska szaleje a my z nia :) <mrgreen> Grupka Polaków sie pomału wykrusza ... zostajemy tylko ja z ryba :| a ponieważ we dwóch nie bedziemy robili zadymy w Luksie rozchodzimy sie do domu ... <mrgreen> , przyjazn pomiedzy Lechem a Zagłebiem sie pogłebia :P, ja wracam na pieszo do domu, dumnie powiewajac szalem z napisem POLSKA !!! a razcej niewysocy mieszakańcy Luksa omijają mnie z daleka, ja przy swoich 1,82 wygladam na Guliwera <mrgreen> .
Ogólnie ok, czekamy na kolejne mecze !!!!
Jeszcze Polska ....
Awatar użytkownika
piastdp

arau pisze:Mowia, ze Bog jest Polakiem <aniolek>

Leo sie puszy, a Krzynowka nie widac - ja z portugalskiego pubu musialam "wyjsc przodem a nie tylem, bo sie dziwne a niemile ..." <bije>
Arau nastepnym razem jak jeden mąz <mrgreen> idziemy na mecz razem, tzn cała Polonia !!!!, ja teraz sie i tak poświeciłem i wracałem z 5 km na pieszo ale warto było !!!!!
Awatar użytkownika
ryba

No prawie mi sie udalo wynik trafic!! :D
Wynik rewelacyjny, gra juz troche mniej, ale liczy sie tutaj efekt koncowy, a ten jest :D
Ale nie ma co ukrywac, ze Portugalia rowniez nie zachwycila, bo Polacy bardzo dobrze bronili i nie pozwalali na jakies sztuczki-magiczki i chwala im za to !!!
Wyszkolenie technicznie portugalow bylo widoczne golym okiem, ale to nie wszystko :)
Nasi "siermieznicy" dali rade !:D

Wspolny wypad do pubu to byla bardzo dobra mysl, oby wiecej takich :)

[quote="piastdp"][/quote]
Jak widac nawet w tak malej krainie jakim jest Luksemburg wiezi klubowe sie poglebiaja :D
Viva Kolejorz, viva Zaglebie !
Awatar użytkownika
Bilbo33

Post autor: Bilbo33 »

No widzicie, a ja sam w pubie z tabunem Portugalczykow wyladowalem, ale i tak bylo milo. Nie mam netu w domu, wiec nie moglem sie podlaczyc w sobote. W sumie bylem o 21 pod dworcem. szkoda, szkoda, a moze w srode ktos bedzie chcial sie umowic?
ODPOWIEDZ