Brydz 2009/2010 - nowosci i terminy

Awatar użytkownika
hurakami

Brydz 2009/2010 - nowosci i terminy

Post autor: hurakami »

Drogie Brydzystki i Brydzysci,
Przyszedl czas rozpoczac nowy sezon brydzowy. Stary co prawda nie zakonczyl sie oficjalnie, z roznych powodow, glownie odwolywania sesji, ale ja osobiscie nie mam nic przeciwko temu, zeby rozpoczac nowe rozgrywki jeszcze w tym roku. W koncu nie chodzi tylko o puchary, medale, usciski prezesa, ani tez o fotoreportaz z podpisem w polska.lu, a raczej o gre.
I oczywiscie o picie przy okazji, co niestety chyba nigdy nie pozwoli nam osiagnac poziomu olimpijskiego...
Dlatego zaczynamy i zapraszamy wszystkich chetnych. Wiem, ze juz dawno machneliscie reka na turnieje w AC i trenujecie w roznych podejrzanych miejscach, ale mamy nadzieje, ze uda sie zebrac stala ekipe i utrzymac ciaglosc rozgrywek.

Pare nowosci: kalendarz rozgrywek jest zaplanowany do konca 2010 roku. Jesli komus jakies daty nie pasuja lub koliduja z wakacjami, swietami etc, trudno, na pewno nie wszyscy beda zawsze obecni. W zwiazku z tym daty sie raczej nie zmienia, chyba ze nastapi katastrofa albo przyjedzie wielki artysta, typu np. Ewelina Flinta i bedzie to jedyny mozliwy termin jej koncertu.

Po drugie - uklon w strone narzekajacych na odleglosc- czesc rozgrywek bedzie miala miejsce w Luksemburgu, konkretnie w Strassen i w Grundzie. (prawdopodobnie 4 lub 5 sesji). Uwaga - jesli komus pasuje jakas data i ma mozliowsc zorganizowania turnieju u siebie (przestrzen, stoly, krzesla - bo karty i plan rozgrywek moge dostarczyc zawsze) to bardzo chetnie przeniesiemy sie do niego. Prosze o informacje w tej sprawie.

Po trzecie - jesli beda regularne sesje i uczestnicy, bedziemy prowadzic klasyfikacje dlugoterminowa. Nagrody funduje nasz sponsor polska.lu!

Po czwarte - w niektore soboty brydzowe bedzie sie w Ancien Cinema odbywac rowniez jam session (bluesowe). Chlopaki fajnie graja, brydzysci im przeszkadzac nie beda, a gdyby bylo za glosno, bedziemy grali w czesci barowej z bidding boxami. A na pewno bedzie okazja posluchac kwiatu luksemburskiej sceny jazzowo-bluesowej.

Po piate wreszcie - negocjuje z wlascicielem hotelu naprzeciwko kina (Cafe de la Poste) stawki za nocleg dla brydzystow, miedzy 25 a 35 EUR za osobe ze sniadaniem. Zalezec to bedzie od ilosci chetnych, ale informuje, ze jest taka mozliowsc i nie trzeba sie bedzie spinac z porotem do domu. Bede prosil o informacje przed kazdym turniejem, jesli ktos reflektuje. Wtedy zawsze bedzie mozna pograc dluzej.

Ponizej terminy. Jako, ze swieta spedzamy w domu i przyjezdza do nas spora ekipa z Polski (w tym 3 lub 4 brydzystow), zapraszamy serdecznie na brydza w tym okresie osoby, ktore zostaja w Lux.
Wszystkie terminy to soboty (poza Swietami Bozego Narodzenia), przychodzimy o 17.30, zaczynamy o 18.00. Gramy albo na IMPy albo na maksy, albo mecz albo na HCP, zalezy ile bedzie osob.

Dziekuje i zapraszam!
h

07/11/2009 - oficjalne otwarcie sezonu:
19/12
26/12
27/12
02/01/2010
30/01
20/02 (tbc)
13/03
10/04
08/05
12/06
10/07
11/09
09/10
13/11
11/12 - oficjalne zakonczenie sezonu.
Załączniki
web bridge.JPG
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No wreszcie!...Ale sie ciesze...!!! Powaznie...juz sie nie moge doczekac.....mam nadzieje, ze mo partner bedzie palal podobnym entuzjazmem.... <oops> ...Ja tam jestem chetna prawie zawsze...z tego, co pobieznie zoczylam, to jak dla mnie - odpadaja terminy swiateczne, bo bede w PL, oraz lutowy, bo bede smigac na nartach....
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

A ja się ciesze z nowego podejścia naszego szefa. :D Nie ma dyskusji o terminach i nie straszy od razu, że jak nie bedzie się 3 razy, to juz przepadł. Pozostaje sama radość z grania i spotkania. I tak trzymać!
Danka
MaWi

Post autor: MaWi »

Przepraszam za odpowiedz z opoznieniem, ale musialem uzgodnic stanowisko z reszta derekcji.

No, wiec chcialem zakomunikowac Koledze Kierownikowi Kina, iz team Luxowy staje w gotowosci by bronic barw bialo-czerwono-niebiesko-bialo-czerwonych. Koncepcja wielu spotkan bez zobowiazania abonamentowego jak najbardziej przypadla do gustu reprezentacji LuxTeamu.

A od siebie – jestem fanem Twojego postu. Szczegolnie pierwsze dwa akapity, a juz najszczegolniej uwaga o "podejrzanych miejscach" rozbiera mnie na czesci pierwsze ;) Bardzo fajna koncepcja tegosezonowych rozgrywek! Tradycyjnie juz, zapewne nie we wszystkich rozgrywkach wezme udzial, ale jest szansa, ze w wielu wiecej niz w zeszlym roku, albowiem w tym roku mam znacznie mniej zawodowych zobowiazan "abroad" a znacznie wiecej motywacji do siedzenia na luksemburskim zadooopiu <mrgreen>
ODPOWIEDZ