aktywnosc forumowiczow
Moderator: LuxTeam
aktywnosc forumowiczow
Pewnie porusze bardzo delikatny temat, ale czy nie sadzicie, ze aktywnosc forumowiczow bardzo zmalala w porownaniu do 'starego' forum luxembourg-luksemburg? Niestety nie umiem sobie odpowiedziec na pytanie, dlaczego tak sie stalo. Na poczatku myslalam, ze to kwestia przyzwyczajenia, ale minelo juz kilka miesiecy, a nowe watki pojawiaja sie niezmiernie rzadko. Jedyna aktywnosc przejawia Redakcja opisujac ciekawostki z zycia luksemburskiego (i chwala jej za to! Bardzo czesto przegapilibysmy ciekawe wydarzenia, gdyby nie info na forum). Moze wiec to kwestia przeladowania forum grafika, kolumnami, dzialami? Nie wiem... Wiem jedynie, ze troche tesknie za dawnym gazetowym 'aktywniejszym' forum...A Wy? Co o tym sadzicie?
Bardzo ciekawa uwaga! Sami jesteśmy zainteresowani zdaniem naszych Forumowiczów na ten temat, więc gorąco zapraszamy do dyskusji! Liczy się każdy głos, a jeśli pojawią się wśród odpowiedzi ciekawe opinie, postaramy się je uwzględnić. W każdym razie możliwych rozwiązań jest co najmniej kilka. W zależności od rozwoju dyskusji, przedstawimy za jakiś czas nasz punkt widzenia i zaproponujemy opcje na przyszłość.
Dziękujemy za otwarcie tematu i czekamy na dalsze głosy!
Dziękujemy za otwarcie tematu i czekamy na dalsze głosy!
LuxTeam
Moim zdaniem glowna zaleta tego forum to wyszukiwarka, odpowiednie dzialy no i dzial news. W starym niestety wszystko trzeba bylo napisac w jednym ciagu, czesto rozmowy sie rozmywaly od tematu przewodniego i nic ale to nic nie mozna bylo znalezc "na szybko". Nie mozna bylo takze korygowac bledow i zlych info podanych w poscie. Nie bylo dzialu zdjec oraz dzialu download.
Owszem, forum moze i jest troche przeladowane grafika, ale program jest prosty w obsludze technicznej, nie trzeba za niego placic itp.
Forum moglo by byc "lepsze", ale ci co sie nim zajmuja nie sa informatykami, robia wiele spraw z doskoku ba nawet dzial news z tego co wiem jest robiony przez osoby, ktore czesto poswiecaja czas w pracy lub prywatny w domu. Jesli znalazlby sie informatyk z odpowiednia wiedza, ktory potrafil by usprawnic to i owo to czemu nie. Jednak z tego co wiadomo, takiego nie ma.
Owszem, forum moze i jest troche przeladowane grafika, ale program jest prosty w obsludze technicznej, nie trzeba za niego placic itp.
Forum moglo by byc "lepsze", ale ci co sie nim zajmuja nie sa informatykami, robia wiele spraw z doskoku ba nawet dzial news z tego co wiem jest robiony przez osoby, ktore czesto poswiecaja czas w pracy lub prywatny w domu. Jesli znalazlby sie informatyk z odpowiednia wiedza, ktory potrafil by usprawnic to i owo to czemu nie. Jednak z tego co wiadomo, takiego nie ma.
<oops> Nie chcialam byc zle zrozumiana. Baaardzo doceniam prace, zaangazowanie i poswiecony czas LUXTEAMU. Naprawde ciesze sie, ze jest ktos, kto stara sie, by nasze luksemburskie zycie tutaj bylo latwiejsze i milsze...Nasunal mi sie taki pomysl (niestety absolutnie nie znam sie na informatyce, wiec nie mam pojecia, czy to jest do zrealizowania) : poniewaz mam wrazenie, ze nowe posty 'gina' posrod newsow, moze daloby sie jakos to rozdzielic? Po jednej stronie tylko wiadomosci od Redakcji, po drugiej - jedynie nowe posty?
forum luxa (te gazetowe) nigdy nie bylo hiperaktywne i w tej materii nic sie nie zmienia. dla jednych to zarzut, dla innych nie... ja tam sie nigdy po forum lux nie spodziewalem tematow na 100 postow, wiec pewnie dlatego nie zauwazylem jakiejs strasznej roznicy. jak mam ochote poczytac o "wszystkim i niczym" (i w duzych ilosciach) wybieram "europracownikow" <mrgreen>
inna sprawa, ze forum (i caly serwis) jest swietnie tworzone i zarzadzane. i nieporownywalnie bardziej przydatne niz gazetowe pra-forum (juz tak chyba mozna je nazywac).
brakuje mi tu paru forumowiczow (a szczegolnie jednej konkretnej) z poprzedniego forum, ale mam nadzieje, ze chociaz czytaja.
inna sprawa, ze forum (i caly serwis) jest swietnie tworzone i zarzadzane. i nieporownywalnie bardziej przydatne niz gazetowe pra-forum (juz tak chyba mozna je nazywac).
brakuje mi tu paru forumowiczow (a szczegolnie jednej konkretnej) z poprzedniego forum, ale mam nadzieje, ze chociaz czytaja.
mi tez sie ciezko porusza po forum, bo nie wiem co bylo, a co nie i rzeczywiscie nie od razu widac, czy cos sie dzieje.
Ale uwazajmy zeby minusy nie przyslonily nam plusow, ktorymi bezsprzecznie sa njusy, bez ktorych nie wyobrazam sobie poranka i w ogole calego dnia. Po niemiecku to ja rozumiem Dr Oetker i hende ho, wiec dla mnie jest to jedyna mozliwosc dowiedzenia sie czegokolwiek o ksiestewku.
A ze ruchu nie ma zbyt duzego, to sie nie dziwie, bo nowy rok, czlowiek ma ledwo sile powieke podniesc, zeby przynajmniej udawac, ze sie nie spi na siedzaco. To sa chyba najgorsze miesiace w luksie - styczen i luty.
No ale kochani, w porownaniu z tym co na epso forum, to tu jest ruch jak w Rzymie.
Ale uwazajmy zeby minusy nie przyslonily nam plusow, ktorymi bezsprzecznie sa njusy, bez ktorych nie wyobrazam sobie poranka i w ogole calego dnia. Po niemiecku to ja rozumiem Dr Oetker i hende ho, wiec dla mnie jest to jedyna mozliwosc dowiedzenia sie czegokolwiek o ksiestewku.
A ze ruchu nie ma zbyt duzego, to sie nie dziwie, bo nowy rok, czlowiek ma ledwo sile powieke podniesc, zeby przynajmniej udawac, ze sie nie spi na siedzaco. To sa chyba najgorsze miesiace w luksie - styczen i luty.
No ale kochani, w porownaniu z tym co na epso forum, to tu jest ruch jak w Rzymie.
z pewnych zrodel wiem, ze czyta ale nie ujawniajmy tajemnic poliszynela, bo sie poliszynel obrazic moze i bedzie kichaoley11 pisze:brakuje mi tu paru forumowiczow (a szczegolnie jednej konkretnej)
Jako przedstawiciel LuxTeamu incognito chcialbym tylko powiedziec, ze naprawde chetnie wysluchamy wszystkich wypowiedzi – tak krytycznych jak i pochwalnych, a najlepiej by uderzaly w konkret, tzn. mowily o tym co dokladnie warto zmienic albo co zostawic. Oczywiscie uwaga "cala ta polska.lu jest do d... i najlepiej od razu to zamknijcie", to tez jest jakis konkret, wiec jesli beda takie wypowiedzi, to tez przyjmiemy je do wiadomosci z uwaga.
Zeby nie rozbijac dyskusji na pod-watki i nie odbierac Wam animuszu, moze ustalmy taka konwencje, ze LuxTeam (oraz poszczegolni jego czlonkowie) nie beda sie poki co odzywac, usprawiedliwiac, wyjasniac, argumentowac. Po jakims czasie zbierzemy to wszystko do kupy i napiszemy co sie da zrobic, co nie, w czym mozecie nam pomoc a co sami jestesmy w stanie uczynic dla dobra ludzkosci <mrgreen> . OK? Mam nadzieje, ze tak bedzie najlepiej.
pozdr.
MaWi
Minka,
Alternatywnie tuz obok masz link "Zobacz posty od ostatniej wizyty".
Zeby byla jasnosc, te linki dzialaja tylko wtedy, gdy jestes zalogowana jako user, wiec Ci ktorzy sie czaja maja trudniej <lol>
Pozdrawiam,
M.
Jesli chodzi o te kwestie, to mnie w pelni satysfakcjonuje rozwiazanie z linkiem "Zobacz posty nieprzeczytane" (klikasz na link "Forum" na glownej stronie i wtedy link o ktorym mowie pojawia Ci sie nad kolumna "Tematy").minka pisze:mi tez sie ciezko porusza po forum, bo nie wiem co bylo, a co nie i rzeczywiscie nie od razu widac, czy cos sie dzieje.
Alternatywnie tuz obok masz link "Zobacz posty od ostatniej wizyty".
Zeby byla jasnosc, te linki dzialaja tylko wtedy, gdy jestes zalogowana jako user, wiec Ci ktorzy sie czaja maja trudniej <lol>
Pozdrawiam,
M.
Mi bardzo odpowiada forma nowego forum. A to że jest mniej postów, to chyba tylko złudzenie, bo po prostu jest porządek i wiadomo czego gdzie szukać. I teraz może się tak zdarzyć, że zamiast pytać ludzie sięgają do informacji, które już są dostępne.
Ale dzięki temu forum przynajmniej jestem na bieżąco z tym co się Księstwie dzieje i bardzo dziękuję LuxTeam'owi za wkład pracy w założenie i bieżące prowadzenie
Tak trzymać!
Ale dzięki temu forum przynajmniej jestem na bieżąco z tym co się Księstwie dzieje i bardzo dziękuję LuxTeam'owi za wkład pracy w założenie i bieżące prowadzenie
Tak trzymać!
juz pozno i pewnie wszyscy spia... chcialam tylko dodac, ze ja w forum doslownie utonelam kiedy to zaraz przed swietami zapadla ostateczna decyzja o mojej przeprowadzce do lux bardzo mi sie podoba koncepcja i jestem pelna podziwu dla 'redakcji'! a obslugi sie dopiero ucze i mam nadzieje, ze uda mi sie na poczatek wkleic ten dobranocny post.... pozdrawiam wszystkich, olka