[center]
Organizacje polskie w Luksemburgu bardzo serdecznie zapraszają na
Bazar International 2007,
który odbywać się będzie na terenach LUXEXPO – Kirchberg,
w sobotę 1 grudnia w godz. 12.30-19 i w niedzielę 2 grudnia w godz. 10-18.
(Jako, że impreza przyciąga bardzo wielu ludzi,
sugerujemy parking w Auchan lub autobusy, np. nr 18) [/center]
Bazar International to wielka impreza charytatywna organizowana w Luksemburgu już od 40 lat. Bierze w niej udział kilkadziesiąt państw.
Polskie stoisko jest organizowane od przeszlo 10 lat wspólnym wysiłkiem organizacji polonijnych (Polska Misja Katolicka, Towarzystwo im. M. Reja, Związek im. F. Chopina), konsulatu RP i przyjaciół Polski. Co roku udaje nam się przekazać do wspólnej charytatywnej kasy Bazaru ponad 10 tys. euro. Są one potem przeznaczone na kilkadziesiąt celów charytatywnych na całym świecie, w tym w Polsce (przeważnie dla trzech projektów w Polsce po około 3 tys. euro każdy). Otrzymujemy dary pieniężne od prywatnych osób, zarabiamy na sprzedaży polskich towarów i polskich specjałów kulinarnych, czystym zyskiem jest sprzedaż losów loterii (nagrody dostajemy za darmo).
Na polskim stoisku można będzie kupić m.in. drewniane zabawki, szachy, bombki choinkowe, biżuterię z bursztynem, płyty CD, pacynki, słodycze oraz skosztować bigosu, wędzonego węgorza, kawioru, domowych wypieków, polskiego piwa i soków...
Na rozlicznych stoiskach narodowych Bazaru można znaleźć coś dla domu, dla siebie, pod choinkę... Warto spróbować specjałów z różnych stron świata. A wszystko to wspierając równocześnie pomoc potrzebującym na całym świecie.
Zapraszamy serdecznie na Bazar!
BAZAR INTERNATIONAL - już w najbliższy weekend!
BAZAR INTERNATIONAL - już w najbliższy weekend!
- Załączniki
-
- foires.jpg (10 KiB) Przejrzano 2800 razy
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
- kajapapaja
serwetki z koniakowa
mam pytanie
poniewaz moja mama robi bardzo ladne serwerki z koronki takie koniakowskie mam kilka kompetow czy moge je wystawic jako cepeliowski, nasz tradycyjny, reczny wyrob?
jesli tak to prosze o info bo pierwszy raz bede brala w tym udzial <roll>
poniewaz moja mama robi bardzo ladne serwerki z koronki takie koniakowskie mam kilka kompetow czy moge je wystawic jako cepeliowski, nasz tradycyjny, reczny wyrob?
jesli tak to prosze o info bo pierwszy raz bede brala w tym udzial <roll>
glupie pytanie
czy ktos mi odpowie na powyzsze ogloszenie??? a mianowicie, chce wystawic serwetki z koronki
ja ze swoimi serwetkami juz nie wystapie w tym roku, za pozno ale napewno rozpowszechnie udzial w tym bazarze wsrod moich znajomych <mrgreen>
fajnie byloby gdyby ktos pomyslal nad organizacja Festivalu Pieroga Polskiego mozna by zorganizowac fajna impreze a dochod przeznaczyc np, na dofinansowanie biblioteki czy swietlicy czy innej atrakcji dla dzieciakow <roll>
fajnie byloby gdyby ktos pomyslal nad organizacja Festivalu Pieroga Polskiego mozna by zorganizowac fajna impreze a dochod przeznaczyc np, na dofinansowanie biblioteki czy swietlicy czy innej atrakcji dla dzieciakow <roll>