W ktorym supermarkecie W LUKS dostaniemy OGORKI GRUNTOWE

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
PolskaInez

W ktorym supermarkecie W LUKS dostaniemy OGORKI GRUNTOWE

Post autor: PolskaInez »

W ktorym z supermarketow w LUKSEMBURGU dostaniemy ogorki gruntowe? PLANUJEMY KISIC OGORKI <mrgreen>
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

w zadnym
najblizej ponoc mozna dostac w Trewirze.....ja kiedys wiozlam cala torbe samolotem....jako bagaz podreczny ;)
PolskaInez

Post autor: PolskaInez »

Jak kto nie mozna kupic? :| w Luksemburgu nie sadza gruntowych ogorkow?
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
Awatar użytkownika
bamaza42

nie wiem czy sadza, czy nie, ale w zadnym markecie w Lux nie widzialam....moze sprobuj sobotni poranny rynek w centrum na Knudlerze...? Ale szczerze watpie - tutaj nikt nie kisi ogorkow...no, chyba, ze korniszony ?...
Awatar użytkownika
tommy

Post autor: tommy »

Przejedz sie do Remich, przepraw sie przez most. Po lewej stronie za Policajami jest sklep warzywny. Tam kiedy jest sezon ogorkowy mozna je kupic.
gabuniar

Post autor: gabuniar »

ja widzialam w jugolskim sklepie w Bettemburgu :-) przy gare
oksy

Post autor: oksy »

Zdarzają się w Kaktusie, małe opakowanka w dzikiej cenie. Ale się kiszą. I chrzan tam też jest, tylko kopru nigdzie nie widziałam.
Awatar użytkownika
bamaza42

a moze by skorzystac z: http://www.polska.lu/hiking.php?cmd=list - moze ktos z jadacych z Polski zgodzi sie przywiezc np. reklamowke ogorkow z koprem, chrzanem, i co tam sie jeszcze zamarzy...?
agabird

Post autor: agabird »

Sa w rosyjskim sklepie w Trier, koper tez (jedyne 2,50eur peczek!) -ale czego sie nie robi dla malosolnych :) Ogorki chyba 1,69eur kg
Izabela_ijk

Post autor: Izabela_ijk »

Na Kundler na pewno beda - w zeszlym roku bylo mnostwo - troche wysokie ceny, ale jesli ktos lubi malutkie ogoreczki malosolne to polecam (cena porownywalna do jakosci).
Z koprem bywa ciezko - jak napisala agabird jest obecnie w sklepie rosyjskim, ale jak nie bylo to ja uzywalam "zwyklego" koperku, ktory tez tam kupowalam i dziala (tylko nie mozna trzymac ogorkow w nim zbyt dlugo).
Wedlug mnie chrzan z Cactusa jest lepszy niz z rosyjskiego sklepu (swiezszy i chyba przechowywany w lepszych warunkach).
gabuniar

Post autor: gabuniar »

zakupilam wczoraj ogorki tak jak pisalam w jugolskim sklepie w bettemurgu, cena za 1kg tylko 0,95€:-)
ODPOWIEDZ