CAST27 pytanie
-
CAST27 pytanie
Mam pytanie, jakie sa realne szanse na znalezienie pracy jako sekretarka po CAST 27? Chodzi oczywiscie o Luksemburg.
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam
-
Moim zdaniem jest szansa bo od czasu do czasu poszukuja kogos na zastepstwo np. gdy ktoras z dziewczyn idzie na macierzynski. Moze u mnie w dziale niedlugo bedzie takie miejsce. Nie wiem czy beda brali z CAST27 ale wiem, ze to bedzie zatrudnienie na "chwile". Oczywiscie trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.
- Marguerite2003
Powiem tak - jeżeli zależy Ci na długim kontrakcie, szukaj pracy w którymś z "offices" - OIL, PMO (jeżeli chodzi o Luxembourg). Tam większość personelu jest kontraktowa, bo taka jest polityka zatrudniania. Poza tym, Contract Agent w OIL, OIB czy PMO, niezależnie od grupy funkcyjnej może dostać kontrakt na czas nieokreślony (1 kontrakt na 3 lata, i chyba 2 przedłużenia, potem CDI). W innych DG łączna długość kontraktu dla CA nie może przekraczać 6 lat i jest mniej kontraktowych, przyjmowanych głównie na zastępstwa i tymczasowo jak jest zwiększone obciążenie pracą.
Co do szansy - na pewno masz. Próbuj po prostu!
Powodzenia!
Co do szansy - na pewno masz. Próbuj po prostu!
Powodzenia!
-
- kajapapaja
pisz CV - co prawda jest pewna procedura związana z odpowiedziami na "kandydatury spontaniczne", ale jeżeli dodasz że jesteś na liście rezerwowej CAST27 to na pewno inaczej będą patrzyli...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
No wiesz, nie wiem, jakie sa zasady zatrudniania z cast 27, ale formalnie chyba sie nie powinny roznic od tych, na podstawie ktorych zatrudnia sie urzednikow (stalych), a chociazby biorac wiek pod uwage... Jezeli jest tak faktycznie (a powinno byc), to wiek mamy nie powinien byc przeszkoda.... toz to bylaby dyskryminacja! Choc, z drugiej strony wiadomo, ze glosno nikt tego nie powie...
- kajapapaja
inne są zasady co do traineeship, a inne zasady do zatrudniania
ale jest taka niepisana zasada, żeby nie zatrudniać osób którym zostało mniej niż 10 lat do emerytury (czyli osób w wieku 53-55 lat)
ale jest taka niepisana zasada, żeby nie zatrudniać osób którym zostało mniej niż 10 lat do emerytury (czyli osób w wieku 53-55 lat)
eurokraci.eu
eurokraci.eu