zapytanie do dziewczyn

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ależ my jak najbardziej poważnie!!!! ... przynajmniej ja.... Jestem tak do bólu praworęczna, że manicure mam zrobiony zwykle jako-tako na lewej ręce, za to prawa zawsze wyglada gorzej.... No, ale jak nie będziesz chciała/mogła, to przyjdzie mi skorzystać z Twojego instruktażu i nauczyć się i lewą ręką "operować" ...
MolyKing

Poprawka do wypowiedzi Borys'a

Post autor: MolyKing »

Borys pisze:Ja tylko dodam ze tutaj taki plyn do usuwania skorek moze wystepowac pod nazwa CUTICLE REMOVER (nie znam francuskiej nazwy ale na butelkach powinno byc z angielska). Jego dzialanie polega na jego wysokiej kwasowosci (wysokie pH).

Produkt do zapobiegania obgryzaniu (anty bite) to produkt ktory po zaaplikowaniu jest niemilo kwasny w smaku jesli sie pazury wklada do buzi.

I pomyslec ze wszystkie te cuda cudenka produkowane sa w Luksemburgu :)

Ciekawy jestem, Mariolab, czy znasz wszystkich producentow lakierow i odzywek do paznokci na Swiecie ??
"Jego dzialanie polega na jego wysokiej kwasowosci (wysokie pH)."

Wysoka kwasowosc to - "niskie pH" a nie wysokie pH !!!
MolyKing
Borys

Re: Poprawka do wypowiedzi Borys'a

Post autor: Borys »

MolyKing pisze:
Borys pisze:Ja tylko dodam ze tutaj taki plyn do usuwania skorek moze wystepowac pod nazwa CUTICLE REMOVER (nie znam francuskiej nazwy ale na butelkach powinno byc z angielska). Jego dzialanie polega na jego wysokiej kwasowosci (wysokie pH).

Produkt do zapobiegania obgryzaniu (anty bite) to produkt ktory po zaaplikowaniu jest niemilo kwasny w smaku jesli sie pazury wklada do buzi.

I pomyslec ze wszystkie te cuda cudenka produkowane sa w Luksemburgu :)

Ciekawy jestem, Mariolab, czy znasz wszystkich producentow lakierow i odzywek do paznokci na Swiecie ??
"Jego dzialanie polega na jego wysokiej kwasowosci (wysokie pH)."

Wysoka kwasowosc to - "niskie pH" a nie wysokie pH !!!
Buehehe , no to poddaje sie.
Ja chemikiem nie jestem a jedynie sprzedaje te cudenka produkowane zreszta w Luksemburgu :)

W kazdym razie jesli razi to co napisalem, oraz jesli sie pomylilem to kajam sie...
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Post autor: MaWi »

No niestety musze potwierdzic, Kiedys zajmowalem sie tym nieco powazniej – teraz to juz tylko wspomnienia, ale gdzies tam jeszcze w nich tkwi obraz papierka lakmusowego:

odczyn kwasny -> pH 0–6.999 -> papierek koloru mniej lub bardziej czerwonego
idealnie obojetna woda destylowana -> pH 7.0
odczyn zasadowy -> pH 7.001-14 -> papierek koloru coraz bardziej sinego
Borys

Post autor: Borys »

Przyznalem sie ze nie jestem orlem , i nastepnym rrazem obiecuje pomyslec zanim napisze.

W mysl tej zasady taki cuticle remover ma niska kwasowosc (wysokie pH)

PEACE
Ura Bura Szef Podwóra
ODPOWIEDZ