POZEGNANIE Z WIELKIM KSIESTWEM
Moderator: LuxTeam
POZEGNANIE Z WIELKIM KSIESTWEM
Ogromnymi krokami zbliza sie dzien, gdzie bedzie sie trzeba pozegnac z Luxemburgem. Nie ukrywam - teoche mi zal.
Chcialabym bardzo podziekowac tworcom portalu "POLACY W LUXEMBURGU" oraz tworzacym te strone wszystkim internautom
DZIEKUJE WAM -/jako osoba starsza, nie znajaca obcego jezyka/ pobyt nie byl nudny i monotonny. Poznalam ciekawych, wspanialych ludzi uczestniczac w roznego rodzaju imprezach kulturalnych o ktorych dowiedzialam sie z WASZYCH stron. Poznanie Wielkiego Ksiestwa orza panstw przyleglych tez stalo sie latwiejsze.
Poz tym tematy, informacje, pytanie, odpowiedzi, podpowiedzi, pomoc -wszystko to, jest bardzo potrzebne dla wiecej rzeszy przybywajacych Polakow do Luxemburga.
Jeszcze raz bardzo dziekuje. Zycze wszystkim powodzenia w zyciu osobistym i nie tylko ,no i zdrowia i wszystkiego czego sobie sami zyczycie.
I ostatnie westchnienie - takie imprezy lotnicze a mnie tu juz nie bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <aniolek> <aniolek> <aniolek> <aniolek> <aniolek>
Mowie wszystkim do widzenia ale nie zegnam sie z WAMI, nadal bede sledzic z Torunia zycie w Luxemburgu przez codzienne zagladanie na WASZA Strone.
Chcialabym bardzo podziekowac tworcom portalu "POLACY W LUXEMBURGU" oraz tworzacym te strone wszystkim internautom
DZIEKUJE WAM -/jako osoba starsza, nie znajaca obcego jezyka/ pobyt nie byl nudny i monotonny. Poznalam ciekawych, wspanialych ludzi uczestniczac w roznego rodzaju imprezach kulturalnych o ktorych dowiedzialam sie z WASZYCH stron. Poznanie Wielkiego Ksiestwa orza panstw przyleglych tez stalo sie latwiejsze.
Poz tym tematy, informacje, pytanie, odpowiedzi, podpowiedzi, pomoc -wszystko to, jest bardzo potrzebne dla wiecej rzeszy przybywajacych Polakow do Luxemburga.
Jeszcze raz bardzo dziekuje. Zycze wszystkim powodzenia w zyciu osobistym i nie tylko ,no i zdrowia i wszystkiego czego sobie sami zyczycie.
I ostatnie westchnienie - takie imprezy lotnicze a mnie tu juz nie bedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <aniolek> <aniolek> <aniolek> <aniolek> <aniolek>
Mowie wszystkim do widzenia ale nie zegnam sie z WAMI, nadal bede sledzic z Torunia zycie w Luxemburgu przez codzienne zagladanie na WASZA Strone.
Bardzo dziękujemy za komplementy pod adresem naszego portalu, ale przede wszystkim bardzo cieszymy się, że nasza praca przydaje się. To umacnia nas tylko w przekonaniu, że jesteśmy potrzebni a nasza misja ma sens.
Także i nas ogarnia smutek za każdym razem, kiedy ktoś z jakichkolwiek przyczyn musi opuścić nasze gościnne strony. Mamy jednak nadzieję, że będziesz z nami jak najdłużej, zaglądając także w przyszłości na portal Polaków w Luksemburgu, czytając, pisząc, biorąc czynny udział w życiu naszej społeczności choćby w ten, wirtualny sposób.
Życzymy Ci, aby Twoja życiowa droga jeszcze nie raz zawiodła Cię do Luksemburga, a niezrealizowane teraz plany i marzenia ziściły się w Twoim życiu jeśli nie pod tą, to pod inną długością i szerokością geograficzną.
LuxTeam
Także i nas ogarnia smutek za każdym razem, kiedy ktoś z jakichkolwiek przyczyn musi opuścić nasze gościnne strony. Mamy jednak nadzieję, że będziesz z nami jak najdłużej, zaglądając także w przyszłości na portal Polaków w Luksemburgu, czytając, pisząc, biorąc czynny udział w życiu naszej społeczności choćby w ten, wirtualny sposób.
Życzymy Ci, aby Twoja życiowa droga jeszcze nie raz zawiodła Cię do Luksemburga, a niezrealizowane teraz plany i marzenia ziściły się w Twoim życiu jeśli nie pod tą, to pod inną długością i szerokością geograficzną.
LuxTeam
powodzenia!
prosze nie zalowac, chywtac to co nam zycie przyniesie, wierze ze otworza sie przed Pania nowe mozliwosci
zycze powodzenia
Edyta
zycze powodzenia
Edyta
ja mieszkałam na zaproszenie w luksie tylko kilkanascie dni, ale rozumiem dobrze Twój smutek z powodu wyjazdu.mnie takze było bardzo smutno, a jeszcze bardziej smutno, ze muszę wracac akurat do naszego kraju(sorki za ten nieelegancki wtręt osobisty ale skoro zabieram głos to juz po całosci).
nigdzie dotad nie spotkałam sie z bezinteresowną życzliwoscią, tak często widywanymi uśmiechniętymi, sympatycznymi ludźmi.w zyciu nie zapomnę, jak w parku pod mostem adolfa zupełnie obcy pan idący z pieskiem zapewne na spacer powiedział do nas, uśmiechajac się wtedy jeszzce mi nieznane:"moien".
pomijam oczywiste kwestie ekonomiczne, w porównaniu z polską, ale jak dotąd nie byłam w tak pięknym i miłym mieście i państwie.
nie wiem czy to tylko dobrobyt czyni obywateli luksa tak otwartymi, życzliwymi ludźmi.myślę, ze to kwestia mentalności a nie tylko świadomości zabezpieczenia ekonomicznego.
oki, też było mi smutno <beczy> ale cieszę sie, ze w ogóle tu byłam.chciałabym jeszcze, oczywiscie, czego i Tobie życzę.mam nadzieje, ze jeszcze bedziesz mogła tam wrócić i ze równiez w naszym dziwnym kraju będzie Ci sie wiodło jak najlepiej.
pozdrowienia z wrocka <3msie>
nigdzie dotad nie spotkałam sie z bezinteresowną życzliwoscią, tak często widywanymi uśmiechniętymi, sympatycznymi ludźmi.w zyciu nie zapomnę, jak w parku pod mostem adolfa zupełnie obcy pan idący z pieskiem zapewne na spacer powiedział do nas, uśmiechajac się wtedy jeszzce mi nieznane:"moien".
pomijam oczywiste kwestie ekonomiczne, w porównaniu z polską, ale jak dotąd nie byłam w tak pięknym i miłym mieście i państwie.
nie wiem czy to tylko dobrobyt czyni obywateli luksa tak otwartymi, życzliwymi ludźmi.myślę, ze to kwestia mentalności a nie tylko świadomości zabezpieczenia ekonomicznego.
oki, też było mi smutno <beczy> ale cieszę sie, ze w ogóle tu byłam.chciałabym jeszcze, oczywiscie, czego i Tobie życzę.mam nadzieje, ze jeszcze bedziesz mogła tam wrócić i ze równiez w naszym dziwnym kraju będzie Ci sie wiodło jak najlepiej.
pozdrowienia z wrocka <3msie>
proponuję lubelszczyznę, gdy prze 4 dni jechałem tam rowerem, wszystkie dzieciaki mówiły mi "dzień dobry", dobrze wychowane, a jedna starsza Pani spytała co to za fany 'motor' ten mój wehikuł, a jeszcze inna (jeszcze starsza) gdy zobaczyła, jak się przyglądam (oparty o rower rzecz jasna) zabytkowemu kościołowi, który właśnie był odnawiany, to spytała czy ja przypadkiem nie jestem szefem tej grypy remontowej <lol> ... ludzie są tam bardzo fajni, mili, bezpośredni, czasem zabawni, a klimat jest niepowtarzalny <aparat>dyzia pisze:ojej, a ja sie zastanawialam nad kupnem mieszkania w wroclawiu, ale jesli ludzie tam nie mili to chyba na pomorze zajrze
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie [G.J.Gigol]
- kajapapaja
kupuj dyzia, kupuj - wrocław to jedno z przyjemniejszych miast do mieszkania, jeśli nie najprzyjemniejsze! <mrgreen>dyzia pisze:jej, a ja sie zastanawialam nad kupnem mieszkania w wroclawiu
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
wrocław jest oki, nawet bardzo.moim zdaniem, sa 3 najpiekniejsze miasta w polsce:kraków, gdańsk i wrocek, ten ostatni bo jest moim miejscem urodzenia i życia.jeśli masz za co, to kupuj, kupuj-znam ludzi, którzy u nas studiowali a przyjechali z innych stron, np z bieszczadów, i do dziś wspominaja jak zielone i piękne to jest miasto.poza wszystkim mamy fajną władze z prezydentem na czele, która robi co moze żeby wrocek został zauważony na mapie polski.miasto się rozbudowuje i przebudowuje.miałam na myśli ponure spostrzezenie, ze ostani raz widziałam na ulicy w POLSCE , nie we wrocku, uśmiechniętych ludzi w 1989.od tamtej pory widzę juz tylko postępujacy smutek, agresję,wręcz czasem czuję, ze niektórzy mogliby zabic wszystkich innych niż oni sami.moim zdaniem, powodem jest galopująca bieda,"nierząd" czyli brak prawa i jego egzekucji pzrzez władzę i arogancja władzy korzystajacej ze swoich pięciu minut, które szybko mogą minąć, a po których nie będzie już takich możliwości na urzadzenie,"ustawienie się" do piątego pokolenia wprzód.jak dla mnie, bagno.
w tym tylko sensie czuję się wyalienowana <bezradny> , ale miasto i bliscy mi ludzie, no i niektórzy nowo poznawani, są oki.choć myśle, ze jesteśmy w mniejszosci.ale jurek owsiak powiedział gdzieś ostatnio, że władza, która zakazuje żartów z siebie(opolski kabareton) sama zwykle sie kończy.czego życze wszystkim pragnacym zycia w normalnym kraju.
sorka za poważne do bólu tony ale jak już pisac to po całosci, uwazam, o wszystkim, żeby juz zupełnie zrozumiałe było to, co mam na myśli.
pozdrowienia dla wszystkich z tej strony.
w tym tylko sensie czuję się wyalienowana <bezradny> , ale miasto i bliscy mi ludzie, no i niektórzy nowo poznawani, są oki.choć myśle, ze jesteśmy w mniejszosci.ale jurek owsiak powiedział gdzieś ostatnio, że władza, która zakazuje żartów z siebie(opolski kabareton) sama zwykle sie kończy.czego życze wszystkim pragnacym zycia w normalnym kraju.
sorka za poważne do bólu tony ale jak już pisac to po całosci, uwazam, o wszystkim, żeby juz zupełnie zrozumiałe było to, co mam na myśli.
pozdrowienia dla wszystkich z tej strony.
Hmm, rozwijanie kariery we Wrocławiu - może z LG? Płakałem ze śmiechu czytając ten artykuł , tym bardziej że mam za sobą "karierę" w koreańskiej firmie ;-)panda pisze:http://terazwroclaw.nazwa.pl/praca_index.php
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain