Szukam Prawnika

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Poscart

Szukam Prawnika

Post autor: Poscart »

Witam serdecznie,jeśli byłby ktoś w stanie mi pomóc w znalezieniu jakiegoś Prawnika zajmującego się prawem pracy w Luksemburgu będę bardzo wdzięczny.Miałem wypadek w pracy 14.04,a 21.04 zostałem zwolniony bez podania przyczyny.W tej chwili lecze się w Polsce prywatnie bo zostałem bez ubezpieczenia.Poszła mi noga w kolanie i dodatkowo mam pozrywane więzadła w kostce.Leczenie będzie trwało jeszcze kilka miesięcy.Byłem zatrudniony legalnie.Luksemburski pracodawca nie zgłosił wypadku w pracy do żadnego urzędu.Poprostu wywalił mnie z pracy,bo wiedział ze nie przydam się w firmie z połamaną nogą.Wypadek miał miejsce w miejscu pracy w godzinach pracy.Była karetka,policja.Zostałem na lodzie z ręką w nocniku,bo koszta leczenia są spore a oszczędności się kończą.Proszę o pomoc w znalezieniu prawnika z którym będę mógł porozumieć się w jezyku niemieckim a być może jest jakiś Polski prawnik?.Dziekuje:)
mariolab

Re: Szukam Prawnika

Post autor: mariolab »

witam
polski prawnik to Pani Kamila Ladka nie pamietam adresu ale znajdziesz na necie i chyba nawet na polska.lu
ja polecam Pana Jean George Gremling tez namiary znajdziesz na necie
pozdrawiam
Poscart

Re: Szukam Prawnika

Post autor: Poscart »

Dziękuję;)
ODPOWIEDZ