Możliwe, że niektórzy już o tym pomyśleli gdyż większość z mieszkańców Luksemburga dostała w tym tygodniu pocztą informator ze szkoły - trudno go przeoczyć

Jest w tym trochę prywaty, gdyż chciałbym również zaproponować kursy, które ja tam prowadzę

Dlaczego warto?
Kursy są na niezłym poziomie (ja się staram a i inni też).
Koszt niewielki, ok 100euro za 30 godzin z możliwością dopłat z gminy.
Różnorodność kursów. Najliczniejsze to te finansowo, podatkowo, prawno, ekonomiczne ale również (też moja działka) informatyczne czy też kursy języka luksemburskiego.
Większość kursów jest prowadzona po francusku, dość dużu po angielsku i niemiecku, są też po portugalsku i luksembursku.
Większość zajęć odbywa się w godź. 18.00 - 21.00. Duża część z kursów ma miejsce w Lycée Athénée de Luxembourg(okolice parku Merl) ale też i poza stolicą.
Informacje można znależć na www.llllc.lu
Ja prowadzę informatyczne kursy programistyczne po angielsku. Na koniec chciałbym do nich zachecić.
Niestety na "Programowanie Androida" nie ma już miejsć ale:
Dla całkowitych świeżaków chcących się nauczyć HTML i CSS by tworzyć własne strony WWW jest jeszcze kilka miejsc na kursie: "C1106 - Creating web pages with HTML and CSS"
Dla chcących się nauczyć PHP albo też rozszeżyć jego znajomość, w tym semestrze proponuję:
"C1108 - Concepts of creating dynamic Web pages using PHP"
oraz
"C1110 - Interactive Web pages with HTML, CSS, JavaScript, PHP and MySQL"
Ale, uwaga, tam też zaczyna być ciasno.
Na koniec prośba dotycząca mojego ostatniego kursu: "C1128 - Internet for Beginners"
Jest on skierowany do osób chcących zacząć używać internetu. I tu jest problem, gdyż zapisy odbywają się PRZEZ internet. Tak więc zainteresowani nie za bardzo mogą się sami na ten kurs zapisać. I tu właśnie moja prośba. Zapewne niektórzy z was takie osoby znają. Powiedzcie im o tym kursie a może i zapiszcie je używając strony szkoły (trzeba tam podać też email - podajcie swój, na pierwszych zajęciach to zmienimy). Kurs ten wprawdzie głównie jest prowadzony po angielsku ale ze względy na jego indywidualny tok można będzie w nim uczestniczyć dodatkowo po polsku, niemiecku, francusku, rosyjsku. Tempo będzie też dostosowane do uczestników. Założenie jest takie by wszyscy mieli z tego kursu przyjemność.
Link do zapisu na ten i inne kursu można znaleźć na stronie:
http://www.lllc.lu/fr/cours-du-soir/pro ... ar-modules
Wystarczy przefiltrować kursy ze względu na język.
Z góry dziekuję za pomoc i życzę powodzenia tym, którzy z oferty LLLC skorzystają.