Oplaty w Luksemurgu /prad
Moderator: LuxTeam
Oplaty w Luksemurgu /prad
Jaki jest koszt oplaty za prad za 1 miesiac np za dwie osoby dorosle ? Tak orientacyjnie ile by to wynioslo ?
Rzeklabym, ze nawet bardzo duzo. Ja place 56 € z groszami i tez uwazam, ze sporo, porownujac z innymi, ale tlumacze sobie tym, ze mam wszystko na prad - kuchenka, piekarnik, zmywarka, plarlka, podgrzewanie cieplej wody (boiler elektryczny)...do tego takie drobiazgi uzywane codziennie jak ekspres do kawy, robot kuchenny, czy czajnik elektryczny...
-
- kajapapaja
- kajapapaja
energooszczędne żarówki, i świecimy tam, gdzie faktycznie potrzebne a nie w całej chałupie.....
faktem jest, że przy okazji ostatniego rozliczenia musiałam dopłacić ok 50 euro....
ale da się żyć
aha, woda i ogrzewanie to mazut, nie prąd.....
faktem jest, że przy okazji ostatniego rozliczenia musiałam dopłacić ok 50 euro....
ale da się żyć
aha, woda i ogrzewanie to mazut, nie prąd.....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
aż z ciekawości sprawdziłem, jak to wygląda u nas, rodzina 5-osobowa, dom
w zeszłym roku w okresie marzec'2012 - marzec'2013 zapłaciliśmy 682,84EUR, co daje średnio 56.90EUR/m-c
być może kluczem jest to, że nie używamy suszarki do prania, bo raczej jakoś wyjątkowo oszczędni nie jesteśmy, szczególnie dzieci
w zeszłym roku w okresie marzec'2012 - marzec'2013 zapłaciliśmy 682,84EUR, co daje średnio 56.90EUR/m-c
być może kluczem jest to, że nie używamy suszarki do prania, bo raczej jakoś wyjątkowo oszczędni nie jesteśmy, szczególnie dzieci
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain