Witajcie,
Przygotowuje prezentacje na temat roznic kulturowych miedzy Polska a Luksemburgiem w odniesieniu do miejsca pracy i chcialabym zapytac Was o zdanie?
Jakie sa roznice miedzy kultura pracy w Polsce a kultura pracy w Luksemburgu?
Czy istnieje cos takiego jak 'mentalnosc Polaka'? i jesli tak czym ona sie przejawia.
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie komentarze.
Renata
Praca w Polsce a praca w Luksemburgu?
Witam
Ja mogę powiedzieć tylko tyle że to wszystko zależy od człowieka . W Lux jest mieszanka , jest tu mnóstwo różnych narodowości , niektórzy Ci pomogą a inni wyrolują tak samo jest z Nami Polakami z tym że ja już sie przekonałem parę razy że bardziej można polegać na Jugosłowianach, Słowakach czy innych Polskich Sąsiadach niż na Rodakach (bez urazy) . Tak samo jest w pracy czasami pracodawca woli zatrudnić Polaka , bo "Polak Potrafi" niż swojego a czasami Nas nie chce bo niestety Stereotyp Polaka złodzieja i pijaka jest ale ciężko tak wytłumaczyć to wszystko
Nie wiem czy pomogłem choć trochę ? :P ale mam nadzieje ze tak
Pozdrawiam
Ja mogę powiedzieć tylko tyle że to wszystko zależy od człowieka . W Lux jest mieszanka , jest tu mnóstwo różnych narodowości , niektórzy Ci pomogą a inni wyrolują tak samo jest z Nami Polakami z tym że ja już sie przekonałem parę razy że bardziej można polegać na Jugosłowianach, Słowakach czy innych Polskich Sąsiadach niż na Rodakach (bez urazy) . Tak samo jest w pracy czasami pracodawca woli zatrudnić Polaka , bo "Polak Potrafi" niż swojego a czasami Nas nie chce bo niestety Stereotyp Polaka złodzieja i pijaka jest ale ciężko tak wytłumaczyć to wszystko
Nie wiem czy pomogłem choć trochę ? :P ale mam nadzieje ze tak
Pozdrawiam