kredyt z luxembourga na zakup domu w niemczech

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
aga

kredyt z luxembourga na zakup domu w niemczech

Post autor: aga »

czy wie ktos jakw praktyce to wyglada? jak z ubezpieczeniem kredytu i notariuszem? prosze o odp.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Bank najczęściej w takiej sytuacji wymaga zabezpieczenia w postaci nieruchomości w Luksemburgu.
miasto1

Post autor: miasto1 »

Jesli kupujesz dom w Perl lub przy granicy to BGL-BNP ( dla swoich klientow) daje kredyt bez wkładu własnego.Podejrzewam ze inne banki podobnie.
Wszystko poza kosztem domu placisz z wlasnej kieszeni lub dodatkowo personal loan.
zzz

Post autor: zzz »

miasto1 pisze:BGL-BNP ( dla swoich klientow) daje kredyt bez wkładu własnego
Ostatnio szukałem oferty kredytu hipotecznego na zakup nieruchomości w Luksemburgu. BGL (mam u nich konto) proponowało mi kredyt na ok. 110% wartości (wartość mieszkania + 10% na opłaty notarialne i prowizje bankowe). Wymagali ode mnie wkładu własnego w wysokości tych dodatkowych 10%, a sami wykładali 100% wartości mieszkania.

Więc koniec końców rzeczywiście wszystko ponad cenę nieruchomości płacisz z własnej kieszeni, tylko trochę inaczej to wygląda na papierze.
aga

a co z ubezpieczeniem kredytu_
ania_411

Post autor: ania_411 »

ubezpieczenie tez oplacasz z wlasnej kieszeni, czesc od razu, czesc bank rozklada na raty.
nam BGL dal kredyt na 100% wartosci domu w niemczech, z wlasnej kieszeni musielismy zaplacic notarisza, ubezpieczenie, prowizje dla agencji i podatek od kupna nieruchomosci w niemczech, wyszlo ok 20 tys euro.
aga

dziekuje za wiadomosci
asienka

Post autor: asienka »

witam chcialam poruszyc ponownie watek kredytu na dom tylko ze w Belgii jak to jest czy banki biora pod uwage rodzinne na dzieci nasza sytuacja jest taka ze tylko maz pracuje czy trzeba miec wklad wlasny w wysokosci 10% wartosci nieruchomosci prosze o jakiekolwiek informacje z gory bardzo dziekuje
ania_411

Post autor: ania_411 »

w naszym wypadku (kredyt w banku BGL) bank nie bral pod uwage rodzinnego. od naszego dochodu odjal 1700 e (bo tyle musi zostac rodzinie "na zycie") i z reszty wykalkulowal ile moze nam udzielic kredytu.
nie wymagali wkladu wlasnego, ze swoich pieniedzy musielismy miec na ubezpieczenie kredytu, notariusza i oplacenie podatku od kupna nieruchomosci.
ODPOWIEDZ