Dosyć osobliwy komunikat przeczytaliśmy dzisiaj dla Was na rtl.lu. Otóż policja luksemburska ostrzega przed dwiema grupami podejrzanych osobników, handlujących w okolicach Cents, Niederanven i Dippach fałszywą biżuterią. Osoby te poruszają się jasnozielonym passatem na tureckich lub... polskich (!) tablicach rejestracyjnych oraz czerwonym oplem astrą.
Policja przestrzega przed jakimikolwiek kontaktami z tymi osobami i odradza kupowania od nich czegokolwiek, a już z całą pewnością nie kosztowności. Miast tego, w przypadku zauważenia podejrzanych osobników, należy bezzwłocznie powiadomić o tym fakcie najbliższy komisariat.
Informacja za www.rtl.lu
Handlarze fałszywej biżuterii grasują po okolicy
Handlarze fałszywej biżuterii grasują po okolicy
- Załączniki
-
- GDPolice.jpg (14.58 KiB) Przejrzano 1908 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Powaznie??? Szymbi, to dzwon, dzwon! Badz obywatelem a juz w szczegolnosci patriota! Przeciez trzeba zadac klam tym prasowym kaczkom z rtl-u, ktorzy rozpowszechniaja plotki, ze ten samochod mogl miec polskie blachy, nie?szymbi pisze:Widziałem ich półtorej godziny temu na Route d'Echternach
Podaje Ci oryginalne ostrzezenie policji, ktore moze dotyczyc tej samej sprawy, a jesli nawet nie, to jest tam numer, pod ktory mozna zadzwonic i zglosic co trzeba: http://www.police.public.lu/actualites/ ... index.html
tacy goscie zatrzymali mnie raz w Polsce (tzn. awaryjne i ze niby cos im sie stalo...). Okazalo sie, ze potrzebuja na paliwo no i w takim razie sprzedadza mi suuuper okazyjnie jakies lancuchy zlote niby. Jak im zaproponowalem zeby sobie podeszli do miasta (Wejherowo) ktore bylo pare kilometrow stamtad i tam sabie sprzedali to u jubilera to podziekowali choc juz mniej uprzejmie.... 
Co ciekawe byli na .... francuskich blachach no i wygladem przypominali romow
Co ciekawe byli na .... francuskich blachach no i wygladem przypominali romow