Będę potrzebowała duuużego ciasta urodzinowego na umieszczenie 100 świeczek Nie wiecie, gdzie najlepiej się udać po coś takiego? Macie może jakieś sprawdzone cukiernie?
Na pewno Oberwise...ale jest koszmarnie drogi...probowalam kupic tort na pierwsze na obczyznie urodziny mojego dziecka...ale jak zobaczylam cene (bodaj cos ok. 40 € za nieduzy torcik), to zdecydowalam, ze jednak sama zrobie...i tak mi juz zostalo - tez polecam!
Ja ostatnio zamawialam duzy tort na urodziny 3-latka wlasnie w piekarni Fischer i byl naprawde bardzo dobry. Na inne okazje kupowalam torty w Oberweisie, oczywiscie wyglad maja bardziej wyszukany, ale kompozycje smakowe niestety rowniez i moje dziecko wiekszosci ciast w Oberweisa jesc nie chce. A ten z Fischera byl z musem czekoladowym, mniej tlusty niz torty z Oberweisa i wszystkie dzieciaki wcinaly az milo.
Ja zamawiam torty w Schumacherze. W przeciwienstwie do Oberweisa sa lekkie, glownie musy owocowe lub czekoladowe. Oberweis robi niestety ciezkie kremy na masle. Jak dla mnie za tluste.
Tak dla informacji (może przyda się komuś, kto kiedyś trafi na ten wątek w poszukiwaniu tortu urodzinowego) :
Poszłam dzisiaj do Schumachera i dostałam przepięeeeekny katalog ciast, wszystkie smaki i rodzaje! )) Jeśli bym chciała ciasto na 14 osób (tylko liczby parzyste), to trzeba liczyć średnio ok 55 euro.
To o ponad połowę taniej niż w Oberweis...
Ale znalazłam jeszcze tańszą opcję. Poszłam do Fischera. Ciasto czekoladowe (zwykłe), z dowolnym napisem (np. "Sto Lat"), na 12 osób (rozmiar stardardowy) to koszt tylko 24 euro.