po pewnym czasie w końcu udało mi się zorientować, co i jak tutaj działa, więc od razu śpieszę zadać nurtujące mnie od pewnego czasu pytanie.
moje dziecko (aktualnie siedmioletnie) ostatnio naszła ochota na jazdę na rowerze, rolkach, bardziej na to drugie.
w Luksemburgu jesteśmy już parę lat, ale jakoś nigdy nie było okazji dowiedzieć się o takowe ścieżki do jazdy na nich (bo duże podwórko, małe dzieci etc.).
no więc, zna ktoś może takie miejsca? przyjazne dzieciom, bezpieczne, proste, niekrótkie niedaleko szkoły europejskiej lub Limpertsberga/Centre/Gare?
P.S. oczywiście mamy duży park naprzeciwko Fondation Pescatore, ale tam większość to trawa.
dzięki za każdą odpowiedź!
Aneta
rower/rolki. gdzie?
- kajapapaja
a ja polecam trasę z Hesperange wzdłuż Alzette - trasa spokojna, tylko dla pieszych/rowerzystów/rolkowiczów....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu