Dziś rano (ok. 7.00), na autostradzie A6 pomiędzy Cessange a Gasperich wyprzedzało mnie autko na luksemburskich blachac "PL 1111". Wydawało mi się, że kierowca, przejeżdżając koło mnie, delikatnie trąbnął - chyba jako pozdrowienia. Założyłem, że skoro ma tablice "PL ..." (strzelam, że na robione zamówienie), to może jest Polakiem. Zauważył na autobanie moje autko na krakowskich blachach i chciał się przywitać.
Czy autko z rejestracją "PL 1111" należy do kogoś z Was?
Hej , To ja podobnie w minionym tygodniu widziałam Na radzie koło cactusa w Ingeldorf Samochód na polskich tablicach a dokładniej ze Zlotoryji sama pochodzę z tamtęd więc może miło by sie spotkać kiedyś na przysłowiowym piwko kto wie może nawet sie znamy <?> pozdrawiam
Przeczytalem post i o ile jest jak mowicie,ze polacy wybieraja rejestracje z PL -jak na zyczenie w drodze do pracy pani w ibizie PL2401 i pan PL4707 jesli dobrze zapamietalem
Pozdrawiam
Albo w ogóle mogą to być tablice nie na zamówienie, tylko z ogólnej puli. Z tego co wyczytałem na Wikipedii wynika, że tylko przy numerkach do 3999 (np. PL3999) można być pewnym, że tablica jest na zamówienie. Od 4000 w górę (czyli od AA4000) mogą to być zarówno na zamówienie, jak i standardowo przyznane z dostępnej puli.
mhmm czyli temat polsko brzmiacych tablic mamy wyjasniony A spotkanie pod nimi rodaka wynosi..na dwoje babka wrozyla,choc po cichu mysle sobie ze kto bardziej tu zakorzeniony a przez to lepiej zorientowany chcac zaakcentowac narodowosc wlanie blachy PL wybiera Tak czy owak milo,ze znalezliscie czas i ochote na wyjasnienie
Pozdrawiam
czy wszystkie? chyba tak, PL1111 na pewno, 3333, 5555, 7777 i 8888 rowniez bo te my podawalismy w propozycji wczoraj;) pozostaja jeszcze 0000, 2222, 4444, 6666 i 9999 ktorych pewna nie jestem. moze ktos sprobuje a moze wlasciciele tych blach zaraz nas tu pozdrowia i sie wyjasni;)
a, ok, mowisz o takich z 4 cyframi jednakowymi (hm - 0000 jest ciekawe:) ) - to mozliwe, ze zadnych moze juz nie byc. Myslalam, ze mowisz o PL + 4 cyfry - dowolne