kajapapaja pisze:popieram ogrodniczkę w całej rozciągłości, a na dodatek domagam sie powrotu zdjęć na portal! Nawet nie zdążyłam ich oglądnąć! Skandal!
Prosze Panstwa,
poniewaz takich glosow jest wiecej (otrzymalismy takze podobnej tresci maile), a i nam zalezy na tym, zeby sprawe rozwiazac dla dobra wiekszosci i ku zadowoleniu wszystkich, mam nastepujaca propozycje: Wy, jako rodzice dzieci bioracych udzial w tej uroczystosci wiecie najlepiej kto chce, a kto nie, by jego dziecko znalazlo sie na zdjeciach upamietniajacych te uroczystosc a opublikowanych na polska.lu. Prosze bardzo, byscie uzgodnili miedzy soba (i na przyklad w porozumieniu z p. Malgorzata Skwara, ktora ma wszystkie zdjecia), na ktorych ze zdjec nie znajduja sie dzieci, ktorych rodzice nie zycza sobie "upubliczniania ich wizerunku". Takie zdjecia – a wiec zdjecia, na ktorych publikacje wszyscy zainteresowani wyraza zgode, chetnie opublikujemy.
Prosilbym w tej sprawie o kontakt najlepiej bezposrednio z p. Skwara (z ktora, jak zakladam i tak macie kontakt, bo przeciez robila ona zdjecia na Wasze zamowienie), o dokonanie wyboru, wzglednie odpowiednich retuszy i przeslanie mi (lub redakcji) tych zdjec.
Niezaleznie od uwarunkowan prawnych, a wiec tego, czy osoba, ktora zablokowala publikacje zdjec dzieci miala do tego prawo czy nie, my po prostu nie jestesmy zainteresowani awantura, prawnymi dywagacjami, dochodzeniami sadowymi, przede wszystkim nie chcemy by jakiekolwiek nieprzyjemnosci przytrafialy sie z powodu polska.lu osobom trzecim (w tym wypadku p. Malgorzacie Skwarze). Dlatego tez optujemy wylacznie rozwiazaniami polubownymi, w szczegolnosci takimi, w ktorych mozecie nam pomoc.
Dla mnie fotorelacja z tej uroczystosci straszaca "kleksami" w postaci wycietych zdjec oraz zdjeciem pustego kosciola takze wyglada smutno, nie na miejscu i w ogole zle. Chetnie widzialbym na niej znowu to, co na niej bylo wczesniej – radosc, glebokie skupienie, podnioslosc chwili. Macie takie samo zyczenie? Pomozcie nam je spelnic.