Gigantyczne kolejki do... kolejki :)

Awatar użytkownika
Redakcja

Gigantyczne kolejki do... kolejki :)

Post autor: Redakcja »

Od wczoraj, niemal od godziny 0.00, dworzec w Luksemburgu przeżywa istne oblężenie. Wszystko to oczywiście za sprawą nowego, szybkiego połączenia TGV do Paryża, a w szczególności z powodu ograniczonej liczby biletów w cenach promocyjnych na te, dostępne od 10 czerwca, połączenia.

W ciągu pierwszych dwóch godzin działania CallCenter zarejestrowano ponad 230 zgłoszeń telefonicznych, nie wliczając w to połączeń odrzuconych przez zniecierpliwionych oczekiwaniem na zwolnienie się linii klientów. Bilety na niemal wszystkie połączenia pierwszego dnia kursowania nowej linii są już w zasadzie wyprzedane, a biletów na pierwszy, odjeżdżający o niekoniecznie atrakcyjnej godzinie – 0.04 – TGV nie uda się już dostać z całą pewnością. Dlaczego? Coż, widać każdy marzy o tym, żeby złapać ten pierwszy pociąg ;)

Tymczasem należy się spodziewać jeszcze długo utrudnień w zakupie biletów na TGV, gdyż ze względu na brak zgodności w systemie informatycznym pomiędzy CFL a SNCF bilety na szybki pociąg nabyć można jedynie w wydzielonym okienku obsługującym właśnie połączenia kolei francuskich. Radzimy więc nie tylko pospieszyć się, ale także uzbroić w cierpliwość.

Wiadomość za www.wort.lu
Załączniki
Koleka-na-kolei.jpg
Koleka-na-kolei.jpg (9.95 KiB) Przejrzano 3449 razy
Ostatnio zmieniony 11-04-2007, 12:01 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

A dzisiaj to już działa kupowanie przez internet.
Danka
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

A oto kilka fotek :) A propos tematu....

http://www.rail.lu/materiel/sncftgvest.html

Wlasnie walcze z netem ale nic z tego.
Awatar użytkownika
danka44

Mnie się udało jakby przypadkiem...
Kilka razy wybierałam to samo i za którymś razem nagle pojawił się dostępny pociąg.
Niestety o godz. 6:00 mozna zapomnieć, ale 10:00 była dostepna.
Danka
MaWi

Post autor: MaWi »

danka44 pisze:Niestety o godz. 6:00 mozna zapomnieć, ale 10:00 była dostepna.
A moge wiedziec, za ile kupilas bilet na 10.00? Bo ja probowalem i na termin o ktorym myslalem nie ma juz zadnych promocji (a wiec pozostaje tylko ten za 67 euro). Tak wiec z ciekawosci pytam, czy pociagi o 10.00 w ogole wylaczone sa z promocji czy da sie na jakis (jakikolwiek chocby) dzien kupic bilet za 15 euro na godz. 10.00?
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

aha, ale ja chcialam bilet na sierpien... i system mi powiedzial, ze moge tylko do 3 miesiecy przed. Moze dlatego.
Awatar użytkownika
danka44

Ja kupiłam na 10 lipca na 10-tą i powrót 11-tego o 18- coś tam, w cenie 30 euro w obie strony
Danka
kot00

Post autor: kot00 »

A gdzie mozna kupic te bilety przez internet? Taki w dwie strony za 30 eur to fajna sprawa. Mam nadzieje, ze jeszcze beda.
Pozdrawiam
MaWi

Post autor: MaWi »

kot00 pisze:A gdzie mozna kupic te bilety przez internet?
Dokladnie to tutaj: http://www.voyages-sncf.com/leisure/fr/launch/home/

ale musisz sie spieszyc, bo znikaja jak swieze buleczki. Ja na przyklad probowalem kupic na 7.07 i na godzine 10.00 juz nie bylo. Na 13.10 kupilem jakies ostatnie chyba.

Sa dwie opcje otrzymania biletu – albo za darmo przysylaja ci do domu, albo mozesz sobie od razu wydrukowac je on-line. W tym drugim przypadku nalezy miec pod reka imiona i nazwiska oraz daty urodzenia pasazerow, bo sa one drukowane na bilecie.
ODPOWIEDZ