Yupi Yupi!!! Do gdańszczan i nie tylko, m.in. do Bamazy :-)

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Agnese

Yupi Yupi!!! Do gdańszczan i nie tylko, m.in. do Bamazy :-)

Post autor: Agnese »

Nareszcie! KONIEC z uciskiem i dyskryminacją gdańszczan ;-) Ruszają tanie loty z Frankfurtu Hahn do Gdańska:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Z-R ... 57628.html
http://www.oltexpress.com/pl/nowosci/ak ... czne-trasy
hmm jak za dawnych, dobrych czasów... :-)

Ps. Bamaza piszemy o podobnych sprawach w tym samym czasie, czyżby telepatia?
dolce Agnese
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

tez dzis czytalam, juz jeden kolega dzis o tym napisal tu na forum.... No niezle, i ceny na razie ok...zobaczymy dalej.... ;)
Awatar użytkownika
lusiak

Post autor: lusiak »

Ufff..... :)
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

wszystko super, mnie też by cieszyły loty np. do Łodzi, ale czy ten OLT długo polata?

http://www.polityka.pl/rynek/1525335,1, ... c-lot.read
kinia07

Post autor: kinia07 »

bardzo się ciesze ( nareszcie ) pozdrawiam
misio

Post autor: misio »

Poczytajcie sobie o wlascicielu tej linii, tzn firmie. Dlugo nie polata - raczej :)
Awatar użytkownika
simmo

hmm

Post autor: simmo »

mam nadzieje, ze firma przetrwa do konca roku. Loty maja zdaje sie rozpoczac dopiero jesienia.
Awatar użytkownika
bamaza42

tak, dokladnie od listopada....szkoda tylko, ze cale to przedsiewziecie nie wyglada za bardzo wiarygodnie....a moze to pralnia po prostu?....i po zakonczeniu procesu prania - wezmie i zwinie interes pod byle pretekstem?...oby nie!
Awatar użytkownika
mmms

Post autor: mmms »

Bama wytłumaczę ci jak ja to widze:

"Klienci Firmy-Corki lotniczej zapewniają odsetki (13%!!! podczas gdy normalne banki daja max 6-7%) Tym Klientom, którzy zainwestowali w produkty "lokato podobne"w Firmie Matce. I vice versa pieniądze lokowane na "Lokatach" mogą podtrzymywać Linie Lotnicza..." Biznes sie może kręcić dopóki nie pierdyknie z hukiem."

szerzej o frmie matce nomen omen z GDN... http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1 ... _lupa.html
I TO ! HIRO HITO!
marcin

Post autor: marcin »

to pralnia po prostu
to strasznie droga ta pralnia ;)

Fakt, ze maja wejscie smoka, kto oferuje od razu tyle polaczen ? wiec troche to smierdzi ale zeby od razu pralnia... Troche mi to przypomina AirPolonia w 2003 roku, zaczeli od lotow miedzymiastowych (latanie A320 po Polsce jest bez sensu), pozniej latali do stolic Europejskich a nastepnie upadli ...
Awatar użytkownika
bamaza42

No to ja jeszcze dalej siegne pamiecia....na przelomie lat 80 i 90 pewien biznesmen rodem z Wybrzeza (J. Lekszton mu bylo), ktory rozpoczal swoja kariere od budowy i handlu piecami, kantorow, potem byl dealerem firmy Nissan w Gdyni, w miedzyczasie tworzac prywatna telewizje, a konczac na prywatnych liniach lotniczych, z przeznaczeniem do obslugi "biznesmenow".... Zbudowal nawet maly terminal na terenie lotniska w Rebiechowie....ale skonczyl zdaje sie, o ile pamietam, jakas gruba afera, po ktorej to wszystko zostalo zlicytowane (o ile mnie pamiec nie myli...), a sam pan L. albo odsiaduje (odsiedzial moze, w koncu nikogo nie zamordowal, a za przestepstwa gospodarcze chyba tak dlugo sie nie siedzi...?) jakis wyrok, albo ewakuowal sie juz wtedy na jakas "urocza wyspe", razem z conajmniej czescia majatku, i tam wiedzie spokojny zywot....a o jego konsorcjum to chyba juz nic nie slychac...
Oby tym razem tak nie bylo!!!! bo te loty nam sie baaardzo przydadza, prawda? ;)
Borys

Post autor: Borys »

bamaza42 pisze: bo te loty nam sie baaardzo przydadza, prawda? ;)
No wlasnie nie.
Ura Bura Szef Podwóra
ania_411

Post autor: ania_411 »

bamaza42 pisze: bo te loty nam sie baaardzo przydadza, prawda? ;)
oj tak, a zwlaszcza te do bydgoszczy <mrgreen>
Awatar użytkownika
Iv.

Post autor: Iv. »

Oj przydadzą, bardzo, bardzo...
Na zielonej trawce, raz dwa trzy; pasły się pratchawce, raz dwa trzy; mówił jeden do drugiego: nie mam cewki Malpighiego.
Borys Vian, Jesień w Pekinie
Awatar użytkownika
bamaza42

Borys pisze:No wlasnie nie.
No jak to: "NIE" ?....
ODPOWIEDZ