Potrzebuje osoby ktora zna sie na tym. Tel. 691 24 76 24
 Potrzebuje osoby ktora zna sie na tym. Tel. 691 24 76 24Dekoder
Stary, wiem, ze uwielbiasz pastwic sie nad tego typu niescislosciami; nabijac je na ruszt i przypiekac je powoli nad ogniem, ale uwierz - zycie jest prostsze, a ludzie uzywajacy skrotow myslowych maja do tego mandat uzusu spolecznego i to jednak oni sa, jak mawiaja Francuzy o kurą  Pierwszy z brzegu przyklad? Ja kupilem ostatnio nową komórkę. I teraz powiedz stary, czy twoim zdaniem przedmiotem mojego zakupu byla:
 Pierwszy z brzegu przyklad? Ja kupilem ostatnio nową komórkę. I teraz powiedz stary, czy twoim zdaniem przedmiotem mojego zakupu byla:
1) mala szopa, skladzik, najczesciej na narzedzia lub do skladowania wegla czy drewna, popularnie zwana komorka
2) tzw. szara komorka - podstawowy element struktury mozgu
3) fotokomórka - swiatloczuly element uzywany w elektronice
4) a moze jeszcze cos innego?
Slowo komorka ma jeszcze jakies tysiac znaczen, z czego przynajmniej kilka roznego rodzaju komorek znajduje sie w powszechnym obrocie handlowym (zaloze sie, ze jak by dobrze poszukac, to pewnie mozna nawet kupic... a chocby komorke jajowa! ). Mimo to, ludzie najczesciej chwalac sie, ze nabyli nowy telefon komorkowy uzywaja formy skrotowej (nijak zreszta poprawnej) mowiac, ze kupili sobie nowa komorke i jakos nikt nie pyta o to, czy to nie jest przypadkiem komorka jajowa, wzglednie podstawowa komorka spoleczna, jaka niewatpliwie jest rodzina <bezradny> .
 ). Mimo to, ludzie najczesciej chwalac sie, ze nabyli nowy telefon komorkowy uzywaja formy skrotowej (nijak zreszta poprawnej) mowiac, ze kupili sobie nowa komorke i jakos nikt nie pyta o to, czy to nie jest przypadkiem komorka jajowa, wzglednie podstawowa komorka spoleczna, jaka niewatpliwie jest rodzina <bezradny> .
Moje szare komorki podpowiadaja mi natomiast, ze skoro ktos pisze tu na tym forum, ze kupil sobie dekoder i nie jest prawdopodobnie ani agentem CIA ani zapalonym elektronikiem ani tez piromanem-amatorem, to chyba raczej ten dekoder sluzy do tego, do czego sluzy w 99% gospodarstw domowych innych czytelnikow tego forum - mianowicie do odbioru cyfrowej telewizji satelitarnej.
A co podpowiadaja twoje szare komorki w tym temacie?

Pierwszy z brzegu przyklad? Ja kupilem ostatnio nową komórkę. I teraz powiedz stary, czy twoim zdaniem przedmiotem mojego zakupu byla:
 Pierwszy z brzegu przyklad? Ja kupilem ostatnio nową komórkę. I teraz powiedz stary, czy twoim zdaniem przedmiotem mojego zakupu byla:1) mala szopa, skladzik, najczesciej na narzedzia lub do skladowania wegla czy drewna, popularnie zwana komorka
2) tzw. szara komorka - podstawowy element struktury mozgu
3) fotokomórka - swiatloczuly element uzywany w elektronice
4) a moze jeszcze cos innego?

Slowo komorka ma jeszcze jakies tysiac znaczen, z czego przynajmniej kilka roznego rodzaju komorek znajduje sie w powszechnym obrocie handlowym (zaloze sie, ze jak by dobrze poszukac, to pewnie mozna nawet kupic... a chocby komorke jajowa!
 ). Mimo to, ludzie najczesciej chwalac sie, ze nabyli nowy telefon komorkowy uzywaja formy skrotowej (nijak zreszta poprawnej) mowiac, ze kupili sobie nowa komorke i jakos nikt nie pyta o to, czy to nie jest przypadkiem komorka jajowa, wzglednie podstawowa komorka spoleczna, jaka niewatpliwie jest rodzina <bezradny> .
 ). Mimo to, ludzie najczesciej chwalac sie, ze nabyli nowy telefon komorkowy uzywaja formy skrotowej (nijak zreszta poprawnej) mowiac, ze kupili sobie nowa komorke i jakos nikt nie pyta o to, czy to nie jest przypadkiem komorka jajowa, wzglednie podstawowa komorka spoleczna, jaka niewatpliwie jest rodzina <bezradny> .Moje szare komorki podpowiadaja mi natomiast, ze skoro ktos pisze tu na tym forum, ze kupil sobie dekoder i nie jest prawdopodobnie ani agentem CIA ani zapalonym elektronikiem ani tez piromanem-amatorem, to chyba raczej ten dekoder sluzy do tego, do czego sluzy w 99% gospodarstw domowych innych czytelnikow tego forum - mianowicie do odbioru cyfrowej telewizji satelitarnej.
A co podpowiadaja twoje szare komorki w tym temacie?
					Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez MaWi, łącznie zmieniany 3 razy.

Nie mam dostępu do szarych komórek starego, ale stawiam na to, że pozbawiony wszelkich wątpliwości co do typu dekodera jak na skrzydłach poleci do koleżanki z forum i pomoże ustawić odpowiednie parametry tego nieszczęsnego ustrojstwa.
Pa. jak ja słyszę słowo dekoder, to pierwsze co przychodzi mi na myśl to "dekoder Polsatu" tak mi to kiedyś zapadło w pamięć

Pa. jak ja słyszę słowo dekoder, to pierwsze co przychodzi mi na myśl to "dekoder Polsatu" tak mi to kiedyś zapadło w pamięć

I to jest bardzo ciekawa sprawa, bo mnie slowo dekoder juz zawsze bedzie sie kojarzyc z jednym, ale akurat niekoniecznie z dekoderem Polsatu. A z czym? Zobaczcie i posluchajcie: http://www.youtube.com/watch?v=m1pakLJj ... re=related <evil>irja28 pisze: jak ja słyszę słowo dekoder, to pierwsze co przychodzi mi na myśl to "dekoder Polsatu"
Ale paszport to już dalszy ciąg myślowy;)
BTW wyszło ostatnio w dyskusji,że mój szef nie wie co to paszport Polsatu!!!scandal normalnie Myślałam,że to był jakiś znak pokolenia i wszyscy posiadali
 Myślałam,że to był jakiś znak pokolenia i wszyscy posiadali  ale za to wiedział,że są koty co się paczą, o czym ja nie miałam zielonego pojęcia
 ale za to wiedział,że są koty co się paczą, o czym ja nie miałam zielonego pojęcia 
ps. chyba OT robimy za duży...

BTW wyszło ostatnio w dyskusji,że mój szef nie wie co to paszport Polsatu!!!scandal normalnie
 Myślałam,że to był jakiś znak pokolenia i wszyscy posiadali
 Myślałam,że to był jakiś znak pokolenia i wszyscy posiadali  ale za to wiedział,że są koty co się paczą, o czym ja nie miałam zielonego pojęcia
 ale za to wiedział,że są koty co się paczą, o czym ja nie miałam zielonego pojęcia 
ps. chyba OT robimy za duży...
Wilq, jako jedyna osoba, ktora sie w tym watku zna nie tylko na paszportach Polsatu, ale takze na ich dekoderach, moze bylbys laskaw zawrocic temat z drogi prosto w przepasc OT?wilqs72 pisze:co prawda nie MaWi, ale spróbuję - czyżby z Torunia?irja28 pisze:MaWi, ale trafiłeś, to teraz zgadnij z jakiego miasta jestem
P.S. mi z Polsatem już na zawsze będzie się kojarzył paszport
Gdyby to napisała 2 dni wcześniej to kto wieirja28 pisze:jak na skrzydłach poleci do koleżanki

bo wczoraj opuściłem WKL do miejsca gdzie kiedyś moglem spotkać irje (rok temu)

tylko mam obawę ze do np Polsatu jest ,może, dekoder " universalny" z Cactusa czy Auchana albo jakiś inny nieznanego pochodzenia i przeznaczenia <bezradny>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !

.. toż to nie piwo !
Stary nie masz serca - nawet z poza WKL trolujesz?
MaWi od tej strony Cię nie znałem - to w końcu dekoder czy odbiornik satelitarny ? A ten numer do radia z Torunia to 0700 666 666 ?
Nicola - masz dekoder, a masz talerz satelitarny, czy może zbiorczą antenę SAT z budynku ?
opcja 1 - komplikacja przyczepienia w Lux - nie chcę rozwijać
opcja 2 - z reguły ustawiona jest SAT-Astra (Programy DE) jako DiseqA a Hotbird DiseqB (programy PL) - i niektóre dekodery buntują się i trzeba robić triki (np C+ TnK, polsat) - bo domagają się hotbird jako podstawowy w swoim kreatorze
a co do paszportu polsatu to ja nie mam ale znam Piaska
http://www.youtube.com/watch?v=m6cuNm9fMZg

MaWi od tej strony Cię nie znałem - to w końcu dekoder czy odbiornik satelitarny ? A ten numer do radia z Torunia to 0700 666 666 ?
Nicola - masz dekoder, a masz talerz satelitarny, czy może zbiorczą antenę SAT z budynku ?
opcja 1 - komplikacja przyczepienia w Lux - nie chcę rozwijać
opcja 2 - z reguły ustawiona jest SAT-Astra (Programy DE) jako DiseqA a Hotbird DiseqB (programy PL) - i niektóre dekodery buntują się i trzeba robić triki (np C+ TnK, polsat) - bo domagają się hotbird jako podstawowy w swoim kreatorze
a co do paszportu polsatu to ja nie mam ale znam Piaska
http://www.youtube.com/watch?v=m6cuNm9fMZg
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."