porady kulinarne

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

deer033
Posty: 9
Rejestracja: 08-09-2011, 15:01
Lokalizacja: Luxembourg

porady kulinarne

Post autor: deer033 »

Witam wszystkich forumowiczów :)

Jeśli wyczerpały wam się pomysły na dobre obiady zapraszam na mojego bloga!! To jeszcze same początki, przepisów nie ma od groma, ale przybywa ich z każdym dniem, staram się jak mogę :)
Mam kilkuletnie doświadczenie jako kucharz i sam się tym pasjonuję. Każdy powinien znaleźć coś w sam raz dla siebie! :)

luxcook.blogspot.com
Awatar użytkownika
xtheo7
Posty: 929
Rejestracja: 26-09-2006, 19:48
Lokalizacja: ettelbruck / waw

Post autor: xtheo7 »

swietny pomysl, doskonale wykonanie - brawo !
Awatar użytkownika
lulka
Posty: 50
Rejestracja: 11-09-2010, 20:38
Lokalizacja: Kraków/Luxembourg

Re: porady kulinarne

Post autor: lulka »

deer033 pisze:Witam wszystkich forumowiczów :)

Jeśli wyczerpały wam się pomysły na dobre obiady
oj wyczerpały, wyczerpały, chociaż z drugiej strony z pustego i Salomon nie naleje (to tak odnośnie ilości przepisów w mojej głowie :D ),
deer033 pisze:zapraszam na mojego bloga!!
Byłam, widziałam, w sondzie zagłosowałam i do ulubionych dorzuciłam :)

deer033 pisze: To jeszcze same początki, przepisów nie ma od groma, ale przybywa ich z każdym dniem, staram się jak mogę :)
Ta przecie - nie od razy Rzym zbudowano .... Luxembourg zresztą też nie :D
deer033 pisze:Mam kilkuletnie doświadczenie jako kucharz i sam się tym pasjonuję. Każdy powinien znaleźć coś w sam raz dla siebie! :)
a ja mogę mieć taką prywatną prośbe o jakieś coś dla niemięsnych?? bo ostatnio mam jakiś wstręt do mięsa (bez dopisywanej ideologii, po prostu mi nie smakuje) no a ile można jechać na brokułowej przecieranej i rybie z piekarnika? <roll>

Uprzejmie z góry dziękuję i życzę miłego wieczoru :)
ladygrey
Posty: 11
Rejestracja: 30-09-2009, 08:57
Lokalizacja: Krakow/Luksemburg

Post autor: ladygrey »

super :) bloga bede sledzic, a teraz czekam na przepis na lasagne :)

pozdrowienia,
Awatar użytkownika
kozula
Posty: 70
Rejestracja: 17-10-2008, 12:21
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: kozula »

a czy smietana kremowka to smietana slodka 30% czy smietana kwasna 30% ??? :D
Awatar użytkownika
bamaza42
Posty: 4441
Rejestracja: 26-09-2006, 15:57
Lokalizacja: Gdansk/Luxembourg

Post autor: bamaza42 »

kremowka to zawsze slodka smietanka, taka con. 30% ( o co tu nie trudno - trudniej dostac "normalna" gesta, kwasna smietane - taka 18, 15 czy 12%....znam tylko jedna marke, ktora produkuje ten "rarytas", w wydaniu 15% i (!) 4% - niestety nie zawsze i nie we wszystkich sklepach mozna ja znalezc...), i najlepiej plynna, choc mysle, ze taka tutejsza, na ogol twarda - do krojenia - tez sie "rozbije"...
ODPOWIEDZ