kurs luxemburskiego
kurs luxemburskiego
Szukam kogos kto moglby mnie uczyc luxemburskiego/oczywiscie odplatnie/.
Poszukuje tez ksiazek do nauki.Moze ktos ma do odsprzedania?
tel.691 632 552. <!>
Poszukuje tez ksiazek do nauki.Moze ktos ma do odsprzedania?
tel.691 632 552. <!>
A mnie ciekawi opinia osób, które uczęszczały na taki kurs.
Jak tam w ogóle uczą?
Bo zawsze słyszałam wśród znajomych Luxembourczyków, że oni sami do końca nie wiedzą jak jest poprawie w tym luksemburskim.. że jedno słowo, czy zwrot można powiedzieć na lika sposobów i każdy jest dobry..
czy na takich lekcjach uczą tylko jednej (prawidłowej) formy?
co do książek to w internecie podstawowe podreczniki możesz za darmo ściągnąć.. łącznie z Mp3
Jak tam w ogóle uczą?
Bo zawsze słyszałam wśród znajomych Luxembourczyków, że oni sami do końca nie wiedzą jak jest poprawie w tym luksemburskim.. że jedno słowo, czy zwrot można powiedzieć na lika sposobów i każdy jest dobry..
co do książek to w internecie podstawowe podreczniki możesz za darmo ściągnąć.. łącznie z Mp3
Ta dzisiejsza młodzież jest okropna - wszystko podać na tacy, a najlepieej przetrawione i jak bóg da wydalone. Ale co tam , tu jest jeden z linków (pierwszy i osatni) i teraz drogi Borysie czas na pracę własną z tekstem: http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_luksemburski
Bronciepanie ! Wszak o odchody nie prosilem.hala pisze:wszystko podać na tacy, a najlepieej przetrawione i jak bóg da wydalone.
A wracajac do sedna to leeeeeeeeee - myslalem ze wiesz cos o tym wydziale uniwersytetu w Moskwie i sie podzielisz ta wiedza a nie ze wyczytalas na wikipedii takie jedno zdanie.
Niemniej - jest to ciekawe info i z checia poszukam jakichs szczegolow, jak np ilu studentow uczy sie tego jezyka w Moskwie. W sumie czad ale i zakrawa o kosmos. No ale nie takie rzeczy....
Ura Bura Szef Podwóra
Na kursach w gminie ucza pewno tak jak i wszedzie (czestotliwosc kursow jest mniejsza). Mnie sie podoba. A jesli chodzi o formy, to nasza nauczycielka podaje ich kilka i zaznacza, ktora jest najczesciej uzywana i wg niej poprawna.laura pisze:A mnie ciekawi opinia osób, które uczęszczały na taki kurs.
Jak tam w ogóle uczą?
Polecam kursy jezyka luksemburskiego prowadzone przez www.moien.lu. Ucza zgodnie z najnowsza gramatyka i pisownia. Metodycznie tez ok. No i maja spory procent uczniow zdajacych panstwowe egzaminy narodowe (a zeby je zdac trzeba sie uczyc wg najnowszych zasad).
Poziom gminnych kursow zalezy od danego nauczyciela. W zeszlym roku zle trafilam-caly rok mialam wrazenie ze sa to raczej konwersacje z francuskiego a nie kurs luksemburskiego:).
W tym roku zapisalam sie na kurs gminny w Dudelange, same zapisy przebiegaly profesjonalnie, maja duzy zakres kursow-wieczorne, popoludniowe, ranne, raz lub kilka razy w tyg. Trafilam do nauczycielki, ktora uczyla mnie na intensywnym kursie wakacyjnym z firmy moien.lu. Polecam ja bardzo, jest chyba z wyksztalcenia nauczycielem wiec poza tym ze zna luksemburski to wie jak uczyc (Pani Heiderscheid). Serdecznie pozdrawiam, Ewa
Poziom gminnych kursow zalezy od danego nauczyciela. W zeszlym roku zle trafilam-caly rok mialam wrazenie ze sa to raczej konwersacje z francuskiego a nie kurs luksemburskiego:).
W tym roku zapisalam sie na kurs gminny w Dudelange, same zapisy przebiegaly profesjonalnie, maja duzy zakres kursow-wieczorne, popoludniowe, ranne, raz lub kilka razy w tyg. Trafilam do nauczycielki, ktora uczyla mnie na intensywnym kursie wakacyjnym z firmy moien.lu. Polecam ja bardzo, jest chyba z wyksztalcenia nauczycielem wiec poza tym ze zna luksemburski to wie jak uczyc (Pani Heiderscheid). Serdecznie pozdrawiam, Ewa