Transport przesylki z PL do Lux wielce potrzebny
Moderator: LuxTeam
- Ewalentyna
Transport przesylki z PL do Lux wielce potrzebny
Witam,
Potrzebuje przewiezc mala przesylke z dowolnego wiekszego miasta z PL do Lux lub w poblize.
Sprawa jest dosc pilna bo potrzebuje tego na niedziele, a przesylka gotowa bedzie w czwartek.
Czy ktos z forumowiczow przebywa aktualnie w PL i wybiera sie moze do Lux lub w poblize ?
Przesylka bedzie przygotowana we Wroclawiu w czwartek, ale moge ja przeslac do miasta "wyjazdowego". Paczka ma ok 1m dlugosci i 10 cm szer/wys.
Serdecznie dziekuje za kazda pomoc.
Ewa
Potrzebuje przewiezc mala przesylke z dowolnego wiekszego miasta z PL do Lux lub w poblize.
Sprawa jest dosc pilna bo potrzebuje tego na niedziele, a przesylka gotowa bedzie w czwartek.
Czy ktos z forumowiczow przebywa aktualnie w PL i wybiera sie moze do Lux lub w poblize ?
Przesylka bedzie przygotowana we Wroclawiu w czwartek, ale moge ja przeslac do miasta "wyjazdowego". Paczka ma ok 1m dlugosci i 10 cm szer/wys.
Serdecznie dziekuje za kazda pomoc.
Ewa
Mamy czas, czas nie goni nas
- Ewalentyna
Dokladnie tak jest. Mamy zatem skuteczniejszy system powiadomien o dostarczeniu niz Poczta Polska. Dopoki wiadomosc jest u nadawcy w "Do Wyslania" znaczy, ze jej odbiorca zwyczajnie nie mial jeszcze czasu jej przeczytac. Jej znikniecie stamtad oznacza, ze odbiorca kliknal na nia w swojej skrzynce "Odebrane" (co jednakowoz niekoniecznie musi byc rownoznaczne z tym, ze ja przeczytal ).rarata pisze:Z tego, co wiem, wiadomość ma status "do wysłania" dopóki odbiorca jej nie przeczyta:)
Pozdrawiam.
A czy szef wie ze opcja email najprawdopodbniej nie bangla od jakiegos czasu ? Kilka osob zwracalo sie do mnie z lekka pretensja czemuz nie racze odpowiadac na maile ktore zostaly wyslane poprzez foruma.MaWi pisze:Dokladnie tak jest. Mamy zatem skuteczniejszy system powiadomien o dostarczeniu niz Poczta Polska. Dopoki wiadomosc jest u nadawcy w "Do Wyslania" znaczy, ze jej odbiorca zwyczajnie nie mial jeszcze czasu jej przeczytac. Jej znikniecie stamtad oznacza, ze odbiorca kliknal na nia w swojej skrzynce "Odebrane" (co jednakowoz niekoniecznie musi byc rownoznaczne z tym, ze ja przeczytal ).rarata pisze:Z tego, co wiem, wiadomość ma status "do wysłania" dopóki odbiorca jej nie przeczyta:)
Pozdrawiam.
Ura Bura Szef Podwóra
Ale nie dziala nic a nic czy nie dziala u pojedynczych osobnikow? Bo pamietac nalezy, ze pojedynczy osobnik forumowy moze sobie wylaczyc w swoim profilu opcje email i wtedy u niego nie bangla. Taki rodzaj hotelowej zawieszki na klamke "No disturb please"
Moze moglby kolega Borys kopsnac mi maila przez forumowy EMAIL, to sobie wyprobujemy, OK? Ja zawieszki wywieszonej nie mam, wiec jak nie dojdzie, to bedziemy wiedziec, ze cos jest nie kaman, OK?
Moze moglby kolega Borys kopsnac mi maila przez forumowy EMAIL, to sobie wyprobujemy, OK? Ja zawieszki wywieszonej nie mam, wiec jak nie dojdzie, to bedziemy wiedziec, ze cos jest nie kaman, OK?
No i wlasnie w tym sęk, ze doszedl i to zaraz po wyslaniu. Czyli, ze jednak jednym to dziala a innym nie.Borys pisze:Mawi , przed chwilunia kopsnalem Ciebie maila.
Daj Pan znac czy dojszedl.
Jest jeszcze jeden mozliwy problem. Mianowicie poniewaz niektore serwery nie lubia sie z tym, na ktorym mamy polska.lu, to zdarza sie, ze wszelkie komunikaty przechodzace przez nasz serwer trafiaja u naszych odbiorcow od razu do spamu. Nie sa to czeste sytuacje, ale wiem, ze taki proceder ma miejsce. Nic na to nie poradze; czasem wystarczy, jesli odbiorca wygrzebie dowolny mail przekierowany z polska.lu ze swojej skrzynki "spam" albo "junk box" i zaznaczy wyraznie, ze "polska.lu" jest "good"; czasem nawet i to nie pomaga Dziwi troche sam fakt, bo my nie wynajmujemy serwera u Chinczykow czy na Ukrainie, ale w porzadnej luksemburskiej firme Z tym, ze gdzie z kolei oni trzymaja swoje aktywa, to juz nie wnikam (choc chyba powinienem...)