kto z północy?
Moderator: LuxTeam
kto z północy?
Witam. Mam małe pytanie: Kto mieszka na północy Luxa? Tak pytam, gdyż nie ma z kim napić się piwa 

-
-
To jest dopiero polnoc! Prosze bardzo szanowna braci forumowa – a jak ja mowie, ze jestem z okolic Bourscheid, to wszyscy pytaja – ale co cie tak daleko na polnoc wygnalo?? No i prosze – polnoc, to jest Weiswampach albo co najwyjzej (raczej – najnizej) – Clervaux. Z takiej optyki, to mnie nawet nie wypada nosic miana Polnocnika; co najwyzej Cwiercnocnika, a kolega xhteo to pewnie nawet i nie cwierc 
Lekko liczac, to z Hautbellain do wiekszego siedliska polnocnych Polakow jest chyba nawet dalej niz z Ettelbrucka do stolycy, bedziesz sie chyba wiec musiala pofatygowac nieco bardziej na poludnie, zeby spotkac polska brac. Piwko w Ettelbrucku czy chocby w Ancien Cinema w Vianden – czemu nie!
Lekko liczac, to z Hautbellain do wiekszego siedliska polnocnych Polakow jest chyba nawet dalej niz z Ettelbrucka do stolycy, bedziesz sie chyba wiec musiala pofatygowac nieco bardziej na poludnie, zeby spotkac polska brac. Piwko w Ettelbrucku czy chocby w Ancien Cinema w Vianden – czemu nie!