wyprzedaże ?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
ogrodniczka

wyprzedaże ?

Post autor: ogrodniczka »

Czy to prawda,że w najbliższych dniach planowanych jest kilka dni wyprzedaży lub przecen? Tu są jakies ustawowe terminy i nigdy nie pamiętam tych dat. Mam cos na oku i nie wiem czy może nie poczekac kilku dni o ile to prawda.
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Ustawowe: od 26 czerwca do 10 lipca. A w najbliższy weekend na przykład braderie w Diekirch.
MaWi

Post autor: MaWi »

Terminy oficjalnych "braderie" sa z gory ustalone, a ich nieprzestrzeganie bylo niegdys bardzo surowo egzekwowane. Obecnie coraz wiecej luzu w tej kwestii; coraz czesciej pojawiaja sie w roznych miastach i roznych momentach roku przerozne soldy czy inne promocje. Obecne jedynym ograniczeniem pozostal przepis, iz poza oficjalnymi okresami letnich i zimowych braderie nie mozna stosowac cen dumpingowych. Znizki w tzw. "rozsadnych granicach" stosowac moze w chwili obecnej w zasadzie kazdy i z dowolnej okazji. (vide: http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=6850 ).

Co do obecnych promocji – byc moze chodzilo ci o to: http://www.station.lu/edito-13840-updat ... -esch.html ? Jesli tak, to udanych lowow! ;)
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

dzieki. to jednak w Diekirch.
Ludzie, skąd Wy to wszystko wiecie?... <roll>
MaWi

Post autor: MaWi »

ogrodniczka pisze:Ludzie, skąd Wy to wszystko wiecie?... <roll>
Prase internetowa czytamy. Np. polska.lu :D
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Dostajemy też gazetki lokalne. A że posiadam dziecię wyrastające z wszystkiego z prędkością światła, toteż wszelkie takie okazje mnie przyciągają ;)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Wydaje tez sie ze w miescie , moze tylko kolo gare , bedzie cos 6go czerwca bo sa plakaty .....
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ja, z racji goscia zainteresowanego zakupami odbylam w ub. tygodniu rajd po roznych sklepach/centrach w Lux i musze powiedziec, ze przwie wszedzie sa jakies obnizki....rowniez w City Concorde...
Aneta

Post autor: Aneta »

W ten weekend rowniez Braderie w Wasserbillig :-)
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Uwaga dotyczy TYLKO i WYLACZNIE MIASTO LUKSEMBOURG

tzn np nie strassen z belle etoile bo inna gmina

http://www.cityshopping.lu/newsite/inde ... &Itemid=66
ODPOWIEDZ