ortodoncja - invisalign

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Agata

ortodoncja - invisalign

Post autor: Agata »

Czy ktos z Was stosuje metode invisalign? prosze o odzew na priva z opiniami i nazwiskiem lekarza, u ktorego sie leczycie.

Z gory dziekuje
Agata
czardasz

Post autor: czardasz »

Dopiero co przeczytalam Pani watek. Nie wiem, czy zebrala juz Pani insteresujace ja informacje, ale o metodzie invisalign moge powiedziec tylko tyle, ze mnie ortodonta (dr Claus wtedy bylam u niego w Trewirze, obecnie ma tez praktyke na Kirchbergu obok budynku banku UBS) chcial cos takiego zalozyc. Stwierdzil jednak, ze potrzeba mi do tego spilowac zeby, zeby byly wezsze!!! Wiec sie na to niezdecydowalam, tym bardziej, ze zdazylam zrazic sie wczesniej do technik leczenia jego zony, a i sam invisalign mnie nie przekonal - nosi sie go caly czas przez okres 7 miesiecy (w moim wypadku), zdejmujac tylko do posilkow i mycia, mowi sie niewyraznie, a potem trzeba nosic aparat retencyjny na noc przynajmniej przez 4 lata (jesli nie do konca zycia), bo inaczej zeby wracaja na poprzednie miejsca. Jedyna zaleta tego aparatu jest to, ze go naprawde prawie nie widac.
ODPOWIEDZ