Gielda podrecznikow jezykowych i nie tylko-do Adminu
Moderator: LuxTeam
Gielda podrecznikow jezykowych i nie tylko-do Adminu
Witam
Tak czytam i czytam te posty odsprzedam ksiazke ...chetnie odkupie ...
Moze warto pomyslec by stworzyc jakis nowy "temat"lub liste podobna jak z lekarzami -sprzedam ksiazki ,odkupie ,wymienie -mysle ze to temat zawsze aktualny i praktyczny .
Co na to nasz Admin i inni?
Pozdr.a
Tak czytam i czytam te posty odsprzedam ksiazke ...chetnie odkupie ...
Moze warto pomyslec by stworzyc jakis nowy "temat"lub liste podobna jak z lekarzami -sprzedam ksiazki ,odkupie ,wymienie -mysle ze to temat zawsze aktualny i praktyczny .
Co na to nasz Admin i inni?
Pozdr.a
bardzo dobry pomysl, moze zrobilismy na forum cos w rodzaju bookcrossingu polskich ksiazek? http://www.bookcrossing.com/
dobry pomysl na "odksiazkowanie" mieszkania, w koncu zbliza sie wiosna a z nia porzadki
dobry pomysl na "odksiazkowanie" mieszkania, w koncu zbliza sie wiosna a z nia porzadki
dokladnie ja rowniez mam mase ksiazek po fr dla malych dzieci i mala juz nie korzysta ,ja rowniez wiele ksiazek po FR przeczytalam i sa proste i dobre do nauki -moze jakis kiermasz?Rowniez mozna to zrobic z Pl ksiazkami bo mamy ich mase w szafach i przeczytalismy moze 10 razy.
wiec kiermasz lub kalendarz moze niech Admin cos wymysli ? <lol>
wiec kiermasz lub kalendarz moze niech Admin cos wymysli ? <lol>
To ja moze uchyle rabka tajemnicy, ze temat jest juz od jakiegos czasu rozpracowywany. Tyle ze u nas jak zawsze – powoli ale do przodu. Tak, jak obiecywalismy bardzo dlugo nowy portal, (i w koncu, jak juz wszyscy o tych obietnicach zapomnieli) nowy portal wystartowal, tak tez i bedzie z bibiloteka i podobnymi pomyslami.aga19748 pisze:Moze warto pomyslec by stworzyc jakis nowy "temat"lub liste podobna jak z lekarzami -sprzedam ksiazki ,odkupie ,wymienie -mysle ze to temat zawsze aktualny i praktyczny .
Poki co chetnych do "przewietrzenia" domowej biblioteki zachecam do zapoznania sie z tym artykulem: http://www.polska.lu/portal.php?article=37228
do Mawi
Mysle ze niewile osob da za darmo ksiazki prawie nowe a zwlaszcza te jezykowe na ktore sie wydaje spore pieniadze .Tutaj chodzi nam o prawie ze nowe ksiazki moze kilka razy otworzone.Szkoda to wywalac jak ktos moze odkupic taniej niz w ksiegarni.
Jest jeszcze cos takiego jak "szczytny cel" czy "dzialalnosc charytatywna", ale ja nie dlatego, zeby nagabywac, zmuszac do filantropii czy pietnowac to, ze ktos chce sprzedac to, co kupil. Po prostu nie potrafie postawic znaku rownosci pomiedzy:aga19748 pisze:Szkoda to wywalac jak ktos moze odkupic taniej niz w ksiegarni.
aaga19748 pisze:wywalac
Jeszcze raz podkreslam jednak – to zadna zacheta czy nacisk; jedynie prywatny komentarz.Redakcja pisze:przekazywanie używanych książek polskich, które zostaną następnie za niewielkie pieniądze sprzedane [...]. Dochód ze sprzedaży zasili konto dzieła Bazar International, wspierającego kilkadziesiąt akcji charytatywnych[...]
Do MaWi
Pewnie zgadzam sie .Jak wywalic to lepiej oddac -nie bede wchodzic w dyskusje bo zalezy od stanu ksiazki .W przypadku Pl ksiazek pewnie mozna je i oddac na bazar -a ja bym wolala w zasadzie oddac do PL biblioteki (o ile sie nie myle istnieje owa )
Jednak jak widac po naszym forum wielu ma np meble do odsprzedania w dobrym stanie ,inni chetnie by odkupili bo nie musza miec na rok luxusu,podobnie jest z ubraniami dla dzieci czy wozki itp...,podobnie podreczniki ..wiec ogolnie chodzi o stworzenie jakiegos wytworu moze podobnie w EXCEL-typu tabelka Sprzedam kupie .
Jednak jak widac po naszym forum wielu ma np meble do odsprzedania w dobrym stanie ,inni chetnie by odkupili bo nie musza miec na rok luxusu,podobnie jest z ubraniami dla dzieci czy wozki itp...,podobnie podreczniki ..wiec ogolnie chodzi o stworzenie jakiegos wytworu moze podobnie w EXCEL-typu tabelka Sprzedam kupie .
Re: Do MaWi
aga19748 pisze:(..)
Przyłączam się do pomysłu!
Nazwałbym to "LUKSBAZAR" i umieścił w formie listy wpisów ze znacznikiem kupię, sprzedam.
Myślę, ze dobrym miejscem jest pusta prawa strona serwisu, pod blokiem o nazwie "Linki".
Kto wie, moze to rzeczywiscie dobry pomysl. Tylko jeszcze musicie mi wyjasnic dokladnie, czym mialoby to sie roznic od istniejacego od dawna forum "Ogloszenia drobne" ( http://www.polska.lu/viewforum.php?f=126 )? Bo wydaje mi sie, ze w tym wszystkim chodzi o cos, co tak naprawde juz istnieje. Moze czegos brakuje tym "Ogloszeniom drobnym" i niekoniecznie trzeba robic cos zupelnie od nowa, tylko wystarczyloby istniejacy juz modul jakos "podrasowac"? Tak czy inaczej – rzucam pytanie – czego wam brakuje w "Ogloszeniach drobnych", by spelnialy najbardziej nawet perwersyjne marzenia amatorow Luksbazaru?
racja, racja...
Kapituluje
gielda
Ja proponuje cos w rodzaju luxbazaru -czyli tak jak wczesniej zrobiono -excel i do tego zakladki .NP rzeczy dla dziecka ,auta,mieszkania kupno wynajem ,ksiazki,inne ....oczywiscie musi ktos to administrowac by odnotowywac ze nie aktualne (e-mail,tel,ewentualne zdjecia)itp.
Taki jest moj pomysl ,a co wy na to?
A
Taki jest moj pomysl ,a co wy na to?
A
Gielda
Ja moge ale i ktos jeszcze moze sie dolaczy kto ma troche czasu i mysle ze jakos mozna by sie spotkac i nad projektem podyskutowac bo pisac to sobie mozemy tygodniami .
Oczywiscie MaWi musisz nasz podszkolic co i jak.
a
Oczywiscie MaWi musisz nasz podszkolic co i jak.
a
Osobiscie uwazam, ze rubryka OGLOSZENIA DROBNE calkowicie wystarczy. Proponowalabym tylko jedna modyfikacje - autor ogloszenia moze robic zmiany w swoim ogloszeniu (usuniecie niektorych sprzedanych artykulow, zmiana ceny itp), a po sprzedaniu wszystkiego - usunac je. Dzieki temu lista postow/list do sprzedania bedzie krotka.
Pomysl z podzialem na kategorie tez jest nieglupi, ale nie wiem, czy nie prosciej jest po prostu pisac jasno w temacie, co sie sprzedaje.
Plik w excelu dobrze sie sprawdza w przypadku np listy lekarzy, ale nie jestem pewna, czy to dobry pomysl na sprzedaz... Administrator(zy) takiego pliku musieliby aktualizowac je moze i codziennie i przekazywac takie pliki do zamieszczenia na stronie. Raz sie nie chce, raz sie nie ma czasu, raz jest sie na wakacjach, raz sie choruje - beda opoznienia i niezadowolenie...
Ogloszenie drobne mozna zawsze zamiescic, samemu, bez dodatkowej pracy.
Co do gieldy rzeczy uzywanych - osobiscie watpie, ze sie uda. Wiecej sprzedalam przez siec eps do Brukseli niz w Luxie. Choc oczywiscie moznaby przeprowadzic ankiete odnosnie sprzedazy - komu sie udalo, jak i w jakim czasie.
Pomysl z podzialem na kategorie tez jest nieglupi, ale nie wiem, czy nie prosciej jest po prostu pisac jasno w temacie, co sie sprzedaje.
Plik w excelu dobrze sie sprawdza w przypadku np listy lekarzy, ale nie jestem pewna, czy to dobry pomysl na sprzedaz... Administrator(zy) takiego pliku musieliby aktualizowac je moze i codziennie i przekazywac takie pliki do zamieszczenia na stronie. Raz sie nie chce, raz sie nie ma czasu, raz jest sie na wakacjach, raz sie choruje - beda opoznienia i niezadowolenie...
Ogloszenie drobne mozna zawsze zamiescic, samemu, bez dodatkowej pracy.
Co do gieldy rzeczy uzywanych - osobiscie watpie, ze sie uda. Wiecej sprzedalam przez siec eps do Brukseli niz w Luxie. Choc oczywiscie moznaby przeprowadzic ankiete odnosnie sprzedazy - komu sie udalo, jak i w jakim czasie.
Agata