Mam pytanie czy ktoś wie gdzie na terenie Luksemburga znajduje się jakaś polska knajpka, z Polskim piwkiem.. <mrgreen> ,wiem że jeden jest w Vianden, ale do 13 jest zamknięty... a mam ochotę dziś gdzieś wyskoczyć
z polskim piwkiem pewnie nie ma juz nic innego, ale zawsze można zaopatrzyć się w polskie piwko w Auchan...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
gokosia pisze:a gdzie dokładnie jest Auchan? pewnie gdzieś w stolicy.. i czy w niedzielę jest czynny?
Auchan (poki co) jest tylko jeden – w stolicy, a dokladnie na Kirchbergu, a jeszcze dokladnej na samym koncu Kirchbergu niedaleko tzw. ronda a jeszcze blizej tzw. Utopolis. Chyba bardziej juz nie potrafie wytlumaczyc. A polskie piffko tam rzeczywiscie bywa. Jak byl festiwal piwa to nawet nie tylko Zywiec <soczek>
W niedziele niestety nieczynny. Chyba, ze niedziela handlowa jest. W niedziele czynne niektore Cactusy, Matche i Delhaize (na przyklad ten przy dworcu centralnym w LuxVille oraz ten w Walferdange). Ale czy tam jest polskie piffko, to nie pamietam.
wielkie dzięki za szczegółowy opis niestety ja mieszkam na samej pólnocy luksa.. i będę musiałasię wybrać tam na większe zapasy naszego browarku <mrgreen> ..bo tutaj niestety nie ma
hmmm....no, jesli z Vianden dalej na polnoc jest jeszcze 50 km....to Wielkie Ksiestwo sie chyba conieco rozciagnelo?.... o czym moge nie wiedziec, bedac zasiedziala w centrum... <oops>
ok, ok....nie jestem biegla w tych polnocnych miejscowosciach - odleglosciach...ale tym nie mniej, a moze tym bardziej - naszej kolezance bedzie na polskie piwo blizej do Vianden niz do Luxa do Auchan.....czy tez sie myle?...
Oczywiście, że tak, co nie zmienia faktu (i to już wyłącznie do Bamazy), że ten beret to dosyć daleko musiałby lecieć... Pozdrawiam z nieco bliższej północy!