ciaza i zasilki
ciaza i zasilki
Dziendobry, mam pytanie dotyczące alocation maternite,tzn. jestem mamą rocznej córeczki i jestem w ciąży z kolejnym dzidziusiem otrzymuje zasilek rodzinny na córeczkę i zasilek co miesiąc na siebie bo nie pracuje (przyznany na 2 lata) czy mimo tego zasiłku otrzymam taką zapomogę alocation maternite z tytulu ze nie pracuje? w pierwszej ciąży otrzymalam taki zasilek, pierwsza rate przed narodzinami córeczki a druga rate . (druk na ten zasilek otrzymuje sie u lekarza swojego w 28tyg. ciazy,)po ur. proszę o odp. z gory dziekuje
Mam pytanie zwiazane z tym zasilkiem jestem w 7 miesiacu i nie mam pojecia na jakim zasadzie ma dzialac ten zasilek , wiem ze mi przysluguje ten druk z pieczatkami mam przechowywany u lekarza , sekretarka powiedziala ze otrzymam ten druk w 8 miesiacu ale o ile mi wiadomo pierwsza rate tego zasilku sie otrzymuje 2 miesiace przed narodzinami ??? Wiec co musze zrobiv zeby ja otrzymac gdyz jak narAzie nie wyslalam zadnego zaswiadczenia zeby to otrzymac. Trzeba cos wyslac???
Nic nie musisz wysyłać przed urodzeniem dziecka. Pierwszą i drugą ratę zasiłku wypłacą Ci razem po urodzeniu dziecka. Natomiast przypilnować musisz wizyty u dentysty, którą też należy podbić na tym samym formularzu a przypisana jest ona bodajże do 6 miesiąca ciąży.elak0708 pisze:Mam pytanie zwiazane z tym zasilkiem jestem w 7 miesiacu i nie mam pojecia na jakim zasadzie ma dzialac ten zasilek , wiem ze mi przysluguje ten druk z pieczatkami mam przechowywany u lekarza , sekretarka powiedziala ze otrzymam ten druk w 8 miesiacu ale o ile mi wiadomo pierwsza rate tego zasilku sie otrzymuje 2 miesiace przed narodzinami ??? Wiec co musze zrobiv zeby ja otrzymac gdyz jak narAzie nie wyslalam zadnego zaswiadczenia zeby to otrzymac. Trzeba cos wyslac???