To jest Twoj cytat - i zgodnie z cytowana przez Ciebie zasada, Twoje wpisy (zwlaszcza niektore) powinny byc z mety skasowane....obrazasz moje (mowie za siebie) uczucia i patriotyczne, i religijne....Jestem katoliczka, jednak nie identyfikuje sie z Twoim ksenofobicznym mysleniem - bo nijak mi to nie pasuje, ani do patriotyzmu, w jakim mnie wychowano, ani do mysli Kosciola, w ktorej wyroslam.... Przykre to, ale nie mamy o czym rozmawiac.....przynajmniej w tym temacie...slavicis pisze:Jedynie posty jawnie obraźliwe, naruszające czyjeś dobra osobiste lub ewidentnie obrażające uczucia patriotyczne czy religijne będą kasowane.
Dzień Niepodległości
byly tak jeszcze do ciebie kilka spraw : widzę że piszesz tu o żyganiu, ksenofobii innowiercach itd, nie jest to zbyt eleganckie.
Jak śmiesz wogóle tworzyć podobną aluzję i obrażać Polskę!
byly:
"...I w Trewirze nie mam najmniejszych problemow z katolikami, bo sa to otwarci i tolerancyjni ludzie...."
a od kiedy to katolik ma być tolerancyjny? pomyliło ci się chyba z wyrozumiałością lub polityczną poprawnością jaką pewni ludzie mają do emigrantów.
A to że mieszkasz w Trier mnie absolutnie nie obchodzi.
Przepraszam a kto był wtedy u władzy w Polsce, bynajmniej nie polscy katolicy?! Czyżby? przecież władza była trzymana przez ateistów sprzedawczyków wyznawców wielkiej religii Marxa którzy właśnie wybijali polskich patriotów, wiele rodzin polskich katolickich było wtedy prześladowanych i to ciężko. więc spadaj jak nie masz pojęcia o tym co piszesz.byly : albo przynajmniej taka sluszna akcje jak w roku 1968, kiedy nacjonlaistycznym szczuciem wypedzono z Polski obywateli polskich pochodzenia zydowskiego.
Jak śmiesz wogóle tworzyć podobną aluzję i obrażać Polskę!
byly:
"...I w Trewirze nie mam najmniejszych problemow z katolikami, bo sa to otwarci i tolerancyjni ludzie...."
a od kiedy to katolik ma być tolerancyjny? pomyliło ci się chyba z wyrozumiałością lub polityczną poprawnością jaką pewni ludzie mają do emigrantów.
A to że mieszkasz w Trier mnie absolutnie nie obchodzi.
znów odezwała się wyrocznia tego forum, pisałem już o tym w poprzedniej wypowiedzi o wychowaniu w rodzinie.bamaza42 : "..Jestem katoliczka, jednak nie identyfikuje sie z Twoim ksenofobicznym mysleniem - bo nijak mi to nie pasuje, ani do patriotyzmu, w jakim mnie wychowano, ani do mysli Kosciola, w ktorej wyroslam...."
UNIA EUROPEJSKA socjalistyczno-komunistyczny kołchoz... a wkrótce nowe europodatki
-
Poniewaz ten watek o niepodleglosci wyszedl daleko poza ramy swietowania ...Prosze o zamkniecie tego watku .. My przeciez nie musimy swietowac 365 dni w roku "Dzien Niepodleglosci" .. Dzieci sie nam obraza ..maja 6 grudnia swoj dzien Sw. Mikolaja - International.
Cala koncentracja dla dzieci..zbierajcie dary dla biednych dzieci.
Kosciol w Luksemburgu oglosil takowe prosby w innym watku. Swiateczny Bazar miedzynarodowy tez jest zaangazowany..
Szanujmy sie
Cala koncentracja dla dzieci..zbierajcie dary dla biednych dzieci.
Kosciol w Luksemburgu oglosil takowe prosby w innym watku. Swiateczny Bazar miedzynarodowy tez jest zaangazowany..
Szanujmy sie
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Polecam ciekawy artykul w "Polityce" (dla niektorych na pewno zrodle w "wiadomych" obcych rekach szkalujacych Polske... :>
pt "Obraz Polaka - malkontenta"
Dwa tylko cytaty, bardzo trafne moim zdaniem, reszte prosze przeczytac samemu:
I tu ujawnia się kolejny polski paradoks. W międzynarodowym sondażu społecznym ISSP, przeprowadzonym w 21 krajach, Polacy znaleźli się wśród sześciu nacji o najniższym poziomie dumy z własnych osiągnięć. Jednocześnie, gdy chodzi o poziom nacjonalizmu i faworyzowania własnego narodu, znaleźliśmy się w górnej szóstce.
– Są dwa typy patriotyzmu. Symboliczny, przywiązujący wagę do przeszłości, czyli groby, pomniki, śpiewy, martyrologia, i instrumentalny, w którym liczy się duma z osiągnięć własnego państwa – tłumaczy prof. Skarżyńska. – Niemcy na przykład mają bardzo niski patriotyzm symboliczny i wysoki instrumentalny. Ten symboliczny jest łatwiejszy, cechuje ludzi mniej wykształconych. Dominował w Polsce, ale mam wrażenie, że to się właśnie zmienia. Nadal lubimy się powzruszać podczas rocznic i pośpiewać ładne piosenki, ale już połowa Polaków uznaje, że pieniądze na narodowe pomniki można by wydać w bardziej pożyteczny sposób.
Powoli przymierzamy się, żeby stary, kiczowaty autoportret odstawić na strych, ale nowy jest dopiero w fazie szkicu.
http://www.polityka.pl/kraj/analizy/150 ... tenta.read
pt "Obraz Polaka - malkontenta"
Dwa tylko cytaty, bardzo trafne moim zdaniem, reszte prosze przeczytac samemu:
I tu ujawnia się kolejny polski paradoks. W międzynarodowym sondażu społecznym ISSP, przeprowadzonym w 21 krajach, Polacy znaleźli się wśród sześciu nacji o najniższym poziomie dumy z własnych osiągnięć. Jednocześnie, gdy chodzi o poziom nacjonalizmu i faworyzowania własnego narodu, znaleźliśmy się w górnej szóstce.
– Są dwa typy patriotyzmu. Symboliczny, przywiązujący wagę do przeszłości, czyli groby, pomniki, śpiewy, martyrologia, i instrumentalny, w którym liczy się duma z osiągnięć własnego państwa – tłumaczy prof. Skarżyńska. – Niemcy na przykład mają bardzo niski patriotyzm symboliczny i wysoki instrumentalny. Ten symboliczny jest łatwiejszy, cechuje ludzi mniej wykształconych. Dominował w Polsce, ale mam wrażenie, że to się właśnie zmienia. Nadal lubimy się powzruszać podczas rocznic i pośpiewać ładne piosenki, ale już połowa Polaków uznaje, że pieniądze na narodowe pomniki można by wydać w bardziej pożyteczny sposób.
Powoli przymierzamy się, żeby stary, kiczowaty autoportret odstawić na strych, ale nowy jest dopiero w fazie szkicu.
http://www.polityka.pl/kraj/analizy/150 ... tenta.read
Who's who w UE, Jerzy BUZEK po angielsku... http://www.youtube.com/watch?v=etP3f-mN ... r_embedded#
UNIA EUROPEJSKA socjalistyczno-komunistyczny kołchoz... a wkrótce nowe europodatki
A po co przyjechales do Luksemburga?slavicis pisze:Who's who w UE, Jerzy BUZEK po angielsku... http://www.youtube.com/watch?v=etP3f-mN ... r_embedded#