zakupy przez internet

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
ola_g

zakupy przez internet

Post autor: ola_g »

Czy ktoś wie może, czy jakaś firma świadczy usługi zakupów przez internet? Chodzi o zakupy spożywcze. Najlepiej jakaś niemiecka, która przywoziłaby towary do Luksemburga. Mam już dość łażenia po supermarketach co tydzień w poszukiwaniu tych samych produktów. W Polsce wielu moich znajomych już się przerzuciło na zakupy on-line, tutaj pewnie też jest taka możliwość.
MaWi

Post autor: MaWi »

Nie wiem, czy to cie zadowoli, bo jest to rozwiazanie polowiczne – nazywa sie Colruyt ( http://www.collectandgo.be/collectandgo ... jsp?taal=F ) i prowadza sprzedaz przez internet z wlasnym odbiorem. To znaczy, ze wszystkie zakupy wykonujesz nie wychodzac z domu, a jedynie po odbior gotowej paczki (a wiec odpada najwiekszy wspomniany przez ciebie klopot – uganianie sie z koszykiem miedzy polkami) zglaszasz sie do punktu "collect&go", ktory w Luksemburgu jest poki co jedyny – w Mersch.

Aha – ceny maja konkurencyjne wzgledem dowolnej innej sieci w Luxie, a powiem szczerze, ze niektore towary sa tansze nawet niz w Niemczech w duzych supermarketach.
magda.costam

Post autor: magda.costam »

Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Colruyt: Fajne, fajne... widzę tylko jedno ale... nie znalazłam produktów luxLait :(
dag
ola_g

Post autor: ola_g »

Dziękuję za wskazówki. Ze względu na indywidualne upodobania wolę co prawda asortyment niemiecki, ale trudno. Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma :)
aniah

Post autor: aniah »

dslonce pisze:Colruyt: Fajne, fajne... widzę tylko jedno ale... nie znalazłam produktów luxLait :(
tez nie widzialam tych produktow, a przeciez mleczarnia LuxLait znajduje sie najdalej 2-3km od sklepu; co do cen potwierdzam-konkurencyjne ;)
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Ja tam kupiłam masło luxlait 500 g 2,99 euro.
W przeciwieństwie do tanich sklepów typu Aldi, czy Lidl właśnie tam można kupić produkty, znanych firm np serki danio, monte, płatki nestle i środki chemiczne, których ceny można porównać np. z delhaize. Kupiłam tam też wino Grand Reserva rocznik 2001 za 3,13 - bardzo dobre. Także jabłka jonagold, których potrzebuję z kilogram dziennie, w atrakcyjnej cenie 0.88 euro.
Trochę mam za daleko, żeby częściej jeździć, ale od czasu do czasu warto zrobić tam większe zakupy.
Danka
Awatar użytkownika
bisia

Post autor: bisia »

Danusiu- pod warunkiem, ze akurat trafisz w promocji to cio cie interesuje albo jak piszesz mieszka sie w polizu.

Co do reszty......
co ma konkurencyjma cene- bo jakos niedowidze?
skontrolowalam produkty w dzialach: kawa, slodycze makarony, sosy, nabial - wszystko drozsze jak w sklepie. A ju w dziale cukierniczym z cena eclerow to przesadzili. Ten sam ecler mozna kupic 0,74€ taniej, a za chleb niespodzianke ponad 60€, a juz 1,10€ za normalnego rogalika to cena jak na stacji benzynowej. moim zdaniem zwariowali. <szok>

To samo z chleben. Normalny chleb 500g kosztuje 1,50€ ( pokrojenie 0,12€) a tu 2,09.
Pan de Campagne normalnie 1,70€ ( 2,38€), to samo przy cenach pain Carre i grahama. I ta sama sytuacja przy bulkach. 0,70€ za bulke bio z kilkoma ziarenkami jednego rodzaju to duzo.
Maslo Rose 500g 3,20€ ( 3,86€), boursin 1,75€ ( 3,41€),

Ogolnie rzecz biorac duzo drozej, ale jesli ktos lubi taka wygode to czemu nie. :)
MaWi

Post autor: MaWi »

bisia pisze:skontrolowalam produkty w dzialach: kawa
I tu bardzo ciekawa sprawa. Bylem w Colruycie w zeszlym tygodniu i widzalem na polce kawe Dalmayr prodomo (jedyna, ktora pije) w cenie 2,49 za 500 g. Moim zdaniem najtaniej na swiecie. Tymczasem na ich stronie jest ona obecnie za 2,80, a wiec za tyle samo, co w Cactusie. Nie wiem (bo nie mialem okazji sprawdzic), czy po prostu promocja sie skonczyla, czy w internecie maja wyzsze ceny niz w sklepie na polce. Moze ktos potwierdzic tego typu obserwacje?
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

A czy ktoś korzystał ze wspomnianej epicerie.lu? Ich strona wygląda zachęcająco, duży wybór produktów, ceny na oko niewygórowane (chociaż szczegółowo nie porównywałam). Ciekawa jestem, czy to dobrze działa w praktyce, np. czy dostawy są na umówioną godzinę i czy nie dostarczają produktów niebezpiecznie zbliżających się do terminu ważności.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

dodam jeszcze info o sklepie internetowym z żywnością bio - http://www.biobus.de
z kolei mrożonki do domu można zamawiac na www.bofrost.com

z żadnego z tych sklepów jeszcze nie korzystałam, ale zamierzam, bo tak jak ola_g mam dosyc marnowania czasu w marketach (a czas to pieniądz, więc jestem gotowa dopłacic za odzyskane wolne chwile ;))
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a ja tam wole raz w tygodniu (najczesciej robie to w czwartek, w porze luncha) - ja musze wszystko dotknac, obejrzec, wybrac - tak z obrazka nie lubie kupowac...ale ja mam juz chyba takie cos, ze przez internet moge kupic co najwyzej ksiazki, choc nie wiem, czy i z tego nie zrezygnuje, po moich ostatnich (bardzo swiezych) doswiadczeniach z Merlinem....ale to juz inny temat....
gabrjel

Post autor: gabrjel »

bamaza42 pisze:a ja tam wole raz w tygodniu (najczesciej robie to w czwartek, w porze luncha)
Nie każdy pracuje tam gdzie Ty aby mieć Tyle czasu :)

Ale ja w przyszłym roku zamierzam mieć dużo czasu w czwartki ;)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

gabrjel pisze:Ale ja w przyszłym roku zamierzam mieć dużo czasu w czwartki
......w sensie?.... ;)
ODPOWIEDZ