Kwiaty ciete
Kwiaty ciete
Czy ktos moze wie lub widział gdzie mozna kupic niedrogo kwiaty ciete . Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam :>
Na Knudlerze sa na pewno, tylko nie jestem pewna, czy tak niedrogo...te w doniczkach, do sadzenia sa drozsze zdecydowanie niz w Hornbachu, czy innym Batiselfie, tudziez Gammvert.... W ogole na Knudlerze wszystko jest dosyc drogo.
Znam natomiast 2 kwiaciarnie - jedna na rogu Strasbourg i Hollerich, a druga na route d'Arlon - troche przed Belle Etoile, po lewej, kolo Brantano - ta za to jest czynna 7/7 i nie jestem pewna, czy rowniez nie 24/24.... Co do cen sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia co uwazasz za "tanio", a co za "drogo". Ciete kwiaty w porownaniu do PL w ogole sa tu dosc drogie...
Znam natomiast 2 kwiaciarnie - jedna na rogu Strasbourg i Hollerich, a druga na route d'Arlon - troche przed Belle Etoile, po lewej, kolo Brantano - ta za to jest czynna 7/7 i nie jestem pewna, czy rowniez nie 24/24.... Co do cen sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia co uwazasz za "tanio", a co za "drogo". Ciete kwiaty w porownaniu do PL w ogole sa tu dosc drogie...
- kajapapaja
co do ciętych - to chyba Knudler, choć czasami ceny porównywalne są z Auchanem, to przy zakupie 3 wiązanek, płaci się mniej
kwiaciarnia może i fajna ale droga...bamaza42 pisze:a druga na route d'Arlon - troche przed Belle Etoile, po lewej, kolo Brantano - ta za to jest czynna 7/7 i nie jestem pewna, czy rowniez nie 24/24....
Niewielka orchidea w szlanym wysokim wazonie (na którą niestety musiałam się złożyc) zakupiona w tej kwiaciarni kosztowała 70eur. Identyczną (ten sam kolor, wielkośc, nawet firma ta sama) widziałam w Corze w Foetz za 30eur, a za 70eur to już można tam było kupic naprawdę ogrooooooooomną, więc chyba nie muszę pisac jak mną wtedy szarpało... Mam wrażenie, że gdzie jak gdzie, ale w kwiaciarniach ceny są tutaj astronomiczne. Te same kwiaty, doniczkowe czy też ciete, bukiety itd. mozna kupic o wiele taniej w marketach takich jak Cora, Auchan itp.bamaza42 pisze:druga na route d'Arlon - troche przed Belle Etoile, po lewej, kolo Brantano - ta za to jest czynna 7/7 i nie jestem pewna, czy rowniez nie 24/24....
bamaza 42 napisal/a
[shadow=white]Co do cen sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia co uwazasz za "tanio", a co za "drogo". Ciete kwiaty w porownaniu do PL w ogole sa tu dosc drogie..[/shadow]
A wiec juz odpowiadam . Ogólnie kwiaty ciete sa tu drogie i wcale nie chciałam porownywac cen tutejszych do cen w Polsce . Poprostu potrzebuje wieksza ilosc kwiatow i chciałam kupic mniejszym kosztem niz to kosztuje w tutejszych kwiaciarniach Chyba nic nie ma w tym złego <roll>
[shadow=white]Co do cen sie nie wypowiadam, bo nie mam pojecia co uwazasz za "tanio", a co za "drogo". Ciete kwiaty w porownaniu do PL w ogole sa tu dosc drogie..[/shadow]
A wiec juz odpowiadam . Ogólnie kwiaty ciete sa tu drogie i wcale nie chciałam porownywac cen tutejszych do cen w Polsce . Poprostu potrzebuje wieksza ilosc kwiatow i chciałam kupic mniejszym kosztem niz to kosztuje w tutejszych kwiaciarniach Chyba nic nie ma w tym złego <roll>
Ostatnio zmieniony 21-07-2009, 18:46 przez nicola24, łącznie zmieniany 3 razy.
Zupelnie nie rozumiem Twojego oburzenia - nie mialam na mysli porownywania cen, a raczej chcialam stwierdzic, ze kwiaty sa tu drogie i tyle...i zupelnie nic zlego nie widze w tym, ze ktos chce kupic ciete kwiaty.... Ja sama jak kupuje do domu, to zwykle kupuje w markecie, w ktorym robie zakupy gotowa wiazanke...Place za nia od 3 do 6 euro....i nie mam pojecia, czy to drogo, czy tanio...Na Knudlerze tez czasem kupuje...nicola24 pisze:Chyba nic nie ma w tym złego
Po same kwiaty raczej się nie opłaca, nie zauwazyłam jakiejś znacznej różnicy w cenie. Ale za to miasto bardzo ładne, jak jest ładnie to można pospacerowac po ryneczku, wypic kawkę, zjeśc lunch, a przy okazji zaliczyc kilka sklepów, których tam jest mnóstwo <mrgreen> .bamaza42 pisze:Jak jestem w Trier, zwykle kupuje tam kwiaty do domu....ale nie wydaje mi sie, zeby roznica cenowa (o ile w ogole jest jakakolwiek) byla az tak duza, zeby sie oplacalo specjalnie po kwiaty jechac....
Do digilante: Trier nie gryzie, kolego digilante A piwo też tam mają, więc którejś pięknej soboty daj się namówic żonie i zrób jej ten pleasure <rotfl>