Ktos bedzie w Deutsche Post w najblizszym czasie?

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
digilante

Ktos bedzie w Deutsche Post w najblizszym czasie?

Post autor: digilante »

Musze odeslac cos do Amazon.de. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mial plany byc w Deutsche Post i moglby wziasc ta paczuszke do wyslania.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: Ktos bedzie w Deutsche Post w najblizszym czasie?

Post autor: wilqs72 »

digilante pisze:Musze odeslac cos do Amazon.de. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mial plany byc w Deutsche Post i moglby wziasc ta paczuszke do wyslania.
Jesteś pewien, że musisz to wysłać z Deutsche Post? Parę miesięcy temu też odsyłałem coś do amazon.de i bez problemu nadałem paczkę na poczcie (P&T), a następnie otrzymałem zwrot pieniędzy wraz z kosztami przesyłki.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
digilante

Niestety tym razem Amazon nie bedzie zwracal kosztow, bo choc urzadzenie nie dziala jak powinno, nie jest "broken"... Pocilem sie cala noc nad ich "Terms and Conditions". A wysylajac stad to niestety koszt wysylki jest o duzo wiekszy...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

digilante pisze:Niestety tym razem Amazon nie bedzie zwracal kosztow, bo choc urzadzenie nie dziala jak powinno, nie jest "broken"... Pocilem sie cala noc nad ich "Terms and Conditions". A wysylajac stad to niestety koszt wysylki jest o duzo wiekszy...
Hm...dziwne...moje też nie było uszkodzone...tylko "niekompatybilne"... i nie robili żadnych problemów...może jednak "nadinerpretujesz" ich Terms & Conditions?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
digilante

Absolutnie nie wykluczam ze sie pomylilem. Zrobmy wiec tak: Ty pokrywasz koszt przesylki, i jak Amazon mi zwroci, to ja nastepnie zwroce Ci ten koszt razem z jednym zimnym ekskluzywnym malym piwem Diekirch <mrgreen>
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Moge Ci to nadac na poczcie w Niemczech. Przywieź mi to do pracy. Daj znać na priva.

Co do warunkow sprzedaży wysyłkowej, a taką prowadzi amazon, można oddać towar bez jakiegokolwiek uzasadnienia w ciągu 14 dni od jego otrzymania, przy czym sprzedający pokrywa koszty wysyłki zwrotnej przy wartości towaru co najmniej bodaj 40 euro. Oczywiście poszczególne sklepy internetowe mogą wprowadzić zasady jeszcze bardziej sprzyjające klientowi.
Awatar użytkownika
digilante

Wilq tez mi tak mowi, i tak pisze w ogolnych warunkach, wiec macie racje. ALE... jak przechodzilem przez proces autoryzacji zwrotu pojawila sie dodatkowa strona gdzie bylo napisane ze akurat w tym wypadku koszt przesylki nie bedzie zwrocony, i musialem kliknac ze sie zgadzam zanim moglem skonczyc proces.
Awatar użytkownika
digilante

Dzieki Szymbi. Do tego piekny kolor auta. Az mi lza w oku stanela jak sobie przypomnialem mojego ojca Fiaty 125p, koloru "yellow Bahama" ;)
Awatar użytkownika
digilante

Ponowne dzieki Szymbi, Amazon dostal paczke i zrobil refund.
ODPOWIEDZ